Vesilahti-Isenge -päivän luennoitsijat 14.5.2018

Koskaan ennen paikalla ei ole ollut väkeä näin paljon

Myös Sambian lippu nousi salkoon

Saksalaisia vaihto-oppilaita, joiden sukulaiset ovat aiemmin jo ehtineet olla vaihto-oppilaana Vesilahdessa.

11.5.2018 Fanny ja Milla luennoivat vieraillemme Gracel

Oppilaiden esitys: aivan uskomaton kokonaisuus!

Saksalaiset vieraamme Henttisen vieraana

JÄÄHYVÄISTEN AIKA

 

Aloitin Vesilahden kunnassa 1.9.1990 yläasteen rehtorina. Saavuttuani työhuoneeseeni havaitsin heti olevani mahdottoman edessä: metrin pino rakennuspiirustuksia kansioissa odotti tutustujaansa. Mahdoton tehtävä humanistille! Laitoin ilmoituksen paikallislehteen ja kutsuin kaikkia uuden koulun rakentamisesta ja kehittämistä kiinnostuneita Lindinkujalle.

 

Toimeliasta väkeä tuli runsaasti paikalle ja siitä sai alkunsa Vesilahden peruskoulun yläasteen oppilaskunnan tukiyhdistys.

 

Kouluna tarjosimme ihmisille ”Matkalippua oppimisen maailmaan” ja siihen tarjoukseen tartuttiin vilkkaasti. 28 vuotta on takana ja muutama muisto on tämän aherruksen kera jäänyt noiden ”matkojen” ja ”oppimisen” myötä matkaeväiksi tulevaisuuteen.

 

Työ päättyy virallisesti 31.5.2018. Siksi kutsun kaikkia teitä rivikuntalaisia*, joiden kanssa olemme jollain tavoin saaneet kulkea tätä yhteistä matkaa näiden vuosikymmenten aikana

 

jäähyväiskahveille Vesilahden yläasteelle keskiviikkona 30.5.2018 klo 16-19 -  tapaamme koulun ruokalassa Champagnessa, os. Koulutie 2.

 

Tarjolla on kahdeksaa erilaista kaakkua tyyliin à la Aittakahvila. Kaikkia laatuja on tietysti rajoitetusti. Tilaisuudessa ei ole luvassa palopuheita, eikä suuria taide-elämyksiä - vain pieni yhteinen hetki ennen kuin tiet erkanevat.

 

Valmisteluja varten toivon ilmoittautumisia ennakkoon osoitteella kiitosnaistavuosista@gmail.com tai puh. 050 5012 760 (klo 20-22).

 

Aurinkoisin terveisin,

 

 

 

 

Tapani Pietilä
rehtori

Kiitos 27.4.2018 - vaikka eihän tämä ollut edes tasaluku! Taustalla muuten vuonna 1990 Hakkarin henkilökunnalta saatu kiikkusstooli- kohta käytössä!

VESILAHDEN YLÄASTE - SM-PRONSSIA 25.4.2018 - AIKA HYVÄ SIJOITUS SATOJEN KOULUJEN JOUKOSSA!

Tekemällä nuoresta pitäen oppii

Tässä vesilahtelaiset nuoret hurmaavat

Lempäälän runomaratonissa

lauantaina 21.4.2018

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Taas vaihteeksi hieman ramasee -siispä lepoa!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

 

22.05., tiistai

Vaihteeksi on ollut koneen kanssa ongelmia.

Tiistaiaamupäivän aikana aloin kirjoittaa erikoistehtäviin osallistuneille oppilaille todistuksen kirjoittamisen. Kolmessa tunnissa ei kovin pitkälle ehtinyt. Yhdelle oppilaalle sai kirjoittaa yhdeksän erillistä todistusta ja nekin todella vain suuremmista hankkeista, mitään 20 henkilön kahvituksen hoitamista ei ollut todistuksissa mukana.

Tämä jatkuu sitten perjantaina.

Tiistaille osui kolme omaakin oppituntia ja ne ovat nyt varsin tärkeitä sillä käsittelemme Suomen sisällissotaa.

23.05., keskiviikko

Tässä kohtaa olin anonut pidettäväksi lomapäivän, kun koulussa ei käytännössä ollut yhtään oppilasta: 7. ja 9. luokkalaiset olivat hienosti sujuneilla matkoillaan ja kasiluokkalaiset ovat koko viikon työharjoittelussa koulun ulkopuolella. 

Poikkesin kuitenkin koululla jättämässä tilauksen 1.6.2018 yhdeksäsluokkalaisten päätösillallisen tarvikkeiden tilaamisesta. Valmistelimme seuraavanlaista  runkoa juhla-illallisellemme:

alkudrinkki - maljapuhe
alkusalaatti
vichysoisse -alkukeitto
lohi normandialaiseen tapaan
juustolautanen
jälkiruokana Aittakahvilan viime vuosien suosikki tarte à la rhubarbe
kahvi

Jotain tuollaista olisi tarkoitus saada aikaiseksi.

Palatessani kotiin olin ajaa autolla tiensivuun sillä sain melkoisen yskänkohtauksen. Iltaa kohti olo entisestään paheni, eikä kokeiden korjaamisestakaan enää tullut mitään.

24.05., torstai

Vaikka tämänkin päivän olen lomalla, pitää poiketa koululla pitämässä opettajienkokous Lempäälän-Vesilahden Koulutustuki ry:n stipendeistä parhaiden yhdeksäsluokkalaisten ja 8. luokan hyvien käytösten osalta.

Varsinaisen kokouksen pitämistä sai hetken odottaa ja päätin poiketa terveysaseman kautta katsastamassa kuntoani. Jälleen tarkkailu onnistui heti samaan päivään ja lääkäriaikakin köytyi ja sen seurauksena sitten paperi, jonka perusteella sain sairaslomaa varsinaisesti ensimmäistä kertaa sitten selkäoperaation 1997.

Illalla kuitenkin piti poiketa jättämässä Lempäälän Koulutustuen kokouksessa nuo stipendiesitykset. Samalla kuulin lempääläisten näkemyksen siitä, miksi heidän uusi rakennettava yläkoulunsa ei tule olemaan osa yhtenäiskoulua. Kuka nyt tuollaisia mielipiteitä kuuntelee.

Muutenkin joudun muuttamaan lähipäivien ohjelmaa: en voi tässä kunnossa lähteä ajamaan yhteistyöleipomoon yötä vasten noutaakseni kakkuja kansalaisjuhlaan. Muutan ohjelmaa niin että tarjolle tulee Aittakahvilassa aikaisempina vuosina tarjolla ollut mansikkakakku omalla reseptillämme. Nyt väkeä on sentään tulossa paikalle reilusti yli 3, eli kyllä siinä saa jonkin verran vaahtoa vatkata ja lyödä ainekset kasaan, mutta mikäs sen mukavampaa on!

Lähdin kuitenkin poikkeamaan klo 23.30 Pirkkalan lentokentällö, josko sieltä saapuisi jotain viestiä Suomen ensimmäiseen Opettajat ilman rajoja -kouluun. On se muuten uskomatonta, miten joillekin ihmisille tuonkin asian hyödyntäminen kuntamarkkinoinnissa on ylivoimaisen vaikea asia. En ole missään vaiheessa itse koittanut asian osalta tehdä itsestäni numeroa, niin kauan kuin oli mahdollista työnsin aina lehtori Leea Järvenpään pramille edustamaan yhteisöämme, mutta Leeankin lähdöstä on jo kauan aikaa. 

25.05., perjantai

Lento oli hieman myöhässä ja kotiin pääsin vasta klo 01.40.

Varsinaisesti ensimmäistä kertaa sairaslomalla sitten vuoden 1997! Henki oli loppua ennen kuin sai kunnon lääkkeet. Valitettavasti pahin tilanne näyttää olevan omalla pihalla.

Pitkin päivää tuli vähän väliä nukahdettua ja se toivottavasti tekee hyvää.

Lauantaille olisi kutsu Jorma Kunnaksen eläkkeellejääntijuhlaan Hakkarin koulussa päättyvän 35-vuotisen uran kunniaksi Mansikin kammariin, mutta samaan aikaan sain itse kutsun Viking Linelta oman 46-vuotisen matkojen vetämisurakkani kiitokseksi.

Päätin tällä kertaa lähteä raikkaisiin tuuliin Vikinh Linen kyytiin. Jorma kyllä ymmärtää.

Starttaan aamulla matkaan klo 5.45 Tampereelta ja suuntana on tietysti se perinteinen Amorella, joka lähtee matkalleen klo 8.45. Laivayhtiö lupaa tarjoavansa ylellisen aamiaisen Food Garden -ravintolassa klo 8.30-10.

Mahdollisista yhteisistä suunnitelmista keskustelemme laivalla klo 10-12, kokouskannella tietysti.

En tiedä, mistä ovat ajatelleet, että ruoka maistuu minulle poikkeuksellisen hyvin, sillä klo 12.15 alkaen nautimme lounaasta Viking Buffet -ravintolassa. Herkuttelu kestänee siihen asti, kunnes laiva saapuu Maarianhaminaan.

Sieltä pitäisi sitten alkaa todellisen ilotulituksen.

Brobacka gästhem
Marskogens lamm & Kalrs-Ersgarden
Smakbyn -  Michael Björklundin ravintola
Mattas Gardsmejeri
Stallhagen- paikallinen pienpanimo
Hotell Pommern
Ravintola Kvrter5
Viking Gabriella

 

 

 

 

 

 

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!

Ohessa näkyy Rachelille Johannesburgissa annettu paperi, jonka perusteella hänelle oli sanottu, että paluulento on kunnossa.

Klikkaa tähän lisätäksesi tekstiä. Kerro hieman vaikkapa itsestäsi, harrastuksistasi ja työstäsi.