Tämä Livingstonen basaarista Soilan hankkima työ jäi innostamaan meitä toimimaan täällä jatkossakin Afrikan hyvä'ksi perheen muuten siirtyessä Helsinkiin. Kiitos loistavasta yhteistyöstä! Työ jatkuu vielä, yhdessäkin!

Paikallisen Kokoomuksen koulutustilaisuuden iltapala

oli Narvan Helmessä todella herkullinen

Ruokailun kruunasi raikas mangojuustokakku

Tauno oli varsinainen mestari korttipelissä. Kuvaajan tappio pelissä aiheutti aikanaan tällaiset tunnelmat. Monen mielestä kotihoito on raskasta sen kai tämäkin kuva vahvistaa. Kannattaa kokeilla!

Nyt on todella vauhti päällä ystävyyskylässämme. Tässä ehdotus kommentteja varten.

Vesilahti Community Schoolin 4 lk oppilaat nyt

Oppilaan välitodistus jolla haetaan jatkoon.

Suomessa todistusta ei ihan näin julkais taisi, mutta .

Videota ei löydy

Vielä virtaa! Nyt on elämän parasta aikaa syödä silmillään.

Videota ei löydy

26. Suurten Joulumyyjäisten ydinryhmä 2018: Aurinkoinen kiitosryhmä Saaristomerellä 29.12.2018 klo 13.12.

Pitäisikö meidän nyt vuoden vaihtuessa maksaa taas klubin jäsenmaksu.

Elämä on ihanaa
Kun sen oikein oivaltaa
Ja kun lentää siivin valkein niin kuin joutsen
(Rautavaara)

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Kiitos kaikille menneiden vuosien yhteistyöstä! Hyvää elämää kaikille muillekin!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

UUSIMMAT TEKSTIT LOPUSSA - RULLAA LOPPUUN / NEWEST TEXTS IN THE END -ROLL ON

21.01., tiistai

Klo 9 herätys ei suuremmin aiheuttanut närästystä ystävissä, vaikka ovat tottuneetkin hieman toisenlaiseen rytmiin. Nyt opimme uudenlaisen elämäntyylin.

Täytyy koittaa häätää kiireen tuntua pois. Tekemistä kuitenkin riittää, sillä Pirkkalan yhteistoiminta-alueen varustusta ja yksittäisiä tarvikkeita on vielä runsaasti näissä tiloissa ja tänään olisi tarkoitus valmistella niiden luovutus. Sekin on tarkka prosessi, että sitten puolen vuoden, vuoden päästä ei ilmaannu tuhansien eurojen laskuja kalliista välineistä, jos luovutuksessa on jokin näppylä jäänyt huomaamatta.

Maailmalta tulee aika aina jotain ilahduttavaa, niin kuin tämä tässä:

Hi Tapani Pietilä, Thank you so much your great review. We are delighted to know that the service was a hit. We look forward to having you dine with us again soon. Kind regards, Spur Team
Katso vastaus

Selitän myöhemmin. Nyt tuli taas asia hoidettavaksi.

Syyskuussa 2019 poikkesin tuossa paikassa Ndolassa. Laitoin matkan jälkeen paikasta palautteen jonnekin netin palveluun ja sillä perusteella näköjään sieltä päin kiitellään annetusta palautteesta. He eivät vielä tiedä, että 27.4.2020 syntymäpäivääni, suomalaisten veteraanien päivää ja Selma and Tauno Fund Housen rakennuttamissopimuksen allekirjoitus- tapahtumaa vietetään tuossa paikassa.

Kiva,kun hyväkin joskus kannattelee.

Sitten eri kanavia pitkin tippuu useita joka päivä:

"Lapsuuteni enkeleitä,
jälleen eloon heränneitä ,
tänään niin kuin silloinkin polullesi toivoisin,
osanottoni Äiti Selman poismenon johdosta.

Hän sai elää omanlaisensa elämän ja sai nukkua elämästä kylliksi saaneena."

Vesilahti Community Schoolissakin on alettu ahkeroida. Tänään saapui kuva 4. luokan oppilaista ja heidän välitodistuksensa. Aika liikuttavaa, että tuo on meidän tekemämme todistuspohja, jolla he sitten hakevat siellä jatkokouluun. Nyt näyttää siltä, että siellä aletaa vähitellen ymmärtää myös Selma and Tauno Fundin ajatus: tämän koulumme jatkokouluun lähtevät oppilaat voivat sieltä saada tukea kouluasunsa maksamiseen ja lukukausimaksuun. Sambiassa kaikki koulutus maksaa ja siksi suurimmalla osalla ei ole siihen mahdollisuus osallistua. Tunnen sisimmässäni, miten Selma ja Tauno tästäkin viestistä ilahtuvat.

Saksan korvapuustimatkan valmisteluneuvottelukunnan reissukin saatiin Viking Linelta varattua ihan 0 euron hintaan/älykäs matkaan lähtijä. Turvallisuussyistä en voi enää jatkossa kirjata kaikkien menojen aikatauluja ylös jos niihin liittyen ei ole esimerkiksi matkaan lähtevien ihmisten kiinteistön turvallisuutta voitu varmistaa. Suunnitteluryhnmälle lähtee erikseen vahvistukset, passi tulee olla mukana ja jonkin verran varmaanmyös omaa rahaa.

Matkaan mukaan erilaisia reseptejä, luettelo tehokkaista koetuista leivontavälineistä ja muistiinpanovälineet.

Terveysasemalta sai tänään noudettua kaiken kirjallisen aineiston, jolla Selmaan liittyvät asiat saadaan nyt etenemään. Papereiden kanssa saa sitten vielä huomenna mennä moneen eri paikkaan.

Nöpö teki iltapäivällä tarkistusmatkan Hervantaan ihan vain sillä ajatuksella, että tarkistimme, että käynnit Hervannassa eivät todella kestä kuin hetken. Oikotie Sääksjärveltä tekee matkasta joutuisan ja mukavan. Aiemmin sitä ajatteli, että poikkeaminen sieltä on ollut suurenkin työn takana, mutta virkistävähän tuollainen lyhyt autokeikka oli Nöpönkin mielestä.

Kylän koululla on jo tosissaan valmistauduttu siihen, että 4. luokan suorittavat lapset voisivat jatkaa koulunkäyntiään. Kylältä ilmoitettiin tänään nyt tiedossa olevat kustannukset jatkokoulun ensimmäisestä vuodesta. Kouluasuineen yksi vuosi/oppilas maksaa tämän päivän kurssin mukaan 74 euroa/vuosi ja se sisältää ensimmäisenä vuonna hankittavan koulupuvun, koulukirjat ja lukuvuosimaksun. Tuntuu vähältä, mutta tuolla paikassa, jossa rahaa ei juuri lainkaan ole, summa on valtava.

Aika pian noiden tietojen jälkeen saapui pohjapiirustus Selma and Tauno Fund Housesta. Piirustus on nyt lausunnoilla ja toki se on jo hetken ollut kaikkien tutkittavana näilläkin sivustoilla. Palautetta on jo alkanut tulla, ja pakko sanoa, että kaikkien näiden viestin kanssa alkaa olla aika vilkasta.

Muistotilaisuuden ruoka-asiakin etenee täysillä ja kohta asia on kunnossa.

Ihana,kun elämässä ei ole pitkäveteistä.

Jos joku kysyy: Miten voit? Vastaus: loistavasti. Asiat etenevät ihan niin kuin aikoja sitten oleme niiden olettaneetkin sujuvan. Hyvin!

Illalla tuli sitten yhteydenotto, joka veti todella hiljaiseksi. Ihmiset ikääntyvät vääjäämättä. Henkilö, jonka kanssa keskustelin, oli aikanaan 1980-luvulla kollegani Lempäälän-Vesilahden yläasteella virkeänä virkaansa hoitavana henkilönä, jonka viranhoito ei todella rajoittunut pelkästään virka-aikaan, vaan sydänoli työssä mukana. Tällaista henkilöä ei niin suuresti halveksittu ja pidetty vain yhteiskunnan elättinä.

Nyt vuodet ovat vierineet ja ikää on kertynyt. Yksi jos toinen on ihmetellyt sitä, kuinka esimerkiksi Taunon kohdalla huhtikuussa 2016 tehtiin jalkoihin verisuonten pallonlaajennus tai Selmalle 26.6.2019 asennettiin sydämeen tahdistin.

Nyt paljon, paljon nuorempien ihmisten kohdalla ihan tällä viikolla on todettu monenlaista, mikä itsestäni tuntui aivan karmealta. Yhteiskunta tuntui selvästi vetävän pois oletuksen sellaisesta, että hoitoa tai kuntoutusta olisi saatavissa, jotta selviäisi pitempään kotona.

Ei tämä tarina viimeisen kahden viikon aikana ole ainoa. Puheluissa ei tullut esille se, että olettiko henkilö minun luottamustehtäväni takia koittavan voiva yrittää tarkistella taustoja. Tilannehan on niin, että luottamuksellisuuteen liittyen nämä virka-aikaiset viranomaistahot helposti pesevät kätensä. Lähiomaisia tarvittaisiin, mutta on valtava vahinko, jos heitä ei ole lähistöllä tai he ovat kykenemättömiä toimimaan.

Tällä hetkellä suurin ongelma itselleni on nyt se, että Word on tehnyt lakon ja vaikka tililtä näyttää toissapäivänä menneen jokin järjestelmän vuosimaksu 69 euroa, systeemi reistailee silti.

22.01., keskiviikko

Yöllä kello 03.01 näyttää saapuneen sähköposti, jossa Finnair ilmoittaa, että heinäkuun tapahtumaan Saksaan Finnairilla matkaavien lentoaikataulut ovat muuttuneet. Olkaa hyvä, tarkistakaa tiedot. Muutokset eivät koske niitä, jotka matkustavat kohteeseen Tampereelta Air Balticin lennoilla.

Hankaluus jatkuu, sillä selvyyttä Wordin toimimattomuuteen ei ole vieläkään saatu selville, vaikka systeemi näyttää omia aikojaan laskuttaneen jo ohjelmiston tulevan kauden käyttöoikeudenkin. Vaihteeksi saa taas monien asioiden osalta harjoitella käsin kirjoittamista. Samalla saa havaita käsialan heikentyneen merkittävästi sitten 1970-luvun.

Viimein sain toimitettua hautausluvan kaikkiin niihin paikkoihin, joihin se pitää toimittaa. Valitettavasti ei uskalla enää oikein luottaa Liuksen Kaisan aikoina niin turvalliseen materiaalien toimitustapaan. Siitä tuli jälleen eilen yksi todiste. Äidin omakätisesti allekirjoittama joulukortti saapui erääseen perheeseen perille tänään keskiviikkona.

Kodin järjestelyjäkin ehti viedä eteenpäin, vaikka niiden osalta kiire helpottikin, sillä Selma Gala Dinner -asiaa ei toteutekaan muistotilaisuuden yhteydessä vaan aivan muissa merkeissä hyvin rajatun joukon kanssa. Silti kaikki asiat toteutetaan muten oltaisiin toteuttamassa tätäkin asiaa muistotilaisuutena, koska asioiden hoitamisesta tällä tavalla sovittiin äidin kanssa.

Maailmalla sai taas tavata ihanan auttavaisia ihmisiä.

Yhdellä kierroksella ehdin vielä vahvistaa myös muistotilaisuuden ruokailun sisällön ja toteutustavan. Monia eri näkökulmia on koitettu ottaa huomioon, jotta eri ihmisten osallistuminen olisi mahdollisimman vähän häiriötä aiheuttavaa. Myöhemmin poikkean  vielä pöyhyttelemässä paikan tekokukka-asetelmia varmistaakseni, että ne eivät ole pölypesiä.

Puolueelle ilmoitin mahdollisesta tarpeesta jättää maanantain 27.1. kokouksessa valtuustoaloite tai -aloitteita, mikäli 30.12.2019 päiväämäni kirjeen perusteella ei kunnassa ole valmisteltu minkäänlaisia vastauksia Narvan seudun koko aluetta tukeviin asioihin.

Muiden puheluiden lomassa monet puhelut näyttivät nakuttaneen takana,mutta vain kahteen soitin takaisin päin. Ensimmäisenä Pirkkalan yhteistoiminta-alueen puheluun. Mitähän asiaa siellä nyt mahtaisi olla? Virkailija, jonka nimeä en ole koskaan kuullut alkoi puhua kuolintodistuksesta. Menin keskeyttämään ja totesin, että kuolinpäivä oli kyllä merkitty oikein. Kyseessä olikin lääkärin tekemä muu havainto. Todennäköisesti tietojärjestelmien yhteensopimattomuudesta johtuen kuolintodistuksesta puuttui merkintä Essentio MRI SR L110 - toimenpiteen suorittamisesta. Virkailija oli hämmästynyt koska osasin heti sanoa, että sovin asiasta 25.6.2019 klo 13.10 Sydänsairaalan kirurgin kanssa puhelimessa ja kotona on vielä toimenpiteestä muistuttava dokumentti. Virkailijakin vaikutti kovin huojentuneelta, eikä asian suhteen tarvitse ainakaan meidän osaltamme tehdä mitään toimenpiteitä. 

23.01., torstai

Ihanan rauhallisen yön jälkeen päivä alkoi rauhallisella ulkoilulla ystävien kesken pihan metsikössä.

Sitten kävi niin kuin Anneli Jäätteenmäelle aikoinaan - hän sanoi saaneensa fakseja tilaamatta ja minä sain oheisen viestin:

"Arvostukseni ja kunnioitukseni sinulle äitisi
hienosta hoidosta loppuun saakka.
Äitisi varmasti tiesi ja tunsi sen kaiken
huolen/huolenpidon ja
hänellä oli kaunis poismeno tästä maailmasta.

Kiitos, kun kerroit tapahtumia,
varmaan monelle opiksi,
ei tarvitse mihinkään laitokseen mennä saattohoitoa saamaan,
onnistuu kotonakin!!

Toivotan hyvää vointia sinulle a muista hiljentää vauhtia välillä.

Nyt tulee TV2:lta uusintana Ville Haapasalon
Siperian junamatka 30 päivässä.
Minulta jää kyllä Siperia näkemättä, kai riittää,kun sinä raportoit!!!! "

En ota sisältöön kantaa, koska tiedän, että ihmiset tietävät nämäkin asiat paremmin. Me toimimme näin. 

Elämä on valintoja, toivottavasti kaikki onnistuvat omalta osaltaan toimimaan niissä tilanteissa parhaiden ratkaisujen onnistumiseksi. Yksilöllä ja yksilöillä on itsellään ainakin nykyisenkaltaisessa maailmassa korostetun suuri merkitys, sillä yhteiskunta ei ole vielä oikeassa asennossa vastaanottamaan valtavan suuria ikääntyviä kansanjioukkoja hoitosysteemiinsä. Työvoiman on kouluttauduttava siirtymään hallinnollisesta työnteosta vastuulliseen käytännön läheiseen potilastyöhön ja julkisten varojen rajallisuuden takia toimivia käytäntöjä ihmisten arjen pyörittämisessä voi etsiä menneisyyden toimivista, yhteisöllisistä rakenteista.

Hienoa tuossa viestissä on myös se, että ihminen informoi tulevaisuusprojektiin liittyvästä hankkeestamme, Siperian radasta. Sitä suunniteltiin jo Taunon aikoina vuonna 2014 ja meillä kävi mm. upea, tamperelainen eläkeläisrouva kertomassa itse vetämästään junamatkasta Siperiaan. Rouva oli eläkkeellä oleva ranskankielen lehtori ja tempperamentiltaan vaikuttava elämys. Ihmiset ovat hyvin jaksaneet odottaa meidän osaltamme matkan toteutumista, koska näin auuren projektin osalta Taunon ja Selman tarpeet menivät kaikkien muiden ohitse.

Päivällä poikkesin Narvan alueella ottamassa selvää, onko kirjeessäni mainittuihin kohtiin millään tavalla reagoitu. Maanantaina on kunnanvaltuusto, ja jos asiat eivät ole millään tavalla edenneet, harkitsen, pitääkö niitä aloitteita sitten alkaa väsätä. Pidän niitä turhina, sillä näin pienessä yhteisössä asioiden pitäisi kyllä hoitua eri osapuolten keskinäisellä vuoropuhelulla. Monasti aloitteiden tekijät nauttivat niiden tuomasta julkisuudesta, mutta väittäisin että en kuulu joukkoon. Vieläkin tulee mieleen eräs ylijäämäruokaa koskeva aloite. Satuin seisomaan tapani mukaisesti koulun palvelukeittiössä, joka oli mitä mielekkäin paikka koulun rehtorille pysyä asioissa ajan tasalla ja ovelle saapui henkilö paperi kädessä analysoimaan, minkä verran tältä päivältä olisi ruokaa jäämässä jätteeksi. 

Ei nimeksikään.

Silti aikanaan valtuustossa esitettiin kaunis aloite reippaassa hengessä siitä, että ylijäämäruokaa pitäisi alkaa tarjota esimerkiksi nuorisotilalla ja kunnan virkamies sai alkaa puurtaa asian kanssa pitkäksi aikaa.

Tänään näköjään tulee viikko siitä, kun Selma ummisti silmänsä omassa sängyssään, eikä niitä sittemmin enää avannut. Nöpö mennä tallusteli vatsan päältä ja antoi kauniisti pusun vasemmalle poskelle ja poistui siitä sitten rauhallisesti omalle paikalleen sängyn toiselle puolelle. Teemme niin, että sillä hetkellä sytytämme kynttilän ja nautimme juuri ennen tuota hetkeä leivotut Selman pullat hetken muistoksi.

Paljon on vettä ehtinyt sen jälkeen jo virrata Suvannossa Haparaisissa ja moni tulevaisuuspainotteinen asia on ottanut rohkeasti askelia eteenpäin.

Näin eläkkeellä kannattaa hieman katsella noita tarjouksia. Tänään tuli kotiin asti MetroAutosta aivan tolkuttoman mekittivä tarjous: talvitarkastuksen tehneille Huyndai-autoilijoille annetaan veloituksella lasinpesunestetiivistepullo 2½ desilitraa - kokonaista kaksi ja puoli desilitraa. Sen takia tässä kannattaa alkaa tehdä varauksia. Onneksi muuallakin sattuu virheitä, mutta niistähän me aina otamme opiksemme.

Illalla pidimme ensimmäisen muistohetken, kun oli kulunut viikko rouva ikuisuusmatkan aloituksesta.  Viime viikolla torstaipullat jäivät kaikilta paikalle tulleilta ml. poliisit ja ensihoidon väki nauttimatta, mutta tänään oli toisin. Pieni annos lämpimäisiä maistui ja lautanen tyhjeni ja Ukkokin on mielistynyt lämpimän pullan makuun ja nautti oman osuutensa.

24.01., perjantai

Olin tietoinen, että tänään aukeaa taas tuon Ylen uudenlainen lähestymistapa - vieraisille tulo kutsun mukaan ja heti aamusta viestini eivät kirjaantuneet ja kun siitä reklamoin, sain viestin: "Hei Tapani, terveisiä tutulle miehelle!" Näköjään siellä on sitten jollekin edellisellä kerralla se yhteydenottomme jäänyt kirjoihin ja kansiin, vaikka viime kesänä 700 imoittautuneen joukosta emme edenneetkään ehkä sopimattomien ajankohtien takia. Katsotaan, miten käy tällä kertaa.

Halumme auttaa Afrikkaa ja samalla pitää ite hauskaa.
Miksi haluaisitte Ylen kylään ja mistä haluaisitte jutella kanssamme? Afrikan asian pitäisi olla meidän kaikkien, sillä niillä jotka täällä jatkavat eloaan 50-60 vuoden päästä on ihan toisenlaiset oltavat, jos emme onnistu ja pelkkään valtioiden ainakin toistaiseksi korruptoivaan apuun luottaminen ei auta.
Kuinka monta teitä tulisi paikalle?  
Minkälainen tapaamispaikka teillä on mielessä?  
Ehdota paria alustavaa päivämäärää ajalle 16.3.–29.5.2020.  11.4.2020 , 22.4.2020 , 3.5.2020, 27.5.2020 Saksan valloitus

Eilisiltaan virkistävän muistohetken lomassa jäi kirjaamatta, että Narvan suunnan asioiden osalta on varmistunut, että rahaliikenne on niiden asioiden osalta hoidettu, joihin laskutusoikeus on olemassa kirjalliseen tai suulliseen sopimukseen perustuen. Sain varmistuksen asioihin kyliltä, en sieltä, mihin kirjallisen viestini toimitin. Lopputuloksen kannalta mikään ei ole sama, mutta itselleni oli parasta havaita, miten selkeää, tasapuolista ja oikeudenmukaista asioiden hoito oli Hilkka Salon taholta. Hänellä toivottavasti riittää virtaa useammaksi vuosikymmeneksi.

Tänään on tutkittu Ukon kökimistä. Se nyt kuitenkin varmaa, että se ei liity tuohon Wuhanista alkuunsa saaneeseen tautiin. Muutenkin lääkärin mukaan oireet ovat vielä sen verran lievät ja kökiminen harvinaista, että se voidaan melkein laskea ikääntyvän kissan arvokkuuden lisääntymisen piikkiin. Siispä Ukollakin kaikki varsin hyvin ja se alkaa olla valmis ensi viikon maailmanvalloitusmatkaansa.

Sitten vaihteeksi taas suututti hetken niin kovasti, mutta kun siinä rinnalle muisti sen, että Suuri Vapaus koittaa ja pääsemme kaikessa rauhassa valmistelemaan suuria asioita eteenpäin, niin kyllä ne kaasutkin tasaantuivat. Lasten ajoittaisen tyhmyyden ymmärtää, mutta ...

Kas, sitten saapui adressi ihan kotiovelle toimitettuna. Vaikuttava oli ensimmäinenkin, mutta tätä sanoisin jopa rohkeaksi, vesilahtelaisittain voisi jopa sanoa uhkarohkeaksi. Hyvä, kun edes jotkut uskaltavat!

Olin iltapäivällä yhteydessä Ivanin Pietariin, sillä nämä Microsoft Wordin erikoiset toimintakuviot alkavat ihan oikeasti olla suureksi haitaksi. Hänellä on nyt kuvio tiedossaan ja tarvittavat salasanat käytössä ja hän lupaili tutkailla tilannetta, kunhan yliopistolta pääsee takaisin Pushkinin rauhaan.

En viitsinyt vaivata häntä Putinin viime päivien suurilla oivalluksilla koskien toista maailmansotaa ja Suomenkin osuutta maailmanhistorian kulussa. Ivan ei valitettavasti ehkä olosuhteiden johdosta halunnut olla poliittisesti kovin aktiivisesti kantaa ottava henkilö. Syynä saattaa olla se, että saattaa haluta tieteellisistä opinnoistaan opinnäytepaperit vapaalla jalalla.

Alkuillasta siirryin sitten Narvan suuntaan, kun siellä oli alkamassa paikallisen Kokoomuksen tietääkseni vuosikausiin ensimmäinen sisäinen koulutustilaisuus ja pieni illanvietto Narvan Helmessä.

Liisa Luukkaala ja Eila Häihälä poikkesivat hienotunteisen tyylikkäästi kertomassa osanottonsa Selman lähdöstä.

Jäi tuossa tilanteessa erikseen huomaamatta kiittää Liisaa vuosien varrella kymmenistä kiloista hänen oman tilansa luomukauraryynejä, jotka erinomaisen hyvin maistuivat loppuun asti aamiaispöydässä. Ei luomu-Elovenassakaan mitään erityistä vikaa ole, mutta kyllä suu maistoi lopputuloksesta eron.

Liisa saattaa huomata kiitoksen myös tästä, kun poikennee sivulla ennen seuraavaa ulkomaista koulutusmatkaansa oheispalveluineen.

Narvan Helmeen oli katettu kaunis yhtenäinen pöytä koko paikalle saapuvalle seurueelle. Sääli, että osalla oli taas muita kiireitä, vaikka tämäkin mahdollisuus oli tiedossa jo vaikka kuinka kauan aikaisemmin.

Koulutusosuudessa kuulimme syväluotaavia analyysejä kunnallispolitiikasta ja elämästä, joiden sisällöstä en ala tässä esittää referaattia, että kilpailevat puolueet eivät saisi mitään vinkkejä tulevaisuuden kiivasta kilpailua ajatellen.

Klo 18.45 aloitimme sitten iltapalan nauttimisen ja sen lomassa jatkui vilkas keskustelu. Tarjolla olleet ruokavaihtoehdot ilman sianlihavaihtoehtoa näkyvät kuvista. Itse olin tarjontaan hyvin tyytyväinen. Lähiaikoina vierailemissani paikoissa on törmännyt tilanteisiin, joissa kaikki maut on pyritty sekoittamaan keskenään tarkoituksena ehkä saada aikaiseksi houkutteleva kokonaisuus. Itseäni sellainen kuitenkin enemmän etoo. Parempi selkeä makumaailma.

25.01., lauantai

Tänään tuli soitto lokakuussa 2017 Sambiassa kanssamme matkanneelta henkilöltä, joka halusi muuttonsa takia luovuttaa yhden Livingstonen basaarialueelta ostamansa paikallisen taideteoksen paikkakunnalle Afrikka-työtä jatkavien käyttöön harkintani mukaan. Ilmaisu ei rajoittanut tuotteen sijoittamista esimerkiksi osoitteeseen Suvitie 1 tarkoituksena palvella tätä hyväntekeväisyystyömme tavoitetta.

Kävin noutamassa tuotteen ja sovimme, että yhteistyö näkemisen ja ideoiden vaihtamisen merkeissä jatkuu tulevaisuudessakin. Helsinkiläisiksi muuttuneiden uusi residenssi on aivan Katajanokan terminaalin vieressä ja sitähän kautta mekin aika usein matkaamme maailmalle: seuraavan kerran jo ensi viikon keskiviikkona.

Samaan aikaan käyntini kanssa ilmaantui maailmalta viesti: ”Have you done with the funural and everything? Do you have any special organisation that we can pay?”

Jo aikaisemmin oli saapunut tiedustelu, voisiko Selmaa muistaa Selma and Tauno Fundin kautta ja tietysti voi, sillä tuo työhän näyttää nyt olevan vasta täydellä teholla käynnistyvän Isengessä, kun alamme saada asianmukaista tietoa Vesilahti Community Schoolin jälkeisistä opinnoista.

Opintoja jatketaan Roma Community Schoolissa, jonne siirtyminen ei edellytä oppilailta mitään muuttamista. Välimatka Isengen kylään on lyhyt. Huhtikuussa Selma and Tauno Fundin edustaja poikkeaa yllätyskäynnillä tuossa koulussa mm. tarkistamassa maksujärjestelmät ja selvittämässä vastuuhenkilöt.

Tuolle vieraskieliselle tiedustelijallekin esitetään, että rahallinen huomionosoitus kohdennetaan nyt Isenge Clubin tilille ja sitten kun kaikki hallinnolliset muodollisuudet ovat perunkirjoituksen osalta on saatu hoidettua, rahat siirretään Selma and Tauno Fund -tilille ja siirrosta toimitetaan erillinen selvitys lahjoittajalle.

Päivällä Nöpö ja Ukko tekivät ensimmäisen kerran yhdessä vierailun maakuntaan. Automatka vapaana autossa sujui erinomaisesti. Ukko oli puheliaampi ja kävi tutkimassa koko auton. Vierailukohteessa kumpikin oli edukseen ja isäntäväki toivotti lämpimästi tervetulleeksi tulevaisuudessakin.

Nyt sitten wordkin näyttää alkavan toimia normaalisti. Ei kannata kuitenkaan ilakoida liikaa, sillä itku pitkästä ilosta. Nyt täytyy sitten alkaa purkaa lukemattomia sellaisia asioita, jotka nyt viiden päivän ohjelmistollisen sekoilun takia on jäänyt hoitamatta.

Jos nyt joku voisi itse ilmoittaa, jos ei ole saanut maksamaansa Isenge Club -paitaa. En kyllä enää senkään kortiston kanssa pysy millään kärryillä. Kolmen pesun jäljiltä voin itse vahvistaa, että paidat oikein hoidettuina ovat todella hyvälaatuisia ja kestävät runsasta käyttöä ja minähän käytön vastoin kuin useimmat muut, joiden täytyy vaatteillaan koreilla.

Iso-Britanniasta kuuluu omanlaisiaan juttuja saarivaltakunnan varautuessa siirtymään takaisin oman suuruutensa aikoihin 1700- ja 1800-luvuille. Manner-Eurooppa saa jatkaa omaa vaellustaan ilman teen asiantuntijoiden ohjausta ja nenännyrpistelyä. No, ehkä Lontoossa sentään voi vielä joskus poiketa siellä esitettävien musikaalien takia.

Ensi viikolla Viking Linen -risteilylle lähteviä pyydän valmistelemaan esityksen Tripla-käynnin ajankohdasta sopimiseksi. Se onnistuu mukavasti puolipäiväkäyntinä junalla Lempäälästä Pasillaan ja takaisin.

 

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!

Ohessa näkyy Rachelille Johannesburgissa annettu paperi, jonka perusteella hänelle oli sanottu, että paluulento on kunnossa.

Klikkaa tähän lisätäksesi tekstiä. Kerro hieman vaikkapa itsestäsi, harrastuksistasi ja työstäsi.