Kyllä sitä ihan kotipihassakin viihtyy näitä näkyjä katsellessa!

Ari Arvela Express kiidätti väkeä eri pisteiden välillä

Väkeä riitti lepppoisaan kyytiin...

Saksalaisten lahja on toimitettu vihdoin panimolle.

Maailman fiksuimmin käyttäytyviä nuoria tapaa mm.täällä

Narvan torin toiminta päivä kokosi paikalle aurinkoisia

Kukkakauoppa kävi vilkkaana

Paikalla tunnelmoi tänään 17-jäseninen Narvan soittokun

Tarjonta oli monipuolista. Entinen naapuri kauppiaana

Videota ei löydy

Aurinkoinen kiitosryhmä Saaristomerellä 29.12.2018 klo 13.12.

Pitäisikö meidän nyt vuoden vaihtuessa maksaa taas klubin jäsenmaksu.

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Taas vaihteeksi hieman ramasee -siispä lepoa!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

19.05., sunnuntai

Upea aamu edelleen ja luvassa liputuspäivä. Onneksi enää lippua ei joudu kesken päivän nostelemaan, jolloin sen käyttäminen on vaivattomampaa. Yllättävän vähän kyllä lähiympäristössäkin lippuja näkyy liehumassa. Suuri sääli.

Julkisuutta näytti Vesilahti saaneen jälleen tänään Aamulehdessä. Vielä sunnuntainumerossa, jolloin lukijamäärä on merkittävästi suurempi kuin arkena. Sainpa minkäkin maailmalta kommentteja ja ihmiset, joilla ei virkaan tai luottamustehtävään luontaisetuna kuulu kriittisyyden itiötä, löysivät asiasta positiivista draivia. Kyllä tuo rikkaiden Lammasniemi jälleen nostattaa pinkin tai punkin reaktion, mutta kyllä niitä mielipiteitä maailmaan mahtuu. Paikoillaan makoilemalla nämä asiat kun nyt eivät luonnistu, eikä kunnan taloudellinen tilanne korjaannu.

Mitäs tänään tulikaan tehtyä? Ihmeteltyä sitä, että elämä voi olla tällaistakin. Vielä viime vuonna tässä vaiheessa toukokuuta sai valmistella omia läksiäisiään, jotka olivat 28.5. Kymmenen mansikkakakun leipomisessakin kului oma hetkensä. Sitten 30.5. oli ysiluokkalaisten päätösillallinen, jonne saapui noin 120 henkilöä. 14 aktiivisen oppilaan ja nuoren voimin saimme neljän ruokalajin illallisen hoidettua aika kunnialla loppuun asti. Itselleni parasta oli nähdä tuon toimijajoukon tehokkuus, reippaus ja iloinen mieli. Parikymmentä kertaa onnistuimme toteuttamaan tuollaisen tapahtuman ja oletettavasti pöperöt tuli tarjoiltua pöytiin noin 2300 kutsuvieraalle: päättöluokan oppilaalle ja huoltajalle. Sitten 3.6. oli vielä kevätjuhla ja on siihenkin liittyen aina jotain velvollisuuksia. Lisäksi tietysti toukokuussa oli vielä kaikkien kokeiden korjaaminen ja arvosanojen antaminen oppiaineesta ja käyttäytymisestä. Minun aikanani kun vielä rehtori ihan oikeasti opetti omia oppituntejaankin. Mahtavaa aikaa, mutta tällaiset aamut ja mahdollisuus tonkia pihalle, seurata Ukon ja Nöpön asettumista kukkapenkin viereen seuraamaan rikkaruohojen irtoamista, ovat aivan uusi maailma, josta on nyt ilo nauttia.

Puhujan lahjat joutuivat jälleen tänään koetukselle, että sain puhuttua äidin oikein kunnon pesulle. Hänellä on aina selityksenä, että hän on juuri kotonaan Haparaisissa käynyt pesulla ja palattuani ulkoa kuulen jälleen Henttisen poikenneen ja keskustelu Raamatusta on ollut vilkasta. Tämänkin päivä meni erinomaisesti ja kaikesta tehdystä sain kauniit kiitokset.

Pargassa vietetään viimeistä kokonaista iltaa. Jotkut näyttävät käyneen ruokailemassa jossain zorbasta kuunnellen, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole kertoa. Viikko on ainakin sään puolesta ollut siellä paljon ennakolta odotettua parempi.

Kuten jo aiemmin on tullut kerrottua Saksassa Baden-Württenbergissä on paikallisvaalit samana päivänä kuin eurovaalit. 27.05.2019 pidämme Saksan paikallisvaalien tulokset julkistamisen yhteydessä vaalivalvojaiset maanantaina päivällä. Tarkka kellonaika ilmoitetaan tilaisuuteen ilmoittautuneille, tapani@isengeclub.fi. Pidämme kaikki paukkuja klubin jäsenelle Hedwigille. Saksassa on päätetty, että sunnuntaina lasketaan eurovaalien tuloa, mutta paikallisvaalien ääntenlaskenta on vasta maanantaina. Meillä on suora yhteys Saksaan ja saamme tuloksen välittömästi tietoomme.

20.05., maanantai

Ihan tuntuu kuin olisi matkalle lähdössä. Ja onhan tänään luvassa ostoksilla poikkeaminen Ideaparkissa ja sitten illalla on taas kunnanhallitus. Kotiseutumatkailua. Siellä Kreikassa porukka lienee tietoinen siitä, että illalla on hotellilta kuljetus Prevezan lentokentälle ja kotimatka alkaa. Noin klo 2.30 pitäisi sitten olla Helsinki-Vantaalla ja siellä pienen odotuksen jälkeen junalla Lempäälään 6,90 euron hintaan Pendolinolla ja toivottavasti Lempäälän asemalaiturilla meillä on tarjota sitten kuumat kahvit tuoreine pullineen, myös ei-klubilaisille.

Leppoisat oltavat siis. Aamulehtikin tuli haettua vasta klo 7.45 aikoihin, koska kukaan ei kaivannut yöllä pihalle. Ehkä ihan ammatista johtuen on aina tullut kurkistettua lehden pääkirjoituksen  sisältö.

. Sunnuntain Aamulehden Vesilahtea koskevan artikkelin jäljiltä Vesilahti pääsi mukavasti tänäänkin pääkirjoitukseen. Ihan toisenlaisissa tunnelmissa kuin silloin kun jo otsikossa komeili Vesilahti ja siinä vihjattiin, johonkin mokaan, johon eräiden kuntalaisten mielestä Vesilahti oli haksahtanut. Kyseessä oli Duudsonien silloinen vierailu Vesilahden kouluissa. Pienen joukon mielestä se oli järkyttävää ja tällä pienelle joukolla oli hyvät suhteet saada viestinsä läpi. Ei mennyt kuin puoli vuotta ja Duudsnit vierailivat Tampereella ja lehdessöä ihasteltiin vierailun moniulotteista vaikutusta kiusaamisen keskellä pinnisteleviin lapsiin ja nuoriin. Omaa pesää ei kannata liata, ja jos likaa, kannattaisi olla tehokkaat siivoamisvälineet.

Kiva kun tuonne Google-jakelun uutisiin oli päätynyt myös tuo eilisen Aamulehden Hirvos-juttu, ettei pinkkitalo jäänyt viikon ainoaksi. Noita kommenttikenttiä kurkistellessa huomaa, miten tunteet kiehuvat oli asia sitten, mikä hyvänsä. Nyt on kuitenkin tekemisen aika. Paikallislehdessäkin näyttää olevan keskiviikkona juttu Mytologia-projektin Erasmus-vieraista ja viikon toiminnasta. Toivottavasti uusi koulu onnistuu itsekin rakentamaan globaalia toimintaa, jos se vain kuulu uuteen visioon ja strategiaan. Opetussuunnitelmaan se kyllä kuuluu. Hallituksen listallekin näyttää ilmaantuneen uusia pykäliä, eikä varmaan tämänkään illan kokous oli Euroopan lyhyin, kun se täällä meillä alkaa vielä klo 18.30. Kokouksen jälkeen pitää vielä leipoa tuoreet pullat yöllä Kreikasta palaaville Isenge Clubin jäsenille. Kahvit nautimme Lempäälän seisakkeella.

Jotain sai rapsuteltua puutarhassakin iltapäivän mittaan. Asioiden hoitoa vaikeutti veteraaniruokailun saapumisen epämääräisyys. Asioilla olisi pitänyt käydä, mutta pakkaukset pitää saada heti kylmään ja siksi saimme viettää paahteessa ystävien kanssa pitemmän ajan. Sijaiskuljettaja oli varmaan lumoutunut Vesilahden maisemiin ja tuli sitten parin tunnin viiveellä. Yllättävän paljon yhdessä vuorokaudessa tapahtuu ruolla juurikasmaalla muutosta ja Timo-peruna kurkkii jo innokkaasti mullan alta ulkoilmaan.

Tuo maan tonkiminen on kyllä erinomaista terapiaa, eikä sen lisäksi tarvitse paljon muuta liikuntaa pohtia. Uni tulee pyytämättä. Ukkokin kyttäsi aamulla männyn juurelta siemeniä napsinutta oravaa, mutta ohikulkiessani havaitsinkin sen olevan syvässä horroksessa ja vähät enää huomasi, mitä kurre touhusi. Yöllä kylkeä kääntäessäni tein kuitenkin oudon havainnon: tällä sivulla klo 23.48-03.58 oli yhteensä 50 kävijää. Ettei vain kenelläkään olisi oireita uniapneasta.

Lento DK1364 Helsingistä Prevezaan näyttää olevan lähdössä aikataulun mukaan, ja tämän takia on mahdollisuus, että Isenge Clubin porukan lento takaisin kotiin lähtisi Aktion Airportin ilmoituksen mukaan klo 23.

Kokous oli tällä kertaa poikkeuksellisen lyhyt. Listalla ei sinänsä ollut mitään ihmeellistä ja pöytäkirja on varmaan tarkistettuna keskiviikkona, jolloin se löytyy kunnan sivuilta. Ohimennen kuulin, että kunnassa oli tehty kaksi oikaisuvaatimusta koskien matemaattisten aineiden opettajan valintaa. Osasin yhdistää asian aikanaan saamaani viestiin ”Taisit jo kuulla, että Vesilahdella on varaa pistää fysiikan tohtori ja hyvä kollega kävelemään…” No aika näyttää, miten asia etenee. Vesilahdessa on kokemusta matematiikan virkojen valituksista kaikkia valitusportaita myöten.

Kotiin päästyä taikina nousemaan, jotta sitten on melko lämpimäisiä vietävissä Kreikasta saapuvien vastaantulojuhlaan Lempäälän asemalle.

21.05., tiistai

Järkytysten aamu: vettä ei suurista sääennustelupauksista huolimatta ollut tullut tippaakaan, ei tippaakaan. Aamulehti alkaa jo toistaa itseään, kun pinkki talo on päässyt jo etusivulle. Tämä ei ole enää uutinen kenellekään meistä, uutinen tulee olemaan se, että asiaan löytyy toimiva, oikeudenmukainen ratkaisu. Arjessa on se hyvä puoli, että siitä voi aina oppia jotain uutta.

Aamulla auton nokka kohti Lempäälää. Seurasin kauhuissani Junat kartalla -palvelusta klo 5.40 Tikkurilasta lähteneen Pendolinon matkaa. Se oli 9 minuuttia myöhässä aikataulustaan ja toisella Lempäälään saapuvista osastoista olisi junanvaihtoon Tampereella aikaa vain 1 minuutti. Se olisi haastava vaihto porukalle, jonka keski-ikä oli lähempänä 100 kuin 10 vuotta. Onneksi juna sai loppumatkasta aikaa kiinni ja vaihtoaikaa jäi Tampereella pikajunaan IC164 kaikkiaan 2 minuuttia.

Asemalle kerääntyi hurjasti väkeä. Ohitseni kiiti niin paikallista tunnettua kulttuurivaikuttajaa kuin entinen oppilas, kaikki tervehtimättä. Ihan samoin koin eilen Ideaparkissa samassa jonossa entisen kollegan osalta. Hyvä, että elämä opettaa näinkin päin. Rauno Hanhela sen sijaan pysähtyi reilusti juttusille matkallaan kohti Helsinkiä ja sai samalla evääksi reissulleen Hanna Virkkusen vaalimateriaalia ja välipalaa. Junaan nousi ainakin 40 henkilöä ja vastaavasti viisi Kreikasta palaavaa laskeutui pakaaseineen asemalaiturille. Ujona jätin kahvitustarvikkeet autoon ja hain ne vasta junan lähdettyä. Suuri julkisuus operaatiolle oli kuitenkin taattu, sillä laiturilla 3 odotti noin 50 henkilöä juuri laiturille saapuvaa Tampereen suunnan paikallisjunaa. Soila se sieltä vilkutti ja ihmetteli, mitä oikein puuhasimme laiturilla: nautimme tervetulokahvit.

Vaihdoimme pikaiset kuulumiset. Parga oli ollut yhtä vaikuttava kuin ennenkin, turistikauden alussa hiljaisempi, mihin oli totuttu. Ruoka hyvää ja skootterikyyti toi viikkoon vauhdin hurmaa.

Tälle päivälle ei paljon tekemistä kannatakaan suunnitella, sillä olen jonottamassa puhelimella Finnair Plus -palveluun saadakseni tilausvahvistuksen 23.2.2019 lennosta reitille Düsseldorf-Lontoo. Lentoa koskeva asiakirja tulee toimittaa sitten VR:lle , jotta maksavat senkin epäonnistuneen junamatkan. Päivällä poikkean katsomassa Pappilan kulmilla, millaista menoa siellä puskapolulla on viime aikoina ollut. Netissä liikkuu taas kaikenlaisia juttuja, ja nyt kyllä pitää tiukemmalla otteella varautua kaikenlaisiin mahdollisuuksiin. Kun noita vahinkoja yhteiskunnassa sattuu, vakuutuksista huolimatta kuluja harvoin saadaan perittyä tai maksatukseen. Ja noiden nuoremman polven temppujen seurauksena yhteiskunta jää yleensä nuolemaan näppejään ja kaikki vain levittelevät käsiään. Kulttuurihistoriallisten arvokkaiden kohteiden eteen tulee tehdä kaikki mahdollinen – olemme niistä vastuussa tuleville sukupolville ihan samalla tavalla kuin ilmastosta.

Iltapäivällä sain Kreikan väeltä lahjaksi extra virgin olive oilia – kiitos. Samalla kuulin mukavan uutisen toiselta matkan voittajan kertomana. Aviopari , joka on ollut Suurissa Joulumyyjäisissä myymässä tuotteitaan oli ihaillut ja hämmästellyt sitä, että myyjäisiin oli tullut työskentelemään myös monet jo vuosia sitten koulusta päässeet nuoret ja heidän tavatessaan nuoret olivat kätelleet reippaasti toisiaan. Se oli näyttänyt hienolta ulkopuolisen silmin! Rakikahvitilaisuudesta olin kyllä jo kuvia nähnyt, mutta mukava kuulla, että Hakosen Anja oli piristänyt tunnelmaa karjalalaisilla lauluilla. Hintataso oli Kreikassa kuulemma aika merkittävästi noussut, eikä silti monissa paikoissa asiakkaille kuitenkaan tarjottu kassakoneen kuittia jonkinlaiseksi vahvistukseksi siitä, että arvonlisävero saattaa tulla maksetuksi valtiolle.

Kaikki muut Vesilahdessa, joilla lanttu leikkaa, ovat varmaan jo huomanneet, että perinteikäs Suomi Meloo 2019 -kiertue saapuu Vesilahteen maanantaina 10.6.2019 klo 19 Laukon kartanoon ja klo 23.00 Narvan uimarannalle Rahtitie 8 37370 VESILAHTI. Melomassa on tietysti myös Isenge Clubin jäseniä!

Sekin noissa iltapäivän turinoinneissa vahvistui, että varsinkin kaukomatkoille se malariarokotus kannattaa hankkia, jos sitä Rokote.fi -sivustolla suositellaan. On tuolla Kreikan matkallakin saattanut olla sellaisia tuntemuksia, jotka voivat liittyä tuohon tautiin. Samoin kannattaa huolehtia Pohjoismaiden ulkopuolella matkaillessa, että hepatiitti A+B -rokotus on kunnossa. 

Klo 17 sitten avattiin pappilan ovet jumalanpalvelus- ja musiikkitoimikunnan jäsenille klo 17.30 alkavaa kokousta varten. Kannatti mennä ajoissa, sillä paikalla oli tarjolla kahta eri makeaa piirakkaa ja kuivakakkua. Oikein maukkaita! Enkä minä ollut todella ensimmäisenä paikalla. Osallistumisaktiivisuuden mukaan toimikunta alkaa muistuttaa elinvoimatoimikuntaa, sillä paikalla oli jäsenistä vain puolet. Poissaolon syitä toki ymmärrämme ja kahden osalta tieto tuli jopa puheenjohtajalle. Kun kirkko-Harrikin 3 minuuttia myöhässä pääsi paikalle, pääsimme itse asiaan. Kokouksen avauksen muodollisuudet oli pian hoidettu ja pääsimme kuulemme kanttori-Sadun analyysin vireen 571 historiasta ja lopulat saimme laulaa sen. Harri oli jo ehtinyt asettua paikalleen ja piti lyhyen hartauden ja pääsimme asioiden käsittelyyn.

Virkamiehet olivat valmistelleet jumalanpalvelus- ja musiikkityön ja aikuistyön osalta budjetin, eikä luottamushenkilöillä ollut niistä huomauttamista. Seurakunnan käytössä oleva järjestelmä talouden ylläpitämisessä vaihtuvine ohjeistuksineen kuullosti maallikon korvaan kaipaavan maallisen talouden asiantuntijan tukea.

Sovimme, että toimikunta pitää jumalanpalveluksen 29.9.2019 klo 10 Vesilahden kirkossa. Tapahtumaa koskeva suunnittelu tehdään toimikunnan kokouksessa 11.9.2019 klo 17.30 alkaen pappilassa. Nyt sitten ajatukset päässä pörräämään, sen verran asiasta on kai jo ennalta puhuttu, että tilaisuus olisi musiikkipainotteinen.

Kesäasukkainen kirkkopyhä on 7.7.2019 klo 10 ja saarnaamassa on silloin Harri. Laittakaa sana asiasta kiertämään! Keskustelimme myös Viestiveljet -kuoron konsertista. Kokouksessa ihmeteltiin kovasti sitä tietoa, että esitys olisi maksuton. Sitä pidettiin kuitenkin ehdottomana vaatimuksena. Sain luottamustehtävän ottaa kuoroon yhteyttä ja selvittää sen esitysmahdollisuuden Vesilahdessa senioriviikon arkipäivän iltana seurakuntatalolla viikolla 41.

Kurkien Kaiku pitää 2.9.2019 klo 18 harjoituksensa Lähde-kirjastolla ja ajatus on, että harjoittelua voisi käydä seuraamassa ja nähdä, millaista ohjelmistoa kuorolla on. Jos jotain kiinnostaa, niin sitten vaan ilmoittautumaan mukaan. Kyseessä on kuoron promokeikka!

Kokous meni sen verran sukkelaan, että ehdin vielä poiketa kuulemassa tarkennuksia Isenge Clubin juuri päättyneestä Kreikan viikosta. Tarinointia Lempäälässä häiritsi koko ajan ylitse lentelevä lehtokurppa, mutta loppupäätelmä kuitenkin oli, että kaikista talouden vaikeuksistaan huolimatta Kreikka on suomalaisille yhä tärkeä kohde. Albanian puolella kuitenkin havaitsivat monia positiivisia asioita. Niillä alueilla, joilla turistiryhmää kierrätettiin, oli kova positiivinen vire päällä. Joitain maahan rakennetuista Hoxan aikaisista bunkkereistakin nähtiin. Niitä rakennettiin aikanaan 700 000. Paikallinen opas oli kokenut kommunismin ajan aivan rajan pinnassa ja vannoi, että ei. Koskaan enää sellaista kauhua kenenkään ihmisen elämään. Niinpä! Tietäisipä hänkin, mitä taas Euroopasssa on tapahtumassa menneisyyden merkitystä ymmärtämättömien toohottajien toimesta.

22.05., keskiviikko

Aamulla lehdet tuli luettua jo klo 6 aikaan samalla kun kiersimme hetken pihaa raikkaassa aamuilmassa. Sen jälkeen palasimme kuitenkin vielä lepäämään. Hieman ennen klo 10 heräsin, sitten puheluun, jossa todettiin, että tänään varmaan on Lempäälän-Vesilahden Koulutustuki ry:n kokous ja pitäisi ilmoittaa stipendinsaajien nimet. Olin hieman tokkurainen ja sovimme, että soitan hetken kuluttua takaisin. Sitä ei ole oikein tottunut tähän yhtenäiskoulumaailman toimintakulttuuriin, kun Kauko Palmun aikoina näissä asioissa edettiin vanhan, turvallisen maailman malliin. Kirjasin kuitenkin myönteisen huomion saavien oppilaiden nimet suoraan sähköpostiin ja laitoin sen ilmoittajan ja Hannu Tiensuun lisäksi muutamalle muulle yhtä lailla arvostetulle pedagogille.

Sitten klo 12.22 saapui seuraava mukava viesti: ” Suurenmoiset kiitokset ikimuistoisesta Parganmatkasta! Kohde oli ihastuttava, hotelli hyvä, matkajärjestelyt sujuivat moitteettomasti. Matkaseura mukavaa. Säätila oli varsin sopiva myös. Kiitollisin terveisin Terhikki ja Vesa Supponen Sastamalasta.” Kyseessä on toinen edellisten Suurten Joulumyyjäisten matka-arvontojen voittajista. Supposet näköjään ehtivät poiketa myös Meteorassa, joka on ehdottamasti tutustumisen arvoinen maailmanperintökohde. Suuri joukko porukkaa onkin siellöä ehtinyt vuosien varrella poiketa.

23.05., torstai

Jutuista ei ole todella pulaa, mutta ajasta on. Katsotaan, saako illalla mitään kirjattua ylös tästä tylsästä elämästä.

Nyt kun sitten koittaa alkaa kirjoittaa eilistä koskevia asioita, niin muisti tuntuu olevan aivan tyhjä. Yritetään silti. Keskiviikon osalta päivä meni suurimmalta osalta lepäämiseen kaikkien normaalien päivittäisten rutiinien lomassa.

Pinkistä talosta uutisoidaan edelleen vinhaan tahtiin. Vesilahden kunta näytti eilen laittaneen sivuilleen asiaa koskevan tiedotteen, mikä oli sävyltään varsin rakentava. Tiedostusvälineetkin näyttivät sen havainneen. Toivottavasti asiassa löytyy tasapuolinen, oikeudenmukainen ratkaisu. En koe olevani millään tavalla tuon sektorin asiantuntija ja annan mielelläni selvitysvastuun niille, joilla on alan koulutus ja tietämystä asiasta. Psykologisen silmän käyttäminen lain ja yleisten muiden ohjeiden rajoissa on toki toivottavaa. Näissä yhteisissä asioissa on yleensä se ongelma, että kaikkia tulisi kohdella yhdenvertaisesti.

Aamupäivällä ajelin kunnanviraston suuntaan tarkastamaan maanantain kunnanhallituksen pöytäkirjaa. Samalla puhelimeen räpsähti hätkähdyttävä tekstiviesti, joka sekin koski kunnallisen päätöksentekotoiminnan muotoja. Siinä oli itsekin pakko ottaa muutama puhelu, jotta ajatukset hieman selkiäisivät. Mieleeni tuli aika, jolloin olin aloittelemassa kunnallista luottamushenkilötoimintaa kulttuurilautakunnan jäsenenä 1980-luvulla. Mitään koulutusta asiaan liittyen ei tuohon aikaan ollut olemassa, mentiin vain kokoukseen. Esityslista tai ainakin kokouskutsu tuli postitse, mitään nykyajan hienouksia ei ollut kokoustilanteessa käytössä. Kahvia ja lettipullaa oli tarjolla. Hämmästelin sitä, kun minun mielestäni lautakunnan puheenjohtaja ja esittelijä usein puhuivat ihan eri asioista. Jossain vaiheessa itsellenikin valkeni syy tähän tilanteeseen. Puheenjohtaja ei juuri kuullut, mitä kokouksessa puhuttiin ja hän meni tarinoiden omaa tahtiaan asioiden osalta ja tehokas esittelijä pyrki saamaan asiat käsiteltyä ja kirjattua päätökset. Se oli sitä maalaisidylliaikaa, mutta kyllä tässäkin ajassa varmaan tarvitaan ihmisiä sitouttavaa toimintaa, koska ainakaan pienessä yksikössä rahan voimalla ei kovin suuria asioita saada aikaiseksi. Käymäni puhelut rauhoittivat ja voin hyvillä mielin käydä allekirjoittamassa pöytäkirjan.

Päivällä poikkesi sukulaisia myös Tampereelta. Keskustelimme Viking Linelta saamani VIP-etukortin käyttämisestä. Määräaika alkaa pian mennä umpeen, eikä omaishoitajalle kuuluvia lomapäiviä ole juuri tullut pidettyä, vaikka ei niitä erityisemmin ole kaivannutkaan. Jokainen eletty päivä on ollut suuri, iloinen seikkailu, johon on osallistunut ilahduttavan suuri joukko ihmisiä. Sovimme, että koitan pikaisesti valmistella tämän erikoishuomionosoituksen hyödyntämisen.

Tänäänkin olisi useampi kokous luvassa. Valtuustoinfo liittyen maanantain kunnanvaltuustoon ja lisäksi Lempäälän-Vesilahden Koulutustuki ry:n kokous. Jälkimmäisessä kokouksessa vastuullani on yhdistyksen tekemät viimeisimmät osakesijoitukset, ja niiden osalta tuli valmistella selvitys kevään aikana saaduista osingoista, tämänhetkinen sijoitustilanne, sekä visio tulevaisuudesta.

Matkasin siis kokoukseen Ehtookotoon. Siellä Satu Luukas oli parhaillaan kattamassa monipuolisia tarjoiluja kokoustamme varten. Kokousosallistumisen osalta oli erinomainen tilanne. Paikalla olivat kaikki osanottajat yhtä lukuun ottamatta. En muista koska viimeksi olisi ollut näin hyvä tilanne. Hyvässä yhteisymmärryksessä kokouksessa jaettiin alueen yläkouluille ja lukiolle noin 8.000 euron edestä stipendejä kevätjuhlassa jaettavaksi. Sijoitusten osalta voitiin kiistelemättä todeta, että yhdistyksen sijoitukset tämän kevään osalta olivat erinomaisesti kohdennetut. Pankkisijoitusten määrää päätettiin edelleen kohdentaa oletettavasti korkotasoltaan parempien kohteiden suuntaan ja taloustoimikunta valmistelee asiaa esitykseni pohjalta.

Sovimme kokouksessa lisäksi, että Lempäälän-Vesilahden Koulutustuki ry pyrkii toteuttamaan alkusyksystä matkan yhdistyksen jäsenille. Matkakohteeksi valmistellaan Pietarin kaupunkia ja sinne olisi tarkoitus matkustaa junalla Lempäälän seisakkeelta. Matkaa suunnitellaan ajalle 17.-18.8.2019. Luvassa on kulttuuri- ja ruokapainotteinen ohjelma mukavassa seurassa. Jos olet käynyt Lempäälän-Vesilahden Yhteiskoulua tai Lempäälän lukiota, olet tervetullut yhdistyksen jäseneksi. Anna vinkki, jos olet kiinnostunut, niin toimitamme kaavakkeen, jolla voi hakea yhdistyksen jäsenyyttä. Yhdistys tukee yläkoululaisten ja Lempäälän lukion oppilaiden opintoa.

Muistathan äänestää sunnuntain europarlamenttivaaleissa!

Koulutustuki ehti pääosin oppilaskunnan reissuissa kierrellä vuosien myötä varsin monissa paikoissa: Dublinissa, Kolilla, Riikassa, Kuurinmaalla, Vilnassa, Sangasten linnassa jne. Katsoin heti, mitä olisi tarjolla yllä mainittuna ajankohtana. Vahvistamattomien tietojen mukaan juna lähtisi Lempäälästä lauantaina 17.8. klo 9.18 ja saapuisi Tikkurilaan klo 10.30. Sieltä siirtyminen klo 11.13 lähtevään Allegro-junaan. Viipuriin saavuttaisiin klo 13.21. Majapaikkaa olisi nyt tarjolla Letchaya Myshi -hotellissa ja hotellin ravintolassa kannattaisi ensiksi nauttia lounas. Viime kesänä lähdimme klo klo 03 aikaan yöllä ja sitten samoihin aikoihin klo 14 olimme nauttimassa lounasta Viipurissa. Tuo juna vaikuttaa aika miellyttävältä matkustusvaihtoehdolta.

Illalla voisi viettää aikaa Viipurin Pyöreässä tornissa seurassa niin hilpeässä – onhan matkassa Koulutustuki. Yöpymisen jälkeen aamiainen hotellissa, jossain vaiheessa matkaa esim. tutustuminen Viipurin kirjastoon ja lounas ravintola Espilässä ennen kuin juna Lempäälään lähtee klo 16.35. Jostain kumman syystä tietokoneella kerrottiin majoitushinnat Sambain kwachoina, kahden henkilön huone olisi normaalihinnalla alkaen 600 000 kwachaa, ja osa sviiteistä 750 000 kwachaa. Hinnat ehtivät tässä vielä euroinakin selvitä. Junamatka edestakaisin on alkaen 81 euroa. Lisäksi tulee viisumimaksu. Suosittelen ihmisille pitkän viisumin hankkimista.

Nopeat syövät hitaat – paikkoja kannattaa alkaa varata heti!

24.05., perjantai

Perjantaina poikkesin noutamassa europarlamenttivaalien vaaliluettelot Marja-Riitta Kelalta Vesilahden postilta. Aika urakka taas edessä: koko päivä vaalipaikalla, mutta kaikkein eniten toivon sitä, että nuo sadat ja taas sadat vielä äänestämättömät ihmiset vaivautuisivat sunnuntaina raapustamaan äänensä paperiin. Suomi tarvitsee Brysselissä asioista selvää ottavia edustajia ja sellaisia, jotka kykenevät keskustelemaan edes jollain maailmankielistä

Kolmenkulmassa oli vielä tuplabonuspäivät ja aioin koittaa löytää sieltä jotain mukavaa puutarhaan, mutta kovin suurta saalista ei löytynyt. Jos tuotteiden tasoa vertaa vaikka Jokilan puutarhan tuotteisiin niin ero on selvä, siinä ei edes bonus auta. Paluumatkalla nappasin sitten Jokilasta jonkinlaisen roikokkeen mukaan. Sää näyttää lähiaikoina sellaiselta, että sen saa varmaan pitää sisällä.

Samalla matkalla piti poiketa Ideaparkissa, tärkeimpänä ostoksena olisi ollut hiiva, mutta se oli klo 13 loppunut kaupasta, eikä henkilökunta tehnyt mitään. Pysähdyin sitten Lempäälän S-Marketilla ja siellä oli 5 laatikkoa hiivaa päällekkäin. Sanoin kassan vesilahtelaiselle virkailijalle, että menkää nyt Ideaparkiin viemään, kun eivät itse saa asiassa mitään aikaiseksi.

25.05., lauantai

Tänään millään muulla asialla ei ole mitään arvoa, sillä Suomen varsin tuntemattomista pelaajista koostuva joukkue voitti semifinaaleissa Venäjän NHL-tähtiä kuhisevan joukkueen. Äitikin lauloi innolla Maamme -laulua, oli sen jälkeen valms innolla peseytymään ja vielä nautti suolapalaakin napisematta. Kaiken kruunuksi katsottiin jälleen presidentin myöntämää ansiomerkkiä! Juhlapäivä.

Toki sitä muutakin tehtiin. Pullia leivottiin useampi annos ja ensimmäisen osalta tuli tehtyä mielenkiintoinen innovaatio: ei sokeria lainkaan, luomukanelia ja lopputulos oli Lempäälästä poikenneiden ruokaintoilijoiden mukaankin mielenkiintoinen ja varmaan myös ruokahermoja kutkuttava, niin monta pullaa sitä tuli tyrkytettynä nautittua.

Nuoriso oli vaeltamassa Lontoossa ja sovimme alustavasti kesäkuun alun Baltian matkasta. Viking Line jätti Tampereen konttorin suljettua pienen muiston kiitokseksi ja se kannattaisi koittaa tässä hyödyntää, jotta saa samalla pakkaseen Cesiksen leipomon herkkuja kesän tapahtumia varten.

Koulutustuen jäseniltä alkoi tulvia varauksia elokuun Viipurin matkalle ja aloin samalla toimittaa ihmisille viisumianomuskaavakkeita. Hyvä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!

Ohessa näkyy Rachelille Johannesburgissa annettu paperi, jonka perusteella hänelle oli sanottu, että paluulento on kunnossa.

Klikkaa tähän lisätäksesi tekstiä. Kerro hieman vaikkapa itsestäsi, harrastuksistasi ja työstäsi.