Oppitunnilla 2.5.2.2021

0 luokka 25.2.2021

1-2 luokat 25.2.2021

Iso osa koulusta kuvassa 25.2.2021

Koulu kasassa sisällä 25.2.2021

Kukaan teistä ei voi ymmärtää, miten ihanaa meistä on saada tulla kouluun. Olemme uusia eskareita!

"Virasta pidätetty", toistaiseksi

Steven välitti joukon

joukon kuvia uusista 0. luokan oppilaista

jotka toivovat, että heille löytyisi kummi

varmaistamaan koulun toimintaa. Kiitos!

PAITOJA ON VIELÄ JÄLJELLÄ! VARAA OMASI!

Videota ei löydy

Tauno oli varsinainen mestari korttipelissä. Kuvaajan tappio pelissä aiheutti aikanaan tällaiset tunnelmat. Monen mielestä kotihoito on raskasta sen kai tämäkin kuva vahvistaa. Kannattaa kokeilla!

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Pitäisikö meidän nyt vuoden vaihtuessa maksaa taas klubin jäsenmaksu. Saa sen kyllä maksaa kesken vuodenkin, jos vaan varallisuus antaa myöten. 10€, onhan se iso raha.

Elämä on ihanaa
Kun sen oikein oivaltaa
Ja kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen
(Rautavaara)

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Kiitos kaikille menneiden vuosien yhteistyöstä! Hyvää elämää kaikille muillekin!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

UUSIMMAT TEKSTIT LOPUSSA - RULLAA LOPPUUN / NEWEST TEXTS IN THE END -ROLL ON

 

25.02., torstai

Selvästi ihmiset näyttävät tätä kautta seuranneen paikallispolitiikan tilannetta tämänkin kanavan kautta, sillä illan 22.47 ja aamun klo 9.10 välillä sivulla poikkesi 74 kävijää. Se on aika monta liikkujaa öiseen aikaan.Voi, kun tuo harras toive olisi, että joukossa olisi joku, jonka varoissa olisi kuukausittain sijoittaa 5€ noiden vielä vapaina olevien isengeläisten eskarikoululaisten tukemiseen. Toive saattaa olla turha, sillä jos useimmat poikenneista ovat muita paikallisia valtuustoon pyrkijöitä, heidän varansa eivät ainakaan luottamustehtävän hoitamisen kautta tule Vesilahden kunnassa parantumaan. Muutamien kymppien kokouspalkkiot kyllä häviävät puolue-ja muihin veroihin, mutta onneksi on torstai ja torstain sanotaan olevan toivoa täynnä.

Positiivisuus kantaa.

Oli tuota vaaliasiaa jo ehtinyt joku kommentoidakin: "Hyvä Tapani, kiitos, että suostuit ehdokkaaksi, "tolkun" järjen ääntä tarvitaan!!" Tiedä häntä, onko edes paikkakuntalainen, kuten ei ollut iso osa niistä Lammasniemi-kirjelmän allekirjoittajistakaan. No, samahan se maassa, jossa vielä on ilmaisunvapaus. En kuitenkaan ymmärrä, miten kunnan myönteisen kehittämisen kannalta on eduksi, että Lammasniemi pidetään tuollaisena rytöläjänä. Aluettahan on tarkoitus kehittää niin että koko ajan enemmän luonnosta vieraantuville ihmisille tarjoutuisi mahdollisuus päästä turvallisesti lähestymään luontoa ja nauttimaan sen virkistysmahdollisuuksista. Tällä hetkellähän alue on kuin Neuvostoajan Karjalan kannas, josta eivät huolta pitäneet kuin muutamat kylmän sodan tiukimpina aikoina luvatta alueella leningradilaisilla takseilla poikenneet kotiseutuaan haikailleet evakot. Suurin osa allekirjoittajista ei varmasti ole paikalla käynyt. Itse poikkesin siellä viisi kertaa 27.10.-28.11.2020 välisenä aikana asioidessani  Kirkonkylässä ja tien varrella oli kaksi kertaa havaittavia merkkejä liikkeestä: kerran auto parkissa venevalkaman luona ja toisen kerran joku veneellään. Eilen kuulin vahvistuksen siitä, että Vesilahden 9. luokan oppilaita oli myös syksyn mittaan liikuntatuntien juoksulenkeillä poikennut alueella uteliaisuuttaan sen saaman suuren julkisuuden takia. Tuloksena oli: ei havaintoja ihmisistä.

Tolkkua tässäkin asiassa ja yhteisellä keskustelulla toimivaan lopputulokseen, eikä lakimiesjoukkojen työllistämisellä ja keskinäisellä eripuralla.

Hallituksen johtoviisikko kertoo parhaillaan tv:ssä muutoksia tämänhetkiseen koronatilanteen hallitsemiseen. Erityisesti tässä saa nyt odottaa oikeusministerin koolle kutsumassa puoluesihteerien tapaamisessa tehtävää ratkaisua kuntavaalien osalta. Se sen enempää kuin tuo poikkeusolojen julistaminen ei kuitenkaan estäisi tätä viikonlopuksi suunnittelemaani mini-vaalikierroksen käynnistämistä. Toteutuksessa otetaan huomioon jo tuo käyttöön tuleva max. kuuden ihmisen liikkuminen yli 2 metrin etäisyydellä toisistaan ulkotiloissa.

Tällainenkin asia piti laittaa pikaiseen valmisteluun:

Von Gofore Ltd habe ich gerade die folgende Nachricht erhalten:

„Mit unserer Kommunikation haben wir uns Ideen für unsere Kommunikation am kommenden Frauentag ausgedacht. Mir kam der Gedanke, dass Iseng eine Idee haben würde - uns über den Status der Frauen dort zu erzählen und wie Sie und unsere Arbeit (möglicherweise) in der Lage waren, ihn zu beeinflussen? Würden Sie an etwas Konkretes denken, das sogar auf Gofores Kanal erzählt werden könnte, und gleichzeitig die Bedeutung der Unterstützung der Bildung von Mädchen und Frauen und insbesondere dieser Gruppen in Entwicklungsländern fördern? ”

Bitte überlegen Sie dringend, was damit getan werden könnte. Es ist keine Zeit zu verlieren, der Frauentag ist bereits 8.3!

Tapani

От Gofore Ltd я только что получил следующее сообщение:

«В процессе общения мы придумали идеи для общения в предстоящий женский день. Мне пришло в голову, что у Исенг возникнет идея - рассказать нам о положении женщин там и о том, как вы и наша работа (возможно) смогли на него повлиять? Вы бы подумали о чем-нибудь конкретном, о чем можно было бы рассказать на канале Gofore и в то же время рассказать о важности поддержки образования девочек и женщин, особенно этих групп, в развивающихся странах? ”

Прошу срочно подумать, что с этим можно сделать. Некогда терять зря, женский день уже 8.3!

Тапани

Katsotaan saako asianvalmisteluun kentältä apua. Olisi jälleen erinomainen lisä kaikkeen viestintään tähän asiaan liittyen.

Poikkesin kuulostelemassa tuntoja Kurkituvalla samalla kun tiputin postiin ääneni Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupan vaalissa. Tunnelma oli ihan rauhallinen, asiakkaita oli paikalla runsaasti. Riehun suunnalta saapuneilla oli uutisenkaltainen tieto, että ensi syksystä ei siltä kulmakunnalta sitten kouluajojen enää tarvitse ajaa, kun viimeiset oppilaat lähtevät päättöluokalta. Aika hurja muutos vielä muutamien vuosien takaiseen tilanteeseen.

Ravintolat näyttävät jälleen menevän kiinni. Isompaa purnausta ei asiasta aiheutunut, sillä ei sitä kukaan kiusan päiten tee ja turha on manata hallitusta siitä, että läkkeitä ei ole ollut saatavilla. Kyseessä on koko maailmanlaajuinen tilanne ja se kyllä sitä ajan oloon laukeaa tavalla tai toisella. 

Nyt pitää alkaa valmistautua klo 17 alkavaan pankin Teams-kokoukseen.

Sillä välin ehti tulla mielenkiintoinen kommentti ihmiseltä: "Tiedän,että sinä olet pätevä valtuutettu.Kysyisin vain,miten sinä jaksat hoitaa kaikkien asioita. Et ajattele yhtään itseäsi ja jaksamistasi.Minun käy ihan sääliksi,kun sinä menet  ja taistelet toisten puolesta vaikka olisit kuinka väsynyt.Hellitä hyvä mies." - Antaa mielenkiintoisen kuvan luottamustehtävän hoitamisesta. Kirjoittaja ei kyllä ole vesilahtelainen, eli siellä päin maailmaa meno saattaakin olla kuvauksen kaltaista taistelua.

Toinenkin mielenkiintoinen viesti oli saapunut: 

"Meidän viestinnän kanssa mietittiin ideoita meidän viestintään lähestyvänä naistenpäivänä. Minulle tuli mieleen, että saisiko Isengestä jotain ideaa – kertoa vaikka naisten asemasta siellä ja miten teidän ja meidän työn kautta on (mahdollisesti) pystytty vaikuttamaan siihen? Tulisiko sinulle mieleen jotain konkreettista, mistä voisi vaikka kertoa Goforen somekanavissa ja samalla promota sitä miten tärkeää on tyttöjen ja naisten ja erityisesti näiden ryhmien koulutuksen tukeminen kehittyvissä maissa?"

Mahtava ajatus. Jos oikein noudattaisimme nyt Pellinan määräystä, ei tästäkään tulisi mitään. Hän on nimittäin kieltänyt kylän työntekijöistä keskustelemasta kanssani. Kyllä viestit silti kulkevat ja klubilaiseltakin ehti tulla ihan ilman painostusta oheinen kommentti: "Ensimmäisenä tuli mieleen, että tytöt voisivat kirjoittaa parilla sanalla tulevaisuuden haaveensa tai jonkinsortin slogan;
tyyliin ”carpe diem” mutta ei sitä!
Jos sanoja ei löydy, sitten voi piirtää.
Kuvat näistä joko yksittäin tai sitten yhteiskuva!
Naisopettajat voisivat tehdä saman ja jos tulevaisuudenhaaveita ei löydy, mistä ovat kiitollisia.
Esimerkiksi ”Onnea on…” (vaikka ihan suomeksi) ja sitten siihen sillä kielellä millä haluaa:suomeksi, bembaksi, englanniksi, kuvana.
Niin siis lapsetkin voivat tehdä nämä. Siis pojat myös, Naistenpäivä on myös miestenpäivä!

"Voisi kertoa koulusta, miten iso osa tyttöjä. Jotain myös oppilaiden jatkokoulusta, rahallisesta avusta etc. Sitten lahjatietokoneista, internet yhteyksistä. Edelleen Stevenin pitämästä it koulutuksesta sekä lapsille että naisopettajille. Tietenkin mukavia kuvia, nyt etenkin tytöistä it opinnoissa. Teams yhteyden voisi myös mainita."

Noita kommentteja olikin useampi - aina vain upeampaa, kun vain itse huomaisi lukea kaikki viestit, mitä eri kanavia pitkin saapuu.

Muuten tarkoitus oli saada kasaan 6.3. hallituksen ja vuosikokouksen aineistot ja vuosikokous näyttää tältä:

"Selma and Tauno Fund ry

VUOSIKOKOUS                                                                                  ESITYSLISTA

                                                                                                             25.2.2021

 

Aika:                  lauantai 6.3.2021 klo 13.30
Paikka:              Teams-kokouksena

Läsnä:

 

Käsiteltävät asiat:

1 §                      Kokouksen avaus

2 §                      Valitaan kokouksen puheenjohtaja

3 §                      Valitaan kokouksen sihteeri

4 §                      Valitaan kokoukselle kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka toimivat tarvittaessa myös ääntenlaskijoina

5 §                      Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

6 §                      Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

7 §                      Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto vuodelta 2020

8 §                      Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

9 §                      Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksun suuruus

10 §                   Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet

11 §                   Valitaan yksi  tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa

12 §                   Ajankohtaisia asioita:

  1. Tilanne kummilasten osalta
  2. Koulun käynnistyminen uuden lukuvuoden alussa 1.2.2021
  3. Yhteistyökuvioiden selvittäminen Isengen kyläkomitean kanssa
  4. jäsenmäärä 25.2.2021 on 38, heistä Suomen kansalaisia 32
  5. muut asiat

Vesilahdessa 25.2.2021

 

Tapani Pietilä

hallituksen puheenjohtaja

PS. Mikäli haluatte osallistua kokoukseen Teams-palaverin myötä, olkaa hyvä ilmoittakaa asiasta tapani@isengeclub.fi ja teille lähetetään lauantaina ennen kokousta linkki kokoukseen sekä samalla laaja jo etukäteen laaja liitemateriaali alkavalla viikolla."

13 228

26.02., perjantai

Nytkö se pitkäaikainen loskakeli taas alkoi?

Pitkään kestäneen klubin asioiden hallinnollisen putken keskeytti virkistävä käynti koronaturvallisella maittavalla lounaalla Tampereella: 

"We hear you got suprised about the bill for school electricity.That was meant for more than three to six months advance but you can be paying every month acording to what you want.But it will be abit expensive cos of the fixed charges."

Pellina viesti, että oli kuullut kritiikistämme koskien sitä, että Pellina vaati K3000 heti sähkölaskuihin, kun viimeiset 1½ vuotta olemme maksaneet K250 kuukausittain. Ennen meille kerrottiin, että sitä ei voisi maksaa pitemmäksi aikaa kuin kuukaudeksi

---- nyt keskeytän - kumpikin puhelin vinkuu ja samaan aikaan tulee viestejä, mihin on tarve reagoida. Ei ole tylsää!

Ja sitten saikin palata heti viestitulvan purkamiseen: 

"Having been a head teacher at Vesilahti there in Finland, any correspondence would go through you not through your subordinates. We told you that you should follow protocols and you re fused and this is the result.

Christine has to deal strictly with School matters,
Stephen should deal strictly with computers and other communication facilities. While Pellina and Jomo deal with community social works."
 
Tämä oli jo hieman vanhempi viesti. Siinä Pellina aluksi kertoo, että omassa tapauksessanikin kun olin koulun rehtorina, kaikki viestintä kulki vain rehtorin kautta, ei muiden työntekijöiden. Voii hyvä tavaton! Eikä mikään tuolla tavalla toimisi, tai rehtori olisi todellakin kunnon byrokraatti. Ei toiminut meillä ainakaan sillä tavalla. Lisäksi Pellina kirjoitti tuolloin, että Christinen tulee keskittyä kouluasioihin, Stevenin tietokoneisiin ja tietoliikenneyhteyksiinja ja Jomo sekä Pellina hoitavat "community social works", joihin ymmärtäisin kuuluvan mm. vanhainkodin valmistelun. Juuri niinhän olemme tehneet. Steven on toki joutunuy valmistelemaan myös jonkin verran koulun asioita, sillä viime vuoden puolella Christinenkin rooli oli aika löyhä. Vanhainkoti-asian suhteen ei olekaan sitten tapahtunut mitään, kun se on näiden overseer-persoonien hoidossa.
 
Aivan juuri Pellina kirjoitti:
 
"Coming to the Shopping Mall.When it was opened ,we employed agirl to sale mmm shortages on top she wanted to have even week end and holy day allowences, the second also shortages.Here you can not be putting other people to sell un less you want the business to die a nutural death.Many shops here stopped working because of allowing many other people to sell."
 
Ihmettelin sitä, kun ostoskeskus oli ollut pitkään suljettu. Tarkoittaako tuo sitä,että sinne ei löydy ketään,johon voisi kaupan työntekijänä luottaa. Eikö heidänkään kirkkokunnassaan ole ketään työtä tarvitsevaa, joka olisi rehellinen? Ihmeellinen tilanne. 
 
11 376
 
27.02., lauantai
 
Aurinko näyttää tänään nousseen sijainnissa Lempäälä klo 7.29, mutta Pellinan ensimmäinen viesti Sambiasta on saapunut klo 6.19:
 
"If I were u Tapani I would a bit come down and listen and even apologize where it is necessary.When we say Christine should    
deal with school things, and Stephen with computer work this does not mean we stop being their supervisor s and u become their supervisor NO You are only to advice them through communicating with us so that we all them and monitor their work 
We still insist on protocol if this can't be followed then we shall always differ."
 
Näytän vastanneen tähän viestiin herättyäni toisen kerran klo 9.22: 
 
"I do not understand! Haven t u enough work. At my school I was happy when people, also staff came to divide the things we have planned to do as school and those teachers who were chosen to work at our school, work independently at their field. They can always ask for help, but otherwise they work independently.
 
You insist protocol? What does it mean? We should work for the village people and now some things do not proceed at all. Is it because of protocol? Let try to do things not only repeat protocol, protocol. I will contact also Ministry of Education in Lusaka that they can promise to monitor also this school by local authorities in Ndola. Please concentrate at social matters so that Narva House get some speed too."
 
Nyt ei jaksa tätä jauhamista jatkaa, vaan odotamme, että välittäjäksi valitulle saapuu vastaus pyydettyihin tietoihin.
 
En silti voi mitenkään ymmärtää, että esimerkiksi koko suuresta seurakunnasta ei löydy ketään, jonka voisi pyytää kauppaan töihin tai ainakin tuuraamaan, kun sellaiseen on tarvetta. Luukulla ei varmaan missään tilanteessa ole suurta ruuhkaa, mutta mistä kumpuaa tuo suuri epäluottamus kaikkiin oman porukan ihmisiin?
 
Päätin lähteä vaihteeksi tuonne häkellyttävän upeaan auringonpaisteeseen jakamaan tietoja huomisesta vaalikierroksen avauksesta. Toteutan sen kuitenkin kaikkia varomääräyksiä noudattaen, mikä ilmenee mm. siinä, että en edes tässä kerro, missä ja milloin on tarjolla toivottavasti huomisaamuna leivottuja vaniljapuusteja. Kutsuja on tiputettu hyvin rajatusti ja kuten tuolta toiselta puolelta kuntaa tulleessa viestissä kerrottiin, viestissä todella varottiin kertomasta tarkempia tietoja: puolue ja kahvinjakopäivä jäivät mainitsematta. :) 
 
Kävely tuntui todella hyvältä ja tuo maantienvarsi oli koko matkan jo täysin sula, eikä liikennekään ollut suureksi häiriöksi.
 
Taas tein yhden todella mielenkiintoisen havainnon Instagramista.
 
Afrikka-viestien lisäksi tuli tällainenkin: 
 
"Pääsisitkö kahvivieraaksi virtuaalisille pappilan päiväkahveille to 4.3  klo 15-16. Lähetys striimataan pappilasta ja aiheena voisi olla ajankohtaiskuulumiset Isenge-rintamalta tai mitä vaan haluat. Lähetykseen voi soittaa ja osallistua. Tuletko?"
 
Torstaina näyttää hyvin hiljaiselta, joten lupauduin poikkeamaan paikalle. Pitkästä aikaa mukava nähdä Aamulehden ilmaisun mukaisesti johtajapappiakin. Äidin toimintaympäristön vaihduttua, myös kirkkoherran kulkureitit siirtyivät toisaalle.
 
Steven ja Christine näyttävät valmistelevan materiaalia, jota voisimme sitten toimittaa Goforen viestintäosastolle, jotta he saavat ajattelemansa kokonaisuuden ajoissa valmiiksi.
 
16 534
 
28.02., sunnuntai        Kalevalanpäivä
 
Tätä päivää on hyvä viettää taikina veivaten ja sen jälkeen vaalikansaa kentällä tavaten. Katsotaan, onko ketään liikkeellä turvavälein ja kasvosuojin?
 
Tarvittavien pullien määrää ei nyt olisi ollut vaikea arvioida, kun pysähdyspaikkaa kohti voi laskea yhtä aikaa paikalla oleviksi max 6 henkilöä (valtioneuvoston rajaus). Sitä on kuitenkin tottunut tekemään aina kunnon annoksen ja se melkein tulee vähemmällä vaivalla kuin vaatimattoman pieni annos, joten aamun tekeminen oli varmistettu.

Tällä kertaa valmistui vain vaniljapuusteja, sillä niistä on tullut sen verran paljon kiitosta.

Luvassa on todella kaunis aurinkoinen päivä. Varmuutta siitä, että ketään olisi liikkeellä ei toki ole. En muista oman elämäni varrelta yhtään vaalikampanjaa vuoden 2017 vaalien lisäksi, jolloin toimintaa on tuotu oikein lähelle ihmisiä ja tällä kertaa tässä on vielä aikaisempaa kertaa suurempia haasteita tuon koronan takia.

Aloitus oli erinomainen. Ajellessani kotoa Kehron suuntaan näin matkan varrella vieläkin postilaatikossa repsottavan eilen sinne laittamani mainoksen ja hetkeksi meinasi jo mieli mustua, että näin siinä varmaan käy useampien kohdalla. Eihän vielä ole edes varmuutta siitä, että vaaleja lainkaan järjestetään.

Kauan ei asia mielessä liikkunut, sillä rollaattori alkoi lähestyä liukasta pihatietä pitkin ja hetken päästä lähestyi väkeä maantien reunaa tepastellen autoja väistellen. Heti tältä seisakkeelta sai alkaa kirjata asioita ylös, sillä en todella ole asiantuntija varsinkaan teknisen toimen alueeseen liittyvissä asioissa. Tiedän kuitenkin, että ensi viikolle on sovittu tapaaminen sellaisen ihmisen kanssa, joka voi ottaa virkavastuulleen tämän kuntalaisen kunnan kannalta hyvin positiivisen asian hoitamisen. Kaikille ei enää tänä päivänä näytä olevan yksiselitteisen selvää, miten virkamiehiä tavoittaa. Entisaikaan moni vain meni tavoittelemaan toimistolle; kyllä siellä varmasti joku olisi paikalla ja ainakin viestin voisi jättää.

Oli melkoisen mukava huomata, että paikalle saapui myös 18-vuotias, joka vasta hetki sitten oli saavuttanut äänioikeuteen oikeuttavan ikärajan. Tämä nuori oli mukana matkalla Draudziga Aicinajuma Cesu Valts Gimnaziumissa ja toi mukanaan suuren ilosanoman silloiselle yläasteelle. Vinkkasin reippaalle ihmisille myös mahdollisuudesta asettua ehdokkaaksi ja saada hieman meidän keski-ikäämme alhaisemmaksi.

Juttua riitti niin, että aikataulun mukainen siirtyminen seuraavaan kohteeseen oli tiukoilla. Osa tiestä aika arveluttavassa kunnossa, mutta tästä huolimatta saavuin minuutilleen kohteeseen, jossa aluksi varmaankin aiheutin enemmän hämmennystä, kun maskin ja erikoisen nuorekkaan pukeutumisen takia en ollut helposti tunnistettavissa. Turkkilainen parturi kun vei melkein kaikki hiuksetkin päästäni.

Kylällä ei varmaan ollut liikkunut paljon suojautuneita ihmisiä. Pikaisesti olimme kuitenkin pohtimassa elämänmenoa kuuman kahvimukin ja tuoreen nisun kera. Välttääksemme erään poliittisen suuntauksen kritiikkiä käytimme kahvittelussa ihan kunnon kahvimukeja. Pullakin viehätti sen verran paljon, että puolet suuren lämpölaatikon sisällöstä jäi tuohon osoitteeseen. Tapaamisessa sai myös hyvän kuvan viime viikolla kiitellyn paikallisen yrittäjän toiminnasta. Todella vastuuntuntoista työtä.

Aika kului ja ehdin vaivoin seuraavaan kohteeseen, jossa sitten olikin hiljaista. Pysäkille johtanut tie näytti kuin peililtä ja aina vahvalta jäältä. Sen tien varresta tuskin kukaan kävelemällä pyrkii tien varteen. Jatkoin matkaa, koska kaikkia tarvikkeita piti täydentää välillä kotona.

Seuraavaan kohteeseen saapuikin paikalle 100% kaikista niistä, joille ennakkotieto oli toimitettu. Juuri ja juuri pysyimme sallituissa rajoissa. Täälläkin tuli merkittävää tietoa/selvitettävää/tiedoksi saatettavaa, jonka pääosin koitan saada tulevana keskiviikkona eteenpäin. Täytyy koittaa vaan seurata, että asioiden suhteen varmasti tapahtuu jotakin.

Tännekin jäi melko iso erä pullia. Afrikka kiittää. Nämä vaalikiertueen pullat tuloutetaan Isengen kylän oppilaiden jatko-opintoihin.

Viimeinen tapaaminen oli sitten kotitien päässä ja jälleen sai ilahtua: väkeä tuli paikalle erittäin hyvin.

Nyt kun päivää miettii jälkeen päin huomaa, että useissa paikoissa paikalla kävi runsaasti entisiä kunnallisissa tehtävissä toimineita henkilöitä, joilla oli kovasti sanottavaa ajankohtaisista asioista. Tällainen kohdennettu toimintakin on melkoisen uuvuttavaa touhua, mutta toisaalta äärettömän mielenkiintoista.

Täytyy pohtia jatkoa.

St Georgenista tuli ilmoitus, jonka mukaan pormestari Rieger on kertonut, että vallitsevissa oloissa ei voida järjestää tulevana kesänä Stadtfestiä St Georgenissa. Väestöstä ei siihen mennessä millään voi olla rokotettuna riittävää osuutta ihmisistä. Vannoimme kuitenkin tekevämme parhaamme yhteistyön jatkumisen hyväksi.

10 663

01.03., maanantai

Nyt on 301 päivää jouluun ja hieman vähemmän meidän mielenkiintoiseen pikkujouluumme 4.12.2021. Kohta avaamme tilaisuuden varausmahdollisuuden, sillä tuolla sivulla on poikennut jo yli tuhat kävijää ja resurssimme toimittaa ruoka-annokset railakkaasti juhliviin koteihin täällä Suomessa on rajallinen.

Näyttää maaliskuu alkaneen ja keinot pitää kiinni tuosta upeasta talvesta ovat aika vähäiset. Se on siis menoa kohti kesää ja klubimme iloista tapaamista puutarhassa.

Sitä ennen pitää tänään poiketa hakemassa allekirjoituksia lähiseudulla asuvilta S&T F ry:n hallituksen jäseniltä tilinpäätökseen, jotta lauantain kokouksia varten ovat nekin muotoseikat kunnossa.

Positiivisen lisän toimintamme tukemiseen saimme kuulla eilen, kun vaalikiertuetta loskaisten teiden päässä vetävä kunnallisvaaliehdokas on luvannut maksaa S&T F ry:n tilille isengeläisten lasten jatko-opintoja tukevalle tilille jokaisesta tilaisuudessa nautitusta nisusta saman summan kuin nisu maksaa Narvan torilla.  Kiitos tästä!

 

Tein päivällä vierailun Nöpön kanssa EiLan kotiin. Puolin ja toisin oli aikamoista kyräilyä, Nöpö oikeasti useamman kerran oikein murahteli, mitä se ei juuri koskaan kotona tee. EiLa oli kuitenkin selkeästi vieraasta kiinnostunut ja näki edes, että kissarotu ei ole kokonaan maan päältä kadonnut. Paluumatkalla nautimme BossGloss -pesulassa auton pesusta. Tuohonkin kokemukseen Nöpö on jo ehtinyt tottua.

Myöhemmin kuulin erään Vesilahden yläasteen oppilaskunnan tukiyhdistyksen aktiivisen tukihenkilön menettäneen oman, rakkaan kissansa ja kertomuksen siitä, miten raskas tuokin ero on ihmiselle, jolla kissa on todella löytänyt paikkansa perheen elämästä.

Tänään näyttää olevan ihan kunnolla työtä, että saa päivän askelmäärän nousevan viisinumeroiseksi. Siksi ihmettelinkin eilistä päivää, miten se onnistui vaalikierroksella kuin tyhjästä vaan.

Päätin sitten huomennakin jatkaa hyvin alkanutta matkaa, ja siksi aamulla saa nousta klo 5.10, jotta taikina ehtii nousta.

Gofore Oyj:stä tiedusteltiin kohteliaasti, löytyykö sieltä kylästä materiaalia toimitettavaksi heille naistenpäivän idean toteuttamiseksi. Tämäkin asia varmaan tulisi protokollan mukaan toimittaa Pellinalle, niin kuin tuo Narva taloa koskeva asia viime marraskuussa. Sillä tavalla menisi tämäkin Goforen ajatus ohi. Pommitin vielä moneen suuntaan asialla niitä, joilla on viestintävälineitä. Ei viitsisi taas koota kaikkea täällä valmiiksi, kun ei edes ole noita ajanmukaisia oppilastietoja vielä toimitettu.

Kylässä on kuulemma sunnuntaina ollut kyläkomitean kokous. Siellä on ehkä keskusteltu vastauksesta, joka toimitetaan tällä sopimallemme välittäjälle. Mielenkiintoista, indeed! Tiedotamme asiasta kyllä heti, kun saamme jotain tiedotettavaa.

 

 
 

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!