Kiitos uskomattoman mielenkiintoisesta pikkujoulusta! Tiedoksi: uusimme tämän ensi vuonna. Jos yhteydet eivät eilen toimineet, nyt on vuosi aikaa laittaa asiat kuntoon.

Uusimmat kuvat 15.10. rakennustyömaalta

Kuva 5.11.klo 9.

Kuva 5.11. klo 9.

Kuva 5.11. klo 9.

15.10.2020

Videota ei löydy

Tauno oli varsinainen mestari korttipelissä. Kuvaajan tappio pelissä aiheutti aikanaan tällaiset tunnelmat. Monen mielestä kotihoito on raskasta sen kai tämäkin kuva vahvistaa. Kannattaa kokeilla!

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Pitäisikö meidän nyt vuoden vaihtuessa maksaa taas klubin jäsenmaksu. Saa sen kyllä maksaa kesken vuodenkin, jos vaan varallisuus antaa myöten. 10€, onhan se iso raha.

Elämä on ihanaa
Kun sen oikein oivaltaa
Ja kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen
(Rautavaara)

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Kiitos kaikille menneiden vuosien yhteistyöstä! Hyvää elämää kaikille muillekin!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

UUSIMMAT TEKSTIT LOPUSSA - RULLAA LOPPUUN / NEWEST TEXTS IN THE END -ROLL ON

28.11., lauantai

Tänään ohjelmassa on Tuomas Gerdtin siunaustilaisuuden seuraaminen TV:n välityksellä ja Maa on niin kaunis -, sekä Veteraanin iltahuuto -laulun laulaminen.

Paikallislehdessä MeNyt -palstalla olleen tiedotteen mukaan meidän oli tarkoitus pitää perjantaina klo 15 palaveri valmistautumisestamme Narvan joulutorille. Päivän mittaan tuli viimein ihan uskottavasti ilmoitettu tapahtuman peruutus, ja tästä huolimatta ja nimenomaan sen takia päätimme pitää tuon palaverin. Kohtalo tarttui kuitenkin mukaan peliin ja esti kokouskutsujen välittymisen perille määräaikaan mennessä.

Sovimmekin puhelimitse siirrosta seuraavaan päivään.

Varmuuden vuoksi laitoin viestejä muillekin varsinkin keskiviikkopalaverissa poikenneille saadakseni varmistusta, onko yhteydenpidossa laajempaa häiriötä. Ei näyttänyt olevan. Kaikki pääsivät paikalle; joku poikkesi hetken aikaa ja jotkut sitten jäivät lauantaikiireiltään hetkeksi seuraamaan keskustelua Narvan joulutoria korvaavista toimista. Tässä nimittäin pitää oikeasti alkaa tehdäkin jotakin eikä vain nautiskella virkistävän, pimeän vuodenajan tunnelmasta. Sambiassa on pikapuoliin valmistumassa Selma&Tauno Fund House ja sen jälkeen pitää saada vauhdilla käyntiin Narva Talon rakentaminen ennen kuin sadekausi uhkaa myös rakentamista.

Onhan meillä ihan hyvin varoja rakennustyön käynnistämiseen, mutta jos kaikki sujuu yhtä hyvin kuin tähän asti on kirjasto- ja Haparainen-tilan osalta tapahtunut, määrärahoja tarvitaan melkein vielä saman verran lisää kuin mitä meillä on tällä hetkellä tilillä, eli noin 6800 euroa.

Koska kokoamme varoja Narva House´n rakentamiseksi puhumme tässä tapauksessa pitkitetystä Narvan joulutorista. Näissä oloissa ei kovin äkkiä keneltäkään synny mitään uusia suuria ajatuksia, jos sellaisena ei nyt sitten pidetä tätä juuri kertomaamme.

Toteutamme 9.-15.12.2020 välisenä aikana myyntitempauksen, jona aikana tarjoamme ihmisille tilattavaksi kotiin toimitettuina seuraavanlaisia tuotepakkauksia:

Leivonnaiset:

perinteinen Isenge Clubin korvapuusti 1€/ kpl, vähintään 10 kpl erinä. Näitä olemme tähän mennessä valmistaneet erilaisella menestyksellä 3290 kappaletta. Moni väittää, että pakastettuna tuote melkein paranee.

hieman joululta vivahtava vaniljasokerikreemillä täytetty puusti, jota koristaa mantelilastut ja jouluinen kirsikka 1 €/ kpl, vähintään 10 kpl erinä

taatelikakku (1,5 litraa) 10 euroa.

englantilainen hedelmäkakku (1,5 litraa) sisältäen maussa tuntuvan annoksen likööriä, hyvin säilyvä kakku (joko varastossa tai vartalossa) 😊 15 euroa

Leivonnaiset maksetaan myös tilille Isenge Club FI20 3939 0058 7830 28.

Leivonnaisia toimitetaan seuraavina päivinä:

torstai 10.12.2020 klo 16-19

lauantai 12.12.2020 klo 15-18

keskiviikko  16.12.2020 klo 14-17.

Tilaukset mielellään hyvissä ajoin, viimeistään edellisepä päivänä klo 12 mennessä. Kiitos!

Arpajaiset:

9.-14.12.2020 välisenä aikana voi ostaa 5 euron hintaisen arvan. Arvonnassa on mukana 100 arpaa. Arvonta tapahtuu 15.12.2020 klo 18 Teams-tilaisuudessa, johon kaikki ovat tervetulleita seuraamaan tapahtuman laillisuutta ja avoimuutta. Ajatus on, että luettelo arpojen ostajista on toisaalla ja arvontalista toisaalla. Etenemme järjestyksessä sen mukaan missä järjestyksessä ihmiset ovat ostaneet arvan/arvat. Arpavoitot ovat kaikki meille tyypilliseen tapaan eli voittojen joukkoon ei ole koottu mitään rihkamaa, mutta kauraryynipaketin kera tulee useampi tuote, ei pelkästään yhtä tavaraa, mutta vastaavasti joka arpa ei voita tämänhetkisen tiedon mukaan. Tähänastinen arpavoittojemme lahjoittaja ei ole ainakaan vielä ilmoittanut sponssaavansa meitä sadoilla uusilla lahjatavaroilla. Kiitos kuitenkin kaikesta jo tähän asti toteutetusta ja meillä on vieläkin aika tukevat varastot pakattavaksi jouluisiksi arpajaisvoitoiksi.

Arpamaksu tulee maksaa tilille Isenge Club FI20 3939 0058 7830 28 niin että summa näkyy varmasti tilillä ennen arpajaisia. Muista kuin S-Pankista maksun siirtyminen voi viedäkin kaksikin päivää. Siksi on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Yksi arpa maksaa siis 5 euroa.

Arpavoitot toimitetaan voittajille keskiviikkona 16.12.2020 klo 14-17 samassa yhteydessä leivonnaistoimitusten kanssa.

Tilaukset osoitteeseen tapani@isengeclub.fi tai tekstiviestillä 050 5012760 (ei pelkkiä soittotilauksia). Kiitos!

Tälläkään kertaa ei voi kuin kiittää kaikkia todella aktiivisesta osallistumisesta ja kiinnostuksesta yhteisiä touhujamme kohtaan. Kuten monta kertaa olemme todenneet: saamme muutettua maailmaa tekemällä!

Joulukuusia on klubilaisille myös jonkin verran tarjolla, kun kaatelemme tuolta Taunon muistopuun ympäriltä muutamia kuusia. Eikös ne latvakuuset voi olla oikein virkeitä korona-ajan seuralaisia ja kuusienkin myyntituotto menee kokonaisuudessaan Narva Housen hyväksi.

Ilta päättyi leppoisiin lenkkeihin raikkaassa ilmassa ja valitettavasti taas viesteihin Isengestä ja tällä kertaa tuli henkilökohtaisesti taas tarvetta vaihtaa proppuja, joten en todella ala käydä tätä tämän illan asiaa nyt läpi. Palaan siihen, kun proput on saatu työehtosopimuksen mukaisena aikana vaihdettua ja todettu toimiviksi.

29.11., sunnuntai  

Eipä sitten tarvinnut mennä 1. adventtina kirkkoon, eikä tuo striimauskaan ainakaan tänne auennut, joten parempi aloittaa sunnuntaiaamu turvallisesti omissa, luotettavissa ympyröissä.

Eilisilta ei sapeta yhtään enää niin paljon, kun ennen nukahtamista tuli hetken aikaa seurattua Mr Bean -elokuvaa joltakin kanavalta. Tuolla herralla on valitettava kyky saada hyvälle tuulelle mörömpikin änkyrä.

Keskiviikon pikkujoulussa Christine kertoi, että kouluvuosi päättyy Sambiassa 4.12.2020. Hyvä kuulla tässä vaiheessa. Olemme aikoja sitten viestineet koululle, että meillä on nyt käytettävissä pieni Narva market -stipendi koulunsa Isengessä päättäville oppilaille. Stipendi toimitetaan ihan omalta tililtään, jonne on kertynyt varoja siihen vihreään tippilaatikkoon torikäynneillä. Nyt siellä on 110 euroa. Ajatus on, että annamme tässä vaiheessa jokaiselle stipendinsaajalle K100, joka eilisen kurssin mukaan on noin 4 euroa. Tuolla se on kuitenkin tosi suuri raha.

Nyt sitten opettajien pitäisi herätä tässä asiassa, josta on muistuteltu kuukausien ajan. Eihän tuo omien koulutustaustojen ja kahden luokan työjärjestyksen kirjaaminenkaan vienyt kuin neljä kuukautta.

Toinen asia on sitten se, että oppilaille pitäisi jakaa todistukset. Koulullahan ei ollut mitään todistuspohjia ja teimme sitten heille omatoimisesti sellaiset. Ei se ihan helppoa ollut, kun emme varsinaisesti tienneet, millä nimillä oppiaineita koulussa opetetaan.

Koulussa pitäisi olla todistuspohja. Toivottavasti. Kun aikanaan vuonna 2017 vein noita todistuksia koululle, asiassa tapahtui väärinkäsitys. Opettaja kirjoitti lukuvuositodistukset oppilaille heti käyntimme jälkeen ja postitti niitä ison nipun minulle. He näköjään ajattelivat, että me tarvitsimme ne todistukset.

Nyt joka tapauksessa koululla on kopiokone. Lisäkopioiden ottamisen pitäisi olla helppoa. Aikanaan jo puhuimme siitä, että ihan kouluvuoden lopussa ei varmaan kannata hankkia uusia oppikirjoja, kun tärkeimpiä tehtäviä voi oppilaille kopioidakin. Eilen sitten kuulin, että koululla ei ole ollut lainkaan kopiokoneeseen sopivaa paperia. Voi …. (julkaisukelvotonta tekstiä kahden minuutin ajan).

Eilen tuli lisäksi tieto, että data-aika loppuu. Siinä kohtaa ehdin mutista siitäkin, että asiasta olisi voinut sanoa viime viikolla, kun välitin Danske Bankin kautta rahaa ja ennakoin siinä jo kuun alussa maksuun tulevan Stevenin marraskuun palkan, sekä marraskuun sähkölaskun. Lisäksi Jomo oli mennä kölkytellyt kaupunkiin hankkimaan toimittamallani rahaa loput tarvikkeet S&T Houseen. Kysyin, eikö häntä voisi pyytää hoitamaan tätäkin asiaa samalla reissulla. Pitäisi saada lähetettyä Niemen Tarja ja Kontion Maarit paikan päälle näyttämään, miten hermoja menettämättä pystyy pyörittämään viittä asiaa yhtä aikaa, kunhan työehtosopimus ei tule kesken kaiken häiritsemään ja määräämään takapuolta penkkiin.

Kiehuin. Eilen.

Nyt saunaan.

Saunan jälkeen aloitamme ylimääräisenä ohjelmanumerona joululaulujen laulamiset jouluun asti joka sunnuntai klo 15. Lauleluihin pitää ilmoittautua sähköpostilla tapani@isengeclub.fi, etten turhan päiten vaivaa ihmisiä laittamalla noita Teams-viestejä matkaan.

Tänään laulamme:

O Tannenbaum  (edistääksemme omaa kuusimyyntiä)
No onkos tullut kesä
Enkeli taivaan lausui näin
Joulumaa
Sylvian joululaulu
Arkihuolesi kaikki heitä
Nissepolkka

Olipa erinomaisen onnistunut tilaisuus ja hyvä, että jatkammea näitä jouluun asti!

30.11., maanantai          Talvisota alkoi 81 vuotta sitten

Tässä on juuri päästy maanantaipäivän puolelle ja palasin ostoksilta Kalevan Prismasta, joka on auki 24h. Erinomaisen miellyttävä kaupassakäynti. Asiakkaita oli todella vähän, toki jossain joku liikkui. Kaikki liikkeellä olevat näyttivät olevan hankkimassa suurempia tavaraeriä. Tämäkin täytyy ottaa tavaksi korona-ajan jälkeenkin.

Nyt on se aika elämässä, että ehtii hämmästellä tätä maailman kulkua. Todellakin tuon sodan alkamisesta on kulunut toki jo 81 vuotta, mutta itsellenikin kun noita vuosia on jo jokunen kertynyt, tulee ihmetelleeksi monia asioita.

Nyt kun ei tarvitse viikkokausiin poistua kotoa, sillä kaikkea muuta on riittävästi paitsi Mummolle punaista maitoa, voimme alkaa tässä aika ajoin pitää myös ylimääräisiä asiasta kiinnostuneiden klubilaistapaamisia. Maanantaina klo 18 teemana on tietysti talvisodan alkaminen ja vaikka sen pohtiminen, miten se vaikutti Haparaisten kulmilla Karvasen, Kekin, Kermisen, Pajarin, Kopperoisen ja Hynnän perheiden Antinpäivän viettoon. Mukaan Teams-palaveriin pääsee, kun ilmoittaa kiinnostuksestaan sähköpostilla. 

Afrikka-asioissakin on toki puhuttavaa, mutta sitä varten on varattu keskiviikon Teams-palaveri klo 19.

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!