Kuvassa 5.5.2021 vaaleilla valittu Vesilahti Community School´in uusi koulun johtokunta. Toinen ja neljäs vasemmalta ovat kuvassa opetusministeriön virkamiehiä.

Elämä hymyilee - elämä edessä - kiitos!

Kristiina Hörkösen naistenpäivä blogi meille läheisestä aiheesta.

0 luokka 25.2.2021

1-2 luokat 25.2.2021

Iso osa koulusta kuvassa 25.2.2021

Koulu kasassa sisällä 25.2.2021

Kukaan teistä ei voi ymmärtää, miten ihanaa meistä on saada tulla kouluun. Olemme uusia eskareita!

Videota ei löydy

Tauno oli varsinainen mestari korttipelissä. Kuvaajan tappio pelissä aiheutti aikanaan tällaiset tunnelmat. Monen mielestä kotihoito on raskasta sen kai tämäkin kuva vahvistaa. Kannattaa kokeilla!

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Pitäisikö meidän nyt vuoden vaihtuessa maksaa taas klubin jäsenmaksu. Saa sen kyllä maksaa kesken vuodenkin, jos vaan varallisuus antaa myöten. 10€, onhan se iso raha.

Elämä on ihanaa
Kun sen oikein oivaltaa
Ja kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen
(Rautavaara)
- vai mitäs tuumaat?

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Kiitos kaikille menneiden vuosien yhteistyöstä! Hyvää elämää kaikille muillekin!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

UUSIMMAT TEKSTIT LOPUSSA - RULLAA LOPPUUN / NEWEST TEXTS IN THE END -ROLL ON

 

08.05., lauantai
 
Eilinen päiväkin oli sen verran vauhdikas, että ei ehtinyt ajatella asioiden  kirjaamista ylös. Täytyy koittaa tehdä se tänään lauantaina, kun ensin tulee poikettua Narvan torilla tutustumassa paikallisen SDP:n ohjelma- ja kahviotarjontaan, sekä jaettua muutama tiedote Vesilahden kesä 2021 -tapahtumasta.
 
MeNyt -palstalle lähti juuri seuraava tiedote: pe 14.5. klo 14: nostamme maljan menestykkäälle työllemme kuluneena koronavuonna Isengen kylässä, nostamme lipun salkoon ja nautimme tuoretta pullaa kahvin kera tulppaaneita ihastellen. Juhlassa mukana isengeläisiä Teamsin kautta. Ilmoittaudu ennalta: tapani@isengeclub.fi tai 040 5266 563.
 
Illassa ollaan tämänkin päivän osalta. Joku soitttelee, että olenko sairas, kun ei ilmesty tekstiä nettiin, toinen taas viestii minut nähtyään:"Olenko sairas?", kolmas minut nähtyään yrittää boikotoida yritystäni saada tietoa Vesilahden kesä 2021 -suunnittelun osalta. Itse voin asiasta miettiä ihan omiani, mutta en ajatuksiani julkaise. Onneksi on sen verran paljon positiivista tekemistä muuallakin vaihteeksi kuin Afrikassa.
 
Aikataulu, jolla koitamme saada kasaan Vesilahden kesä 2021 - kokonaisuutta aiheuttaa kovasti paheksuntaa. Miksi moinen kiire? Kesä tulee hyvät ihmiset ja tuolla maailmalla saattaa olla joku ihminen, joka haluaisi saada tiedon mahdollisuudesta piipahtaa Suomen turvallisimmaksi todetussa kunnassa tulevan kesän toivottavasti rennommissa koronatunnelmissa. Itse osallistuin ensimmäistä kertaa nyt elinvoimatoimikunnan kokoukseen 29.4.2021, eli ei tässä kovin pitkää aikaa ole ollut ja se mitä on ennen tapahtunut, ei ole minulla tiedossa, eikä sen vatvominen nyt auta ketään. Nyt toimintaa!
 
Tänään vahvistamme ohjelmaa varten seuraavat asiat ja kiinnostuneet voivat halutessaan varata niille jo paikkoja, vaikka tarkka aikataulu vielä puuttuukin. Vesilahti-kierrokset ovat Tampereelta lähtöineen max 6 tuntia ja kyytiin pääsee tietysti Lempäälästä ja Vesilahdesta. Hinta on varmasti kohtuullinen. Ennakkovarauksia voi jättää vaikka jo tänään 040 526 9653.
 
- Klaus Kurjen tien kierros ti 6.7.2021(oppaana Yrjö Punkari), lounas Narvan Helmessä, kahvitus Kesonkulmassa, kierroksen aikana Narvan rukoushuone (Aila Sivèn, ompeluseuran töitä myynnissä, tiloihin tutustuminen
 
-Klaus Kurjen tien kierros poikkeavalla ohjelmistolla, sisältää savusaunan ja suolapalan Hukianhovissa. Päivä päätettäneen pikaisesti.
 
- ti 20.7.2021 Vesilahti-kierros emerita kunnanjohtaja Erkki Paloniemen opastuksella, kahvitus Koskenvoima, lounas Kurkitupa

-la 24.7.2021 Kirkonkylän raitti, opastettu kävelyretki klo 14, lähtö Nuorisoseurantalon edestä, omakustanteiset kahvit pizzeria Makasiinissa


- kirkon opastettuja kierroksia jumalanpalveluksien jälkeen
su 18.7.2021 matkailuopas Eila Häihälä
su 25.7.2021 matkailuopas Eila Häihälä

- ti 27.7.2021 perinteinen Klaus Kurjen tien retki, lähtö Tampereelta, ryhmään mahdollisuus liittyä Helsingin junalta Lempäälän rautatieasemalla, opas kyytiin Päivääniemen levähdysalueelta, lounas ja kahvi.

Taitaa tänäänkin tulla 20 000 askelta, sitäkin suunnittelen kaikille ja varmaan askeleetkin kaikilla täyttyvätkin, kun ihmiset tuntuvat niin todella kiireisiltä.

Eikä tässä Afrikkaakaan ole unohdettu. Laitoin ryhmän whatsupiin paikallisillekin Isengeen tiedoksi:

"Summa summarum: there was a meeting in the village concerning school. I find it very interesting that there are no comments about the meeting officially. We here in Finland worked hard because we thought that justice has not been followed. This makes us very cautious/careful with all the possible matters.
 
We wish and hope in the future to see more volunteer work also in your side and when it is done, kindly tell also to us. Generally tell us more frequently what is happening at the village so that we need not to ask all the time. Anyway warm thanks to all who trusted us on this project to fight for school and the general rules accepted by the ministry of education in Zambia. Happy Mothers' Day to all of you."
 
Todella "vanhan vallan" edustajat ovat kuin maan nielemiä, eikä sekään ole hyvästä. Kaikki kuitenkin selviää aikanaan ja hyvä, että tällä hetkellä ollaan juuri tässä tilanteessa.
 
23 228
 
09.05., sunnuntai     Hyvää äitienpäivää, EU:n päivää, Timon syntymäpäivää
 
Näköjään tuleva viikko mahdollistaa kukkien taimien siirtämistä ulkotiloihin, sillä sisällä liikkuminen on alkanut muodostuakin jo aika hankalaksi. Muutenkin on vaihteeksi tullut oikein positiivisia merkkejä tulevasta: ihan tuon eilisen tiedon perusteella on alkanut tulla varauksia, erityisesti nyt kiinnostaa tuo Yrjö Punkarin vetämä Vesilahti-kierros. Varmaan muihinkin reissuihin sytytään, kunhan tietoa saadaan jakoon. Ja kaikkihan me voimme sitä alkaa jakaa, mikä sen estää muu kuin laiskuus ja saamattomuus.
 
Eilen Narvan torilla tuli viitattua erääseen tilanteeseen kuntavaaliehdokas Kantolan & Co (kumppanuus tarkoittaa tässä läsnäoloa tilanteessa ei tulkintaa muusta kumppanuudesta) kanssa keskustellessa, miten erityistilanteitakin voi koulumaailmassakin hoitaa hakematta ensimmäiseksi käsiin kaikkia johto- ja hallintosääntöjä, joista voisi löytyä keinot olla hoitamatta jotain tilannetta. Niitä löytyy varmasti. Niihin tarrautumatta voi käyttää maalaisjärkeä, kunhan sen käytössä muistaa yhdenvertaisuuslain: kaikkia sitten mahdollisissa vastaavissa tilanteissa sukupuolueen, säätyyn, uskonnolliseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta tulee kohdella samalla tavalla. Siis vastaavanlaisessa tilanteessa.
 
Tämän päivän aamun Aamulehdessä tuo kaikki sitten lävähti positiivisena asiana silmille. Hyvä niin!
 
Instagramissa huomasin aamulla, että Steven Sokotelakin oli kommentoinut siellä olevaa kuvaa uudesta koulun toimielimestä: "it was a great meeting, am happy with the new council of vesilahti school." Olen positiivisen, hyvin yllättynyt, että hän on viestinyt asiasta tällä tavalla. Olisi mukava, jos hän joskus hieman useammalla sanalla purkaisi tuntemuksiaan ja ajatuksiaan, mutta se on varamaan turha toivo. Ei se Christinekään kovin paljon kykevämpi tunteidensa ilmaisemisessa tunnu olevan ennen kuin on sitten ihan viimeinen hetki.
 
Päivä alkoi erinomaisesti klo 4.30 aikoihin, jolloin teimme vain pienen piipahduksen pihalle ja otimme postilaatikosa aamun lehden. Klo 9 aikoihin sitten teimme pitemmän retken ja selvästi luonto alkaa heräillä odottaen runsaampia auringon lämmittäviä säteitä.
 
Koko ajan oppii uutta. Lehdestä luin, että siilillekään ei saa antaa pelkkää kissan kuivamuonaa vaan se pitää kostuttaa. Tähän mennessä on kulunut vasta 3 kilon säkki, eli kyllä siili naapurin kissan lisäksi - Päivi: älä pelästy- mummu saa kallimpaa ruokaa kuin tuota Extra-kuivamuonaa ja mummu osaa sitä myös itse odottaa ja pyytää. Siilistä tulivat sitten mieleen nämä tokkuraiset ihmiset ja heidän heräämisensä. Nyt alkoi kiinnostusta tuon Vesilahden kesän 2021 ilmaantua myös Rämsööstä markkinoitavaan Masseria Marjamäkeen. Siellä ihmisille tulee Vesilahti Spa-viikolle tarjolle uskomattoman vaikuttava savusaunakokemus + maistella tuliterän, mahtavan pizzunnin tuotoksia ja toki kaupan on hunajaakin.  Nyt on jo kiinnostusta ilmaantunut ja koitamme saada päiviä tiedoksi jo tulevan viikon alusta. Tähän paratiisiin voi varata paikkoja sitten noin tunnin saunavuoroihin + sitten tietysti nautiskelu pizzan ääressä ja tuossa paikassa aika kuluu ihan paikan omistajan tarinoita kuunnellessa.
 
Eipä mennyt kauan aikaa, kun kovisteluviestieni jälkeen alkoi tapahtua myös Narva Housen osalta. Stevenin kautta tuli juuri oheinen laskelma tutkittavaksi Narva Housen perustamiskustannuksista:
 

BUDGET FOR NARVA HOUSE

ü CLEARING SITE (STUMPING)                                                             K1000

ü FOUNDATION DIGGING                                                                     K4.000

ü 28 TONS CRUSHED STONES @ K3.500/14 TON                             K7.000

ü 42 TONS BUILDING SAND @K3.000/14 TON                                  K9.000

ü 35 TONS RIVER SAND @K3.500/14 TON                                         K10.500

ü 6,400 CONCRETE BLKS @ K6 / BLOCK                                             K38.400

ü ROOFING SHEETS:

v 53X6 MTS IT4 @ K100/ MT                                                    K31.800

v 20X4 MTS IT4 @ K100/ MT                                                    K8.OOO

v RIDGINGS 6X2 MTS @ K65 each                                            k390

ü VALLEYS                                                                                           

ü 21 DOOR FRAMES @ K500 each                                                 K10.500

ü 3 GRILL GATES @ K600 each                                                       K1.800

ü 36 WINDOW FRAMES @ K450 each                                          K16.200

ü 210 WINDOW PENS @ K15 each                                                k3.150

ü 21 MORTICE LOCKS @ K150 each                                              K3.150

ü 6 PAD LOCKS  @ K100 each                                                         K600

ü 70 WINDOW VENTS  @ K15                                                        K1.050

ü 14 Kg SOFT WIRE @K30/ Kg                                                        k450

ü IT4 ROOFING NAILS  @ K90 / Kg FOR 20Kg                              K1.800

ü 500 POCKETS CEMENT @ K130 /PKT                                         K65.000

ü 54X100X50X5 TIMBER @ K130 each                                         K7.020

ü 20X75X50X5 TIMBER @ K100 each                                           K2000

ü 16X140X50X5 TIMBER @K250 each                                          K4000

ü 5’’X 5 Kg SOFT NAILS  @K25 / Kg                                                K125

ü 4’’X 10 Kg SOFT NAILS @K25 /Kg                                                K250

ü 4 ROLLER BRUSHES  @ K40 each                                                K160

ü 2X4’’ PAINT BRUSHES    @ K15  each                                         K30

ü 2X2’’ PAINT BRUSHES @ K10 each                                             K20

ü 24X20  LTS PVA PAINT  @ K250 each                                        K6.000

ü 20X5 LTS  OIL PAINT     @K225 each                                          K4.500

ü 70 PKTS  PUTTY      @ K20 each                                                  K1.400

ü 72 WINDOW FRAMES ACCESSORIES @K132 each                  K864

ü 50X6’’BRICK FORCE WIRE @ K15 each                                      K750

ü 42X5 MTS DEFORMED BARS @K 80                                          K3.360

ü 80 LTS  WOOD PRESERVATIVE  @ K10 /LT                               K800

ü 60 LTS  PARAFFIN    @K15/ LT                                                     K900

ü 20 STEEL ROOFING PILLARS   @ K250 each                              K5000

v LABOUR BUILDING                                                            K22.000

v LABOUR PLASTERING                                                        K18.000

v LABOUR FLOORING                                                           K15.000

v LABOUR PAINTING AND FIXING GLASSES                      K8.000

      TRANSPORT                                                                                      K4.500

      TRAVELLING EXPENSES                                                                   K600

      BANK CHARGES                                                                                K700

      3 WHEELBARROW WHEELS @ K120 each                                   K360

      CASUAL WORKS (LABOUR)                                                             K2.000

TOTAL 328.409  

 

Nyt sitten vaan kaikki asioista jotain ymmärtävät tutkailemaan ja kommentoimaan. Ei toki mikään estä kaikkia kommentoimasta, sillä voi siellä joukossa aina olla joku älynhippunenkin, joka edistää asiaa. Kiitos!

Tämän päivän kurssilla tuo näyttää 12 089 euron summaa eli ainakaan tässä vaiheessa hinta ei ole kokenut S&T-efektiä. Kunnyt tilillä on 9071 euroa varoja, koossa näyttäisi olevan 75% kokonaissummasta. En pidä tulosta kovin onnettomana, sillä olemme samaan aikaan pyörittäneet kahdeksaa muuta projektia ja hauskuuttaneet keskiviikkoiltaisin myös kaikkia lähiseudun lähikontakteja kaipaavia ihmisiä. Kuten sanottu: maailma muuttuu vain tekemällä. Tämäkin tieto on tärkeä ennen perjantain Vesilahti-Isenge -päivää ja lauantain 15.5.2021 toriavajaisiamme Narvassa.

Christine wrote: "Schools will open tomorrow and we want the puusti catering started it will be used by both the elderly people for cooking and the school. And on Friday the 14th we will have a school committee meeting at school the elected chair lady called it. "
 
Tuohon Christinen viestiin kommentoin, että ei nyt alkaisi PUUSTI CATERINGIN kautta tarjoilla vielä aterioita vanhuksille, kun siitä ei ole ollut mitään puhetta meidän joukkojemme ihmisten kanssa. Jos he sitten ovat saaneet rahoittajan toiminnalle, niin sittenhän asia on ihan ok.
 
En myös kommentoi tuota 12-paikkaisen vanhainkodin rakentamiskustannuksia ennen kuin saamme kentältä omalta porukalta joitain asiaan liittyviä mielipiteitä. Siihen menee hetki ihmisten kaikki kiireet huomioon ottaen.
 
Pitää kuitenkin kiitellä, että vihdoin saimme tuon aineiston. Mielenkiintoista, että sitä ei toimitettu Jomon kautta tai Goforen Pellinalle hankkimalla puhelimella vaan Stevenin toimittamana. Siellä on varmaan vielä sähköä ilmassa tuon kouluasian osalta ja niin saa ollakin.
 
Christine viesti lisäksi, että siellä juuri valittu neuvosto kokoontuu kouluasioissa perjantaina 14.5.2021. Samalla Christine viesti, että he siellä yhtälailla osallistuvat Vesilahti-Isenge -päivän viettoon klo 14, Sambian aikaa tilaisuus on klo 13.
 
Iloinen asia oli tänään senkin, että tulevia torikertoja varten saimme 58 käytännöllistä arpavoittoa. Enää tarvitsimme suuren joukon niitä ns. arvokkaampia palkintoja. Sellaisiksi voisi pyydellä esim. lahjakortteja erilaisista paikoista. Sääli, kun monet muut tuntuvat olevan omassa elämässään niin kiireisiä, että eivät taida ehtiä niitä tiedustella. Isenge Clubin nimellä ei nyt pitäisi olla hankala niitä kysyä. Erityisesti tuon Narvan 12.6.2021 toritapahtumaa varten niitä olisi hyvä olla, sillä silloin hoidamme torilla kahvituksen ja arvonnan.
 
Toki kierrän itsekin monissa paikoissa, mutta on aika hankala yhdistää tiedustelut koskien Vesilahden kunnan Vesilahden Kesä 2021 -jakelun tietoja, joku saattaa ottaa esille Lammasniemi-asian ja sitten jos vielä samalla kyselisin arpavoittoja, niin jauhot ja ryynit menisivät joiltain henkilöiltä kyllä totaalisesti sekaisin.

22 030

10.05., maanantai

Christine verifies that the planned Narva House comes on the common land. Then all is fine?! I hope members give comments and not just be. Christine vahvisti, että Narva talo tulee yhteiselle maalle, ei yksityismaalle. Asiat siis mallillaan? Kiva, kun joskus joku kiireiltään kommentoi jotain. Tämän asian vahvistava viesti saapui klo 7.52.
 
Lisäksi maahan liittyen Christine kirjoittaa: 
 
"That land is for community development  the building for famers co- operative is built also on the land only community building to be built there."
 
Toki meidän tulee saada virallinen kopio paperista, jossa vahvistetaan tuo asia myös virallisesti, sillä ainahan voi tapahtua asioita, joita ei välttämättä tiedetä. Joka tapauksessa aikaisemmilla matkoilla on nähnyt tuota kaikkien yhteiseen käyttöön rakennettua toimintoa alueella. Pyydetään materiaalia, mutta iloitkaamme ja hämmästelkäämme sitä, millaisilla varoilla on mahdollisuus luoda puitteita 12 suhteellisen hyväkokoiselle huoneelle ja erillisille PUUSTI CATERING -rakennukselle.
 
Hetken aikaa pitää kuitenkin tehdä omiakin asioita. En vastaa nyt viesteihin, enkä puheluihin kolmeen tuntiin. Puhelujen osalta se on helppoa, sillä kumpikaan käytössä oleva puhelimeni ei soi. Joskus on onni olla tompelo.
 
Tuosta oli kuitenkin pakko joustaa, sillä Saksasta saapui pysähdyttävä uutinen. Saksa-yhteistyömme vahva kumppani, rehtori Jörg Heyse nukkui pois rauhallisesti maanantaiaamuna klo 4.30. Vielä toissapäivänä hän sai viettää kauniin päivän perheen kanssa asuinpaikkansa rauhallisessa puistossa. Iloitsen siitä, että pääsin käymään sillä ainutlaatuisen erikoisella päivän käynnilläni tapaamassa häntä syksyllä 2019. Kiitos vielä siskolleni ja perhelleen, jotka mahdollistivat tämän käynnin. Hautajaiset tiukkojen koronarajoitusten Baden-Württenbergissä ovat ensi maanantaina klo 14.30, mutta sovimme jo tapaamisesta syksyllä 2021 olojen toivottavasti sielläkin rauhoittuessa. Palaamme aiheeseen myöhemmin. Välitin klubilaistemme lämpimät osanoton terveiset Maijalle ja Heidille perheineen. Kummankin kanssa keskustelimme tänään puhelimessa. Se on nyt tämä aika elämästä. Kaikella on aikansa.

 

 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

        

  

                                                                                        

        

 
 
 
 
VastaaLähetä edelleen
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

 
 
 
 

 

 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 

 

 
 
 
 .
 

 

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!