Öinen tapaaminen hautausmaan portilla oli iloinen tapahtuma - kiitos kaikille vaalitoiminnassa mukana olleille! Upea kokemus tämäkin!

Kyläläiset fundeeraavat miten lapset saadaan

palaamaan jatkamaan koulua Diamniadiossa….

VIIKON PARAS UUTINEN: Talvi alkaa näyttää merkkejä tulostaan. Saammeko sittenkin talvisen joulun.

Kuvassa 2013 myyjäisissä New Yorkin matkan voittanut neiti Soininen. Onnettarina Pellina ja Jomo.

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Taas vaihteeksi hieman ramasee -siispä lepoa!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

13.11., tiistai

 
Klo 6.25 sai herätä järisyttävän kovalla korvan vieressä pirisseeseen puhelimen ääneen: Peterborough on matkaava klubilainen tiedusteli Gatwick Expressin hintatietoja ja oli siinä puhelussa muutakin asiaa. On se uskomattoman onnetonta, miten tuolla Brittein saarilla on saatu hoidettua suurella uholla alussa ajettua EU:sta eroa. Tuollaisten esimerkkien takia voinemme olla hieman armollisia omille onnettomille taloudenhoidon virityksillemme vaikka toki aina pitäisi pyrkiä parempaan.
 
Nöpön kunto alkaa vähitellen vaikuttaa palautuvan ennalleen. Nyt vain sitten elellään kuusikertaa kalliimpien ruokien kanssa ainakin lähikuukaudet, sillä täytyy varoa, että virtsa saataisiin pysymään puhtaana.
 
Päivän aikana oli tapaaminen Suurten Joulumyyjäisten tiimoilta valmisteluissa mukana olevien sivistystoimen alaisten henkilöiden kanssa. Vastuuoppilaiden kanssa puheyhteys toimii ja tilanne näyttää aika hyvältä. 
 
Lupasimme, että paikan päällä on valmiina kahviloita varten
- kertakäyttökupit, lusikat ja servetit
- kahvit/teet/mehut
- suolaiset ja makeat tarjottavat
- sokerit
- hinnastot ja tuotteiden allergiatiedot
 
ruokalaa varten
- kaikki raaka-aineet, paikalla olijat toivoivat kinkkukiusausta. Viime vuonna oli ollut kiusallisia tilanteita, kun jotkut tuotteet olivat loppuneet. Elämä on!
- leivät, myös gluteiinittomat
- ruokajuomat
- servetit
- hinnastot

Erikseen Isenge Clubin vapaaehtoisosaston kautta valmistellaan kopiointia varten:
- kahvikupongit myyjille
- matka-arvontakupongit ulko-ovilla ja myyntipisteissa jaettaviksi
- tapahtuman markkinoinnissa käytettävät postilaatikkojakelumainokset
- tapahtaman aikaiset ohjauskyltit eri tiloihin
 
Lisäksi keskustelimme siitä, josko ns. talkooväki voisi tyhjentää tapahtuman lopussa liikuntasalin myyntipaikoista, koska koulun väki on siinä vaiheessa jo rasittunutta. Asia heitettiin talkooväelle pohdittavaksi - ilmoitelkaa, jos voitte auttaa!
 
Iloisin asia illasta oli vielä se, että joku ihminen oli vielä tässä vaiheessa kiinnostunut lähtemään mukaan Australian matkalle, jolle osallistuvat viime vuoden 25. Suurissa Joulumyyjäisissä lennon Australiaan voittaneet ihmiset. Saa nähdä, onko tiedustelija sitten mukana lennolla, sillä tämän tänä vuonna voimaan tulleen matkojen järjestämislain mukaan yksilön tulee hoitaa nuo järjestelynsä omatoimisesti. Lennoille näkyi kyllä vielä mahtuvan ja ainakin ykkösluokassa oli paikkoja tarjolla.
 
Saksastakin saapui tiedustelu tarkasta vierailuajankohdastani. Sekin tässä pitää valmistella.
 
14.11., keskiviikko
 
Olipa positiivinen aamu! Lehdistö viesti, että Vesilahti on myös poliittisen aktiivisuuden kannalta valtakunnan hermokeskuksia. Keskusta on hyväksynyt eduskuntavaaliehdokaslistalleen virkeän vetovoimaisesta Vesilahdesta neljä tunnettua poliittista vaikuttajaa. Viisaasti toimittu puolueelta, jolla kansallisten vaaligalluppien perusteella näyttäisi olevan raskaat ajat edessä. Vesilahdesta voi löytyä tähän masentavaan suuntaukseen tilanteessa tarvittava korjausliike!
 
Tänään lähdin kiertelemään kentälle selvittelemään ja varmistamaan tiettyjä asioita, joita huomisessa elinvoimatoimikunnan kokouksessa olisi tarkoitus käsitellä. Henkilöt ovat vaihtumassa ja asioiden joustava hoituminen tulee turvata.

Markkinoinnin valmistelu, jossa keskeisenä valmistelijana on Sari Hietala-Karlsson

 

1.        ASTA-messut 1.-3.2.2019         Tampereella           

osaston hinta , lisäksi osaksi osaston rakentamiskustannukset (joitain satoja euroja)

Paikalla: 1.-3.2.2019 Sari Hietala-K ja Satu Karvinen
1.2.2019 Harri Henttinen ja Tapani Pietilä.
Erästä paikallista kuuluisuutta vielä koitetaan tavoittaa.

Osastoa hoitamaan kiinnostuneet: yhteys Sariin

sari.hietala-karlsson@vesilahti.fi

 

2.        Ideaparkkiin pylväsmainokset eduskuntavaalien jälkeen – 4 pylvääseen
                                                                                       

teksteihin pyydetty yläasteelta nuorten sanallisia ehdotuksia
esillä puoli vuotta, sisältää painotyön

3.       Etuovi.com – tontit siellä                                      

vuosi + mainoskohtaiset kulut
Facebook
Instagram

4.       Lehti-ilmoituksia karsitaan

5.       Ideaparkissa talvilomalla 9m2 esittelykoju –

Lauantaipäivänä
 

6. 26. Suuret Joulumyyjäiset su 16.12.2018 klo 9-14
Sari hoitaa kunnan osastoa
myyntipaikat loppuunvarattu

 

Uusia ajatuksia pohdittavaksi (Sari) :

6.       Kevätmessut tonttien osalta 5.-7.4.2019 Messukeskuksessa

Lisätietoa huomiseksi

7.       Vesilahden ”omat ASTA-messut” keväällä 2019 yhteistoiminnassa yrittäjien kanssa

- tonttitarjonta
- uudenlaisia asumisvaihtoehtoja- ”pilvenpiirtäjiä Vesilahteen”

8.       ”Löyly” – sauna-, rentoutumis-, kokouspaikka Lammasniemeen

9.       Kuka alkaa viedä eteenpäin lantun ja kauriin kaupallista hyödyntämistä?

10.   Hääsuma Vesilahdessa 2019 – miten hyödynnetään markkinoinnissa

Henttiseltä saanen asiasta aamuksi lisätietoa

Päivämääriä:

Tapaamisia paikallisen yrittäjäyhdistyksen edustajien kanssa.

Kuntalaiskysely:

Miksi tänä vuonna ei ole viime vuonna toteutettua erinomaisesti onnistunutta joulunavausta Tapolassa.

- joukossa monia siis vain ilmaan heitettyjä ajatuksia! Niitä nyt tarvitaan eri tahoilta, jotta saamme tämän kunnan kehityksen väestömäärällisestikin jälleen nousuun.

Päivän kierrolla sain käsiini myös valtuustoaloitetekstin, jossa esitetään karsittavaksi ystävyyskuntamatkojen ja muiden ulkomaille suuntautuvien matkojen kustannukset niin että kaikki hoitaa ne omakustanteisesti. Valmisteleva taho pyysi asiassa yhteistyötä kirjallisen vastineen laatimiseksi.

15.11., torstai

Oli lehdestä noiden runsaiden kansanedustajaehdokkaiden lisäksi havaita, että Australian lentomme lentoyhtiö on valittu yhdeksi maailman kärkipään parhaista lentoyhtiöistä. 16 tunnin lennolla sillä on jo hieman merkitystä. Menin valikoimaan lennoilleni itselleni mielestäni sopivia aterioita ja valikoima oli kyllä uskomattoman laaja. Lentokonetarjoilun takia ei kohteeseen ainakaan ruokatarvikkeita tarvitse mukaan ottaa, sillä niiden kanssa rajavalvonnassa joutuu suuriin vaikeuksiin.

Ei tässä tänäänkään ihan vaan rauhassa lepäillä, sillä päivällä on erään yhdistyksen kokous, jossa valmistelememme kuusinumeroisen pankkitilillä sijaitsevan pääoman sijoittamista ajankohta huomioon ottaen hieman tai oikeasti paljonkin tehokkaammin kuin tällä hetkellä. Pankkitilillä seisova raha ei ole oikein tehokasta taloushallintoa.

Tässä piti laittaa tilkka kahvia aamupäivän piristeeksi, niin eikös silloin tullut viesti Senegalista: pari hienoa kuvaa, joissa kerrotaan tilanteesta, jossa Diamniadion alueen vanhempia on kutsuttu koolle keskustelemaan koulun alkamisesta. Tässä oli monelle perheelle ongelmana se, että kun koulun aloittaminen viipyi, perheen lapsille oli etsitty koulupaikkaa muualta. Nyt sitten yhteisössä pohdittiin sitä, miten olisi mahdollista saada jo muualle siirtyneet oppilaat jatkamaan kouluaan omaan kylään rakennetulle yläkoululle. Hienoa, että nyt kuitenkin on alkanut tapahtua!

Afrikka-asiat tulivat taas esille, kun näin joitakin perusopetusikäisiä vesilahtelaisia nuoria. He kertoivat, että kehitysyhteistyöasia ei ole heillä ollut esillä ja niinpä nyt vaikuttamisen aika siihen Isengen kyläänkin lähtevään viestiin on mennyt sivu suun. Tämä viestintä Afrikan suuntaan on vähintään viikottaista, ajoittain päivittäinkin tiivistä. Se ei sinänsä ole raskas kokemus, sillä aikaisemmin tuskailimme sen asian kanssa, että kirjeet eivät menneet perille edes Lusakassa sijaitsevan Suomen suurlähetystöön saati sitten syrjäiseen kylään. Nyt viestiä ja kuvaa tulee aika realiaikaisesti, kuten nuo Diamniadion viestit Senegalistakin osoittavat. Tällä harrastuspuolella kuitenkin kaipaisi ajoittain keskusteluapua porukalta, joka ainakin itse käy lukemassa näitä aiheeseen liittyviä höpinöitä näiltä sivuilta. Äo:n ei tarvitse olla korkea, kunhan nyt on osannut jotenkin oman elämänsä asiat hoitaa, niin eiköhän silloin osaa näihinkin asioihin kantaa ottaa. Elämästä tässäkin on vain kyse.

Klo 13 alkoi palaveri, jossa pohdimme erään yhdistyksen varojen sijoittamista osakkeisiin. Keskustelu sujui hyvässä hengessä ja pääsimme loppujen varsin helposti yksimieliseen tulokseen. Tietojen ajaminen pankkiohjelmaan ei kuitenkaan onnistunut samalla, sillä kenelläkään ei ollut mukana pankkiavaimia, mutta se asia on sitten hoidettava erikseen huomenna.

Pikaisen kotona käynnin jälkeen piti lähteä Osuuspankin paikallistoimikunnan kokoukseen kuulemaan, että tämä se sitten jääkin viimeiseksi kokoukseksi. Pankin hallitus on päättänyt esittää paikallistoimikunnan lopettamista ja niiden tilalle tulee asiakastoimikuntia hieman ehkä samaan tyyliin kuin kunnassa on esimerkiksi vanhus- ja vammaistoimikuntia.

Keskustelun lomassa tuli aika kovaa kritiikkiä siitä, miten pankki on viime aikoina kohdentanut toimenpiteitään yrittäjiin. Nordean lailla Op näyttää etääntyvän tavallisista kansalaisista, mutta uutuutena he kuitenkin tarjoavat ajanvarauksella asiakaspalvelua lauantaisin Hämeenkadun konttorissa. Sinne siis kaikki!

Jouduin lähtemään kesken tämän palaverin klo 18.55 kohti Vesilahden kunnanvirastoa, sillä siellä oli menossa elinvoimatoimikunnan kokous. Tunnelma oli aivan erilainen kuin Lempäälän kokouksessa: taloudellisesti erittäin haastavana aikana haluamme luottaa elinvoimasuuteemme ja haemme erilaisia, jopa innovatiivisia toimenpiteitä, joilla saisimme asiakasvirran tonttienkin osalta jälleen kääntymään Vesilahden suuntaan. Omista isoista omakotitaloistaan luopuvillekin kuntalaisille löytynee jatkossa hyvä ratkaisu majoittumiseen, kunhan vaan viranomaistoimijoiden aktivoitumisen ansiosta asiat pääsisivät etenemään.

Kotona klo 21.25 ja ulkoilemaan ystävien kanssa. Sekin aika kului Australiaa koskevien puheluiden tai epämääräisen virkatäyttöyhteydenoton analysoinnissa.

16.11., perjantai

Eilisen sopimuksen mukaan pitäisi tänään olla suorittamassa tuo iso pörssiosakkeiden merkitsemiskampanja, mutta tässä ilmeni nyt kuitenkin jotain sellaista, että päädyimme siihen ratkaisuun, että merkintäpäivä valitaan strategisesti otollisemmalla hetkellä. Vastuuryhmän henkilöt kävivät asiasta aamusta hyvän keskustelun ja olivat asiassa yksimielisiä.

Eilisessä tapaamisesta toiseen juoksemisessa sitten tietysti taas unohtui jotain. Olin kyllä kirjannut paperille, joka meni ennen viimeistä tapaamista useammalle ihmiselle kysymyksen mm. siitä, että miksi tänä vuonna ei ole viime vuonna ensimmäisen kerran hyvin onnistuneesti pidettyä Tapolan joulunavausta. Asiaa sitten aamupäivällä kysyttiin, enkä minä sitä huomannut erikseen illalla kysyä. Sen jo torstaina tiesin, että Sari Hietala-Karlssonista se ei ainakaan olisi kiinni ollut. Muistakaa asia jatkossa!

Eilen sain myös yhteydenoton, jossa tiedusteltiin mahdollisuutta ilmoittaa minut suosittelijaksi ihmisen hakiessa uuteen työpaikkaan. Jo eilen hiljennyin asian osalta ihan totaalisesti ja kun tänään asian pohdiskelua on edelleen jatkettu ei se olekaan niin yksinkertainen. Eihän siinä minulla ole tietenkään mitään hävittävää, mutta muistan kerran erään rehtorin antaman suosituksen tulleen esille sellaisessa oikeudenkäynnissä, jossa itse toimin kunnan puolesta asianajajana - parempaan ei noina 1990-luvun alun vaikeina vuosina ollut  varaa. Tilanne on eri, mutta mahdollisuudet tässä kavalassa maailmassa ovat moninaiset, joten pyytäjän näkökulmasta ajatellen joudun vielä pohtimaan.

17.11., lauantai

Luvassa jälleen vauhdikas päivä. Kello olisi näköjään soittanut 5 maissa, mutta onneksi Nöpö oletettaavasti tiesi sen ja pyysi asioille klo 4.40. Tällä kertaa se ei vaatinut pitempää lenkkiä, koska oli havainnut pöydällä hiivan ja rasvan lämpiämässä, joten oletti varmaankin leipomisen käynnistyvän heti aamusta.

Satakunta pullaa oli sitten valmiina klo 7.48 ja voimme nauttia yhdessä aamupalan ja pullatkin tuli asiantuntijan toimesta testattua, joten voin pakata niitä mukaan aamun seurakuntavaalikahvituskierrokselle Narvaan klo 9 ja Kirkonkylän Salelle klo 11.

Onnistuneita olivat kummatkin pysähdykset. Keskusteluja oli mitä moninaisemmista asioista ja paikalle tuli ihan varta vastenkin ihmisiä kertomaan toivomuksiaan ihan käytännön asioihin. Pullat maistuivat ihan mukavasti ja sai sitä kahviakin käydä keittämässä kotona lisää, kun siirryin Narvasta Kirkonkylään. Narvassa sää oli vielä aamusta varsin kylmä, mutta tasaisesti kaupassa kuitenkin poikkesi väkeä ja kaupan kulmalla oli vielä Narvan kesätoriltakin tutut kaksi kauppiasta ja heillekin riitti asiakkaita. Suurikokoiset villasukat tekivät hyvin kauppansa.

Kirkonkylän tapaamisessa kuulin vuonna 2005 yläasteelta lähteneen oppilaan elämänvaiheista. Mukana kulki reipas 3-vuotias tyttö ja todella nuorekkaat isovanhemmat. Aika uskomaton se opintie, jonka nuorimies oli kulkenut ja jos ja kun se kuitenkin tulee sitten jossain elämänvaiheessa poikimaan hienoja kokemuksia myös täällä Vesilahdessa toimiville tahoille. Siinä oli taas yksi esimerkki siitä, miten normaalilla järjellä toimiva korkeatasoisesta opetustaidostaan tunnettu aineenopettaja pystyy antamaan ilman suuria eleitä, hankkeita tai moniammatillista ajanhaaskausta opinto-ohjausta ilman että sitä kukaan edes huomaan opinto-ohjaukseksi eritellä. Sellaista on oikea elämä!

Ihan tämän kokemisen takiakin päivä oli erittäin onnistunut! Kiitos kaikille paikalle sattumalta poikenneille, kaikille kirkkoon kuulumattomillekin - kaikille, jotka otitte vakavasti viestin siitä, että nyt äänestetään puolueesta riippumatta kaikki viivi vesilahtelaista kansanedustajaehdokasta eduskuntaan. Meille kerrottiin, että nytkin eduskunnasta olevista kansanedustajista johtuen teiden korjausmäärärahoja kohdistuu mm. Punkalaitumelle, Sastamalaan ja joihinkin muihin paikkoihin, mutta kuntamme läpi kulkeva 301 ei olisi saamassa mitään. Tuo tie kuitenkin palvelee merkittävästi myös ympäristökuntiamme.

Huomenna sitten seurakuntavaalien osalta kokoonnumme hautausmaanportille vaalipöllytykseen ja tänään klo 14.39 mennessä tilaisuuteen ilmoittautuneille on valmistettu pienimuotoinen, korvaukseton napostelukokonaisuus:

- Cabernet-Sauvignon pohjainen punaviiniglögi
- taikinoitu katkarapu
- ratatouille kroketti kasvissyöjälle
- Alaskanseiti crispies
- duschesseperunoita.

Nyt vasta huomasin, että oppilas ei Kirkonkylältä poikennutkaan noutamassa liikuntasalin myyjäispaikkojen jakopohjaa.

Yksi ihminen sensijaan oli huomannut tuostä tänään esille laitetusta kuvasta laskea, että tein aamulla 78 korvapuustia. Valitettavasti kaikki eivät kuitenkaan mahtuneet pienessä keittiössäni esille.

Toinen taho sitten ilmoitti, että kaksi aikuista on valmiina auttamaan joulumyyjäisissä päivän aikaisissa järjestelyissä hyvin monimuotoisesti. Huh  hienoa kuulla!

Hoidettuani kotona päivittäisen tärkeän lääkerutiinin ja siihen liittyvän ruokailun ajelin Ideaparkin suuntaan, sillä siellä oli luvassa seutukunnan sählytapahtumaan liittyvä tapaaminen ja pientä iltapalaa. Matti Kuusjärvi oli organisoinut tapahtumaa ja saanut paikalle joukkueet kaikista seutukunnnan kunnista. Otteluita oli ollut jo aamupäivästä alkaen myös Vesilahden yläasteella, mutta noihin rientoihin en o'lisi voinut noiden vaalitapahtumien takiakaan osallistua ja lisäksi tällä iällä pitää alkaa varoa kaikkea turhan vauhdikasta liikkumista. Näytti siltä, että kokonaisuus oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut ja nyt jälkeenpäin on toki hienoa todeta, että taas Vesilahdesta Matin innosta johtuen on saatu ympäristöön viestittyä vahvaa positiivista energiaa.

18.11., sunnuntai    LATVIAN 100-H JUHLA / SEURAKUNTAVAALIT/ SUURI VAALI-ILTA

Nyt tulikin aamusta kiirettä. Presidentti Trump mainitti tv:ssä, että Suomen metsänhoidon esistyksellisyys johtuu siitä, että suomalaiset mm. havaroivat metsissä. Sekö syy siihen, että suuria metsäpaloja ei ole täällä aiheuttamassa tuhoa. Oma pikku metsikkö onkin vielä haravoimatta. Täytyy tehdä se heti tässä aamusta.

Tuli tuossa samassa älypuhelin ähkyssä tehtyä seurakuntavaalikonekyselykin. Ilahduttavaa toisaalta, että sain ensimmäiseksi suositeltavaksi äänestettäväksi omalta kohdaltani itseni. Mielenkiintoista sitten olikin se, ketkä olivat valovuoden päässä omista valinnoistani. Onneksi ainakin vielä elämme maassa, jossa on mielipiteenvapaus.

Kaikenlaista tuollaisissa tapaamisissa kuulee, kuten senkin, että eräs elinvoimatoimikunnan jäsen ei ole saanut lainkaan kutsua viimeisiin elinvoimatoimikunnan kokouksiin. Olenkin ihmetellyt toistuvia poissaoloja ja niiden syy voidaan koittaa alkuviikosta selvittää.

Tilaisuuden aikana sain lukemattoman määrän viestejä ja ohjeistuspyyntöjä, sillä tuolla maailmalla oli eräs klubilainen joutunut taas ryöstön kohteeksi. Siinä sitten riitti kotiin päästessä selvittämistä. Oikeastaan olisi elämän aikana ollut parempi kun ei olisi kotinurkilta mihinkään liikkunut, mutta..... Täytyy miettiä.

Huomenna on vaalipäivä. Kuinkahan nuo ihmiset saisi äänestämään!

Tänään Latvian 100-vuotispäivänä törmäsin uutiseen, joka toivottavasti lisää kaikkien ymmärrystä. Baltian maiden valtionpäämiehet olivat vieraisilla Washingtonissa ja siellä presidentti Trump nuhteli heitä Jugoslavian sodan aloittamisesta. Sotahan aikoinaan lähti liikkeelle siitä tilanteesta, että Slovenia halusi irtaantua Jugoslaviasta. Presidentti Trumpin puoliso on taas kotoisin Sloveniasta. Slovenia sijaitsee alueella, jota on totuttu kutsumaan Balkaniksi. Siinä on pieni ero noihin Baltian maihin, mutta Trumpin kannattajissa tuollainen pieni epätarkkuus ei merkitse mitään. Huh! Errare humanum est! Melko lailla samanlaista puhetapaa kuin ennen ensimmäistä maailmansotaa eurooppalaisilla ylemmyydentuntoisilla valtionpäämiehillä oli toisiaan kohtaan.

Hiljainen päivä. Lempäälässä kävimme  pitämässä lyhyen tilaisuuden Latvian 100-vuotisjuhlan tiimoilta, kun Vesilahdesta ei kukaan asiaan millään tavalla reagoinut.

Tuli tarkistettua myös nuo joulukuun 14. päivän musikaaliesityksen liput Helsingissä. Nyt on enää yksi lippu varaamatta ja toki muutama henkilö olisi hyvä lisää löytyä, silloin matkanteosta tulisi taloudellisempaa.

Tapaamme asiasta kiinnostuneiden seurakuntavaalilaisten kanssa hautausmaan porteilla klo 21 maissa ja kohta pitää alkaa valmistaa pientä iltapalaa. Vierailusta ei tule varmaan kovin pitkä sillä sää alkaa olla aika kolkko.

Koitin tarkistaa, onko Jussi vaalilaskennassa, mutta ei näyttänyt olevan. Kuulin kuitenkin, että seurakunnassa ei ehkä lasketa ennakkoääniä valmiiksi ennen äänestyksen päättymistä, joten se lisää sitä laskuaikaa. Viime kerralla ääniä lienee ollut noin 450, eli ei niitä kyllä kovin kauan pitäisi onnistua kenenkään laskemaan. Toivottavasti äänestysprosentti nousee, sekin olisi merkki vahvistuvasta asujamistosta.

Kokoonnuimme hieman ennen klo 21 hautausmaan portille puolueemme omaan vaalivalvojais- tapahtumaan. Varmaan ensimmäinen kerta Vesilahden seurakunnan historiassa, kun tällainen toimenpide toteutettiin.

Tällä tempauksella saimme vaalikierroksemme osalta paikalle suurimman joukon ehdokkaita.Sää oli kuiva, hieman viileä, mutta kuu koitti piristää meitä kurkistamalla pilviverhon takaa. Panu tuli melkein suoraan metsältä mukaan pienen vasan sydän ja annos aitoa teemiehen juomaa. Muuten nautimme jo aiemmin kertomiani pikkuannoksia ja maistuivat kuumina varsin maukkailta. Varsinkin katkaravun pyrstö oli minusta herkullinen.

Tunnelma oli positiivinen ja juttu luisti. Kylänraitti oli muuten hiljainen, ainoastaan maitoauto ja poliisi liikkuivat tiellä siten että kiinnitimme niihin huomiota. Vilkkuvaloistamme huolimatta poliisi ei kuitenkaan tullut ihan parkkialueelle meitä tapaamaan.

Vuoden 1993 ensimmäisten Suurten Joulumyyjäisten suuri talkoolainen Markku viesti meille puoli kymmenen maissa, että äänestysprosentti Vesilahdessa on 20.7%. Merkittävästi parempi kuin edellisissä vaaleissa 17.4%, mikä jo sinänsä on aivan upea asia. 16-17 -vuotiaidenkin äänestysprosentti oliu 14,1%, mikä sekin on ihan lupaava.

Jos vertaamme äänestystä Lempäälään, ero on suuri. Siellä äänestysprosentti oli 16,4%, mutta siellä toisaalta sitten noiden nuorten äänestysprosentti oli 15,2%.

Omasta Kokoomuksen ryhmästämme läpi pääsivät seuraavat:

Anneli Kesola        36
Tapani Pietilä        36
Seppo Parkkila       35
Tiina Ainasoja        31
Anna-Maija Kurki    23
Liisa Rahunen         21
Susanna Suoniemi   20

Ääniä annettiin yhteensä 527. Jos laskin oikein Kokoomus sai äänistä 238 ja Keskusta 268. Minusta jos asiaa katsotaan kunnallispoliittisesta näkökulmasta, tilanne on mielenkiintoinen. Keskustan listalla on mm. edustaja, joka edustaa puoluetta, joka kuntavaalien jälkeen muodosti teknisen yhteistyön Kokoomuksen kanssa. Jos nämä äänet tällä kertaa olisivat olleet Kokoomuksen korissa, ääniä olisi 255 ja Keskustalla taas 251. Nämä siis vain minun laskelmiani ja pahoittelen jo etukäteen kaikkia mahdollisia virheitä.

Omasta ja puolueen puolesta kiitos kaikille, jotka olitte tässäkin tekemisessä mukana. Suuri asia on se, että äänestysprosentti nousi noinkin paljon. Kentällä oli hyvä kiertää, sillä ihmisillä on tarve puhua, niin kuin tälläkin kertaa näimme. Joidenkin mielestä riittää se, että kunnolla somettaa, mutta kyllä näiden pelkästään somessa elävien osalta tulee jossain vaiheessa esille myös ne somen huonot puolet. 

19.11., maanantai

Outoa - sitähän tuli ihan muutama onnittelu jo ennen heräämistä.

Kyllähän sitä saa aika nöyrä olla, sillä kovin paljon ei voinut laskea sukulaisten tai läheisten ääniin, kun heitä ei kerta kaikkiaan ole. Ja varsinkin näissä vaaleissa todella vaatii vahvaa tahtoa kulkeutua äänestyspaikalle merkkinsä vaalilipukkeeseen kirjaamaan.

Paikallislehteen sitten pieni kiitosviesti hyvän tuloksen aikaansaaneille vaalityöntekijöille ja äänestäjille. Vuoden 2014 vaaleihin verrattuna Kokoomuksen nimissä tehty työ kantoi nyt 61% suuremman tuloksen: vuonna 2014 ääniä oli 147 ja nyt 238. Ja jos vielä,.....

Aiemmin kehuttu lanttukasviskeiton tarjoilupaikkakin selvisi ja ehkä siitä reseptistäkin saamme jossain vaiheessa tietoa. Lanttu näyttää leikkaavan Vesilahdessa reippaastikin.

Sari Hietala-Karlssonin kanssa vaihdoimme muutaman sanan elinvoimatoimikunnan kokouksesta ja nyt voi varata huhtikuun messupaikan Messukeskuksesta ja sitten pitää vielä selvitää paikan saaminen häämessuille Tampereelle.

Maanantaina tuli sitten soitto koskien sitä suosituksen antamista. Olin asiaan liittyen käynyt monia keskusteluja seurakuntavaalien lomassa ja vastaukseni oli selkiintynyt. Mielelläänhän sitä antaisi lausuntoja, joiden perusteella ihmiset voisivat päästä elämässään eteenpäin. Tilanne oli tällä kertaa todella nurinkurinen: henkilökohtaisen kokemuksen kautta olisi kovastikin paljon sanottavaa, jossa on positiivinen sisältö. Omassa elämässäni on kuitenkin tapahtunut asioita, jotka voisivat vaikeuttaa suosittelua pyytäneen henkilön hakuprosessia. Viime keväänä nimittäin tuli julki tulos, joka ei ollut edes Kesolan epätieteellisen seuran laatima vaan ihan viranomaistyönä tehty.  Siinä todettiin jotenkin siihen suuntaan, että yläasteen henkilökunnan työn ilo, motivaatio ja kaikenlaiset muutkin asiat olivat kadonneet pääasiassa esimiehen takia. Ei se ehkä ihan noin mustavalkoisesti ollut kirjattu, mutta sillä tavalla sen haluaa tulkita. Kun nyt joku sitten hakee työsuhdetta nimenomaan tuolta työnantajalta, niin onhan se sulaa hulluutta antaa paikan hakua varten suositus henkilöltä, jonka toimien takia varmaan tämä kunnan väestökehityskin on lähtenyt matalalentoon.

Suositusta pyytänyt henkilö vaikutti hieman hämmästyneeltä, eikä ollut moisesta tietoinen, mikä sinänsä tuntui positiiviselta, että tuollainen negatiivinen asia ei ollut vielä sen laajemmalle levinnyt. Hän kuitenkin ymmärsi täydellisesti näkökulmani.

Samalla selvisi moni muukin ajankohtainen koulumaailman asia Vesilahdesta. En nimittäin ollut niistäkään keneltäkään mitään kuullut, kun ei entisen koulun henkilökuntakaan ollut tietoinen rehtorin paikan aukiolosta ennen kuin se sulkeutui. Naapurikunnassa Urjalassa synnytettiin aikanaan vastaavanlainen koulu haaveena saada siitä suuri elinvoimapotku ja siihen sentään haettiin työntekijää ihan Helsingin Sanomissa olleen suuren ilmoituksen kautta muut kanavat tietysti mukaan lukien.

20.11., tiistai

Kamala määrä asioita taas hoidettavaksi ennen kuin pitäisi päästä tien päälle kohti maailmaa. Se nyt sentään on helpotus, että kukaan ei ole esittänyt toivetta, että reissun päältä koitettaisiin mitään tiedottaa. Sitten voi hyvin jättää tietokoneenkin kotiin.

Tänään piti ilmoittaa myyjäisasioita hoitaville oppilaille, että enää ei voi kenellekään luvata myyntipaikkaa. Paikkoja varanneet ovat suorittaneet pöytämaksut paremmin kuin koskaan aikaisemmin 25 vuoden aikana ja viestien perusteella väki on tulossa paikalla iloisella, innokkaalla mielellä ja meillä on paljon laadukkaiden tuotteiden kauppiaita ja myös historian suurin määrä kansanedustajaehdokkaita.

Aamupäivä kului saunotuksessa ja ihonhoitotoimissa. Marevan luku oli 2,4, mikä sekin kertoo ihan hyvää.

Rachel viesti saaneensa vihdoinkin lähettämämme rahan, jolla hän voi maksaa terveydenhoitajan lisenssinsä ja sitten toivottavasti pian aloittaa myös työnsä terveysasemalla.

Päivän pääasia oli Kokoomuksen Vesilahden osaston syyskokous Rautialassa. Paikalla oli esittäytymässä ja keskustelemassa myös kunnan tuleva johtaja Tuomas Hirvonen.

Ihan reipasta ja innostavaa keskustelua - oikein hyvä tunnelma. Vaikka kunnanjohtajan valintaäänestys olikin salainen, ainakin näytti siltä, että kaikki paikalla olleet olivat riemurinnoin valitun henkilön takana. Ainakin nyt.

Hyvä ilta.

Illalla pitäisi valmistella lääkkeiden jako lähipäivien ajaksi, mutta koska se sisältää niin paljon tablettien pilkkomista päätän jättää sen huomiseen päivään ja päivänvaloon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!

Ohessa näkyy Rachelille Johannesburgissa annettu paperi, jonka perusteella hänelle oli sanottu, että paluulento on kunnossa.

Klikkaa tähän lisätäksesi tekstiä. Kerro hieman vaikkapa itsestäsi, harrastuksistasi ja työstäsi.

Ystävät Tallinnassa 15.12.2013.