Lam tervehtii meitä vanhempiensa 55 -vuotishääpäivän juhlakuvan kera. Oliko teistä joku lähdössä Hanoihin tapaamaan Lamia?

Isengen kylän kortin toimivuus on nyt tarkistettu useamman klubilaisen toimesta.

Ivanin valmistelema pohja Vesilahti Community School´ille. Kaipaa pikaisia kommentteja.

Videota ei löydy

28. Suurten Joulumyyjäisten ydinryhmä 2018: Aurinkoinen kiitosryhmä Saaristomerellä 29.12.2018 klo 13.12.

Pitäisikö meidän nyt vuoden vaihtuessa maksaa taas klubin jäsenmaksu.

Tänään sunnuntaina 4.2.2018, kun ulkona on -15C, emme tappele sisällä ja saimme varmistettua senkin, että talon isännällä on nyt meille aikaa. Tietokone on käyttökiellossa.

Lahjoituksen luovuttajat ja vastaanottajat Gofore Oy:n pääkonttorissa Tampereella 13.9.2017.

Kiitos kaikille menneiden vuosien yhteistyöstä! Hyvää elämää kaikille muillekin!

HAPPY DAYS ARE HERE AGAIN

UUSIMMAT TEKSTIT LOPUSSA - RULLAA LOPPUUN / NEWEST TEXTS IN THE END -ROLL ON!

13.09., perjantai    Apua, 13. ja perjantai - mitähän tänään tapahtuu!

12 800 euroa

Lidlissä näytti olevan tänään muutama järkevä tarjous, joten aamusta sinne, ettei tavara ole heti loppu. Väkeä oli paikalla runsaasti ja hyvin monta tunnistettavaa ihmistä Vesilahdesta. Pikaiseksi olettamani kauppakäynti muodostuikin ihan erilaiseksi kuin ajattelin.

Juttua riitti nimenomaan Juupajoki, Mänttä-Vilppulasta. Juuri saavuttuani kauppaan sain soiton eräältä kunnanvirkamieheltä ja joukko ihmisiä kuunteli yleisluontoista keskustelua suurella mielenkiinnolla voidakseen jatkaa omaa asiaansa heti puhelun loputtua. Kysymyksiä ja sanottavaa riitti.

Minulla ei tietenkään ollut mihinkään asiaan minkäänlaista vastausta, kuuntelin vain ihmisten pääasiassa huolia. Joillekin tuntui olevan ihan riittävästi vaivaa yrittää käydä Pirkkalassa asti läheistään tapaamassa, nytkö sitten pitäisi lähteä Juupajoelle asti vai aionko minä ottaa kotiini hoitoon kaikki halukkaat?

Mihin hemmetin soppaan sitä tässä on joutunut? Koitin rauhoitella. Rapatessa roiskuu ja tällä kertaa rappauksen kimpussa olleet olivat jättäneet kyllä ammattiopiston asianomaiset kurssit käymättä. Nyt on paljon korjattavaa ja varsinkin tuo tiedotuspuoli on sellainen, että sen täytyy olla harkittua.

Ajatuksia selkiyttääkseni oli ihan pakko poiketa lounaalla Kurkituvassa. Ajattelin, että siellä saattaisi olla syvempää tietoa. Paikka oli aivan täynnä väkeä, liekö syynä paikallinen sote-uutisointi vai se, että Tiina vietti viikon viimeistä päivää koululaisten kanssa Rautialassa. Hämmentävä asia oli näköjään varsin laajasti tiedossa, mutta ei siitä sen suurempaa keskustelua syntynyt.

Klo 13 kotiin saapui sitten Pirkkalan kotihoidosta henkilö, joka on lisäksi alallaan pääluottamusmies. Arvata saattaa, mikä oli keskustelujen pääsisältö, vaikka minulla asian suhteen oli aika vähän kerrottavaa.

Sain käyttööni monenlaista välineistöä, joiden avulla siirtymiset ja liikkumiset saattaisivat olla helpompia ja vähemmän tuskaa äidille tuottavia. Uskomattoman paljon kaikkea hienoa on tutkimuksen avulla toteutettu. Sinänsä asiat ovat varmaan olleet tunnettuja jo vuosituhansia, sillä ei kai niitä pyramideja ja muita antiikin ihmeitä olisi onnistuttu tekemään ellei fysiikan lakeja olisi osattu soveltaa käytännön arkipäivän asioihin. Näissä arkioloissa kaikkien noiden oppiminen kyllä vielä aikansa.

Kouluttaja oli kyllä sellainen asiantuntija, että hän sai äidinkin vakuuttumaan asiaosaamisestaan ja äiti heittäytyi rohkeasti hurjemman näköisiin liikeratojen harjoituksiin.

14.09., lauantai

13 021 euroa

Keittiön pöydälle jäi illasta lojumaan kymmenen pellillisen annos kuivattuja omenanlohkoja ja kuusi litraa omenasosetta.

Tuo eilinenhän päivä oli varsin onnistunut, ei mitään 13. päivään ja perjantaihin viittaavaa. Ehkä se johtui siitä, että tuo päivä on nykyään myös positiivisuuden päivä.

Tänään piti pitkästä aikaa poiketa Narvan torilla. Samalla voi taas matkalla tiputtaa junalippuja 16.11. teatterimatkalle. Hieman oli aluksi kalseahko ilma, mutta kahvipöydässä ihmettelivät, että väkeä oli kuitenkin varsin hyvin liikkeellä. Reilusti enemmän kuin viime lauantaina.

Kahvittajina olivat Superilaiset ja toki täälläkin sitten nousivat esille Juupajoki ja Mänttä. Väki oli kuitenkin paljon levollisempaa, eivätkä olleet heti talojaan myymässä. Tuollainen uutisointi kuitenkin helposti vaikuttaa ihmisten mieliin ja hehän ne henkilökohtaiset ratkaisunsa tekevät, koska itse saavat sitä omaa arkeaankin tallustella ja kukin koittaa varmistaa, että se olisi toimiva ja turvallinen.

Narvan torilla tuntui vahva yhteisöllisyys ja se varmaan on yksi tekijä, joka pitää ihmisiä paikallaan. Jukka Niemi poikkesi ilmoittamassa, että hänellä on autossaan mukana ilmoittautumiskaavake Perussuomalaisten Vesilahden osaston jäseneksi.

Paluumatkalla poikkesin Rasintielle junalippujen kanssa ja kotiin pääsin mukanani upea pakkaus Narvanselän kuhaa. Selmalle riittää lähipäivinä herkkua ja siitä sydämelliset kiitokset. Samalla sai kehut Viipurin matkasta ja toiveen, että ensi kerralla yövyttäisiin useampi päivä.

Tässä on jonkin aikaa ajatellut rauhoittavansa tätä sosiaalisen viestinnän maailmaa. Siksi poikkesin Pinkeille Päiville DNA-liikkeeseen Ideaparkiin. Nokia simppeli malli oli tarjolla edulliseen hintaan ja otin sen mukaani, sillä lisäksi se ratkaisisi Osuuspankin useiden tilien tunnistamisongelman.

Tässä sitten sain kokea sen 13.päivän kurimuksen. Liikkeessä kerrottiin, että laitteessa on riittävä lataus, että sen voi käynnistää heti. Näin koitin heti tehdä, mutta puhelin ei reagoinut mihinkään. Koska kyseessä oli tekninen ongelma, epäilin ensiksi itseäni, mutta päätin kuitenkin lähteä takaisin liikkeeseen. Todellakin, puhelin ei reagoinut mihinkään ja hetkessä sain matkaani uuden puhelimen. Pyysin kuitenkin heitä käynnistämään puhelimen jo liikkeessä, etten taas joutuisi palaamaan takaisin.

Nyt kaikki toimi.

Paluumatkalla entisen Tuulantuvan kulmilla oli erikoinen poliisioperaatio useamman auton voimin ja konstaapelien pyöriessä siellä valtatien ojan reunoilla jotain etsien.

Perunat tuli nostettua. Kovin kauan siinä ei mennyt. Suuri ei ollut sato, mutta ei ollut viljelyalakaan.

Maastosta Keski-Suomesta kotiutunut puolukkojen keräilijäjoukko poikkesi mutustelemassa peruna-sipuli-valkosipuli-lohihöystöä, joka oli poikkeuksellisen hyvää. Valkosipulia oli itse annoksessakin runsaasti, mutta sen maku ei tullut lainkaan läpi. Afrikka oli hieman keskusteluissa esillä, mutta kenellekään ei ollut mitään lisättävää siihen mitä olemme jo viestineet. Tosin se isengeclubin whatsup-ryhmässä viestitty puhelimen ostamistoive jäi käsittelemättä, koska unohdin sen itsekin, kun kukaan ryhmäläisistä ei reagoinut mitenkään.

Ennen nukkumaanmenoa pitää kurkistaa paikallislehden nettiversio, josko siellä olisi jotain yllättävää ja mielenkiintoista tiedotettavaa.

15.09., sunnuntai

13 242 euroa

Ihanan rauhallinen sunnuntaiaamu. Nöpö pyysi lenkille klo 5.30. Se osasi varmaan ennakoi edessä olevan voimistuvan sateen. Tuo voimistuva sadekin tuntui sitten oikein tunnelmalliselta, kun oli siinä vaiheessa jo päässyt sisätiloihin, lämpimään ja hyvien ystävien seuraan.

Yöllä näytti saapuneen kaunis viesti Siennalta dinosaurusasusta kiitokseni iso-mummulle muistamisesta syntymäpäivänä. Samalla sitten aamulla huomasin itsekin kiittää häntä huomionosoituksesta, jonka sain häneltä sen sopimuksen pohjalta, jonka hän oli Taunon kanssa tehnyt. Kumma, että tuollaiset kiitosviestit saavat kyynelen vierimään poskelle voimistuneen hengityksen ja aurinkoisen hymyn myötä. Jotain vahvoja tuntemuksia siellä sisällä liikkui, niin kuin monta kertaa on havainnut tilanteissa, jotka perustuvat ihan arkipäiväiseen elämään. Sellainen voi olla vaikka tilanne yöllä, kun tajuaa tarjota vettä juotavaksi. Ei täällä varmaan janoon olla kuolemassa, mutta ehkä siinä pienen vesitipan myötä se kulumassa oleva elämä kokee olevansa onnensa aallonharjalla. Kaikki on täydellistä ja Nöpö venyttelee viereisellä sängyllä tyytyväisenä.

Ystävien osalta aamuhetki ei sujukaan yhtä onnellisesti. Ajattelin säästäväni ajoissani ja ostin Narvan K-Marketista torikäynnin yhteydessä pakkauksen mukaan ”Parasta vaativalle väelle” Ohuen ohutta uunikinkkua. Se on Savuhovin tuote, jollaista en ole ennen nähnyt. Lihapitoisuus on peräti 99%. Maussa oli ystäville kuitenkin jotain poikkeavaa aikaisempaa laatuun verrattuna, ja siivut jäivät odottamaan Tomoa, joka ei ole lainkaan yhtä nirso tuotteiden ainesosien osalta.

Valmistelen vähitellen siirtymistä tiedotusvälineelliseen rauhoitustilaan ja huomasin vasta nyt, että viime viikolla Isenge Clubin sivustolla oli käynyt varmaankin pariin vuoteen suurin määrä vierailijoita. Sääli, kun ei millään ehdi päivittää sivulle kaikenlaista muuta informaatiota, joka saattaisi itse tämän pääasiankin osalta kiinnostaa jotain vastuuntuntoista kansalaista. Niitäkin on.

Tänään sitten tuli klo 10.56 varmistus siitä, että voimme valmistella vastauksen oppilaskunnan tiedusteluun joulumyyjäisiin osallistumisesta siten, että ottaisimme klubin puolesta vastuun tietyistä toiminnoista.

Nyt meillä on tiedossa vastuuntuntoiset, taitavat jopa ammattikoulutuksen tehtäviin omaavat henkilöt kaikille pyydetyille osa-alueille. Toki vielä on monia täsmennettäviä asioita. Mm. oppilaan välittämässä viestissä ei mainita mitään toimialueiden tuottojen kohtalosta. Asiasta on muiden tahojen osalta kuulunut jotain ja mikäli ne ovat Isenge Clubin ohjattavissa avustuskohteisiinsa, asialla on varmaan myös klubin jäsenten hyväksyntä. Toiminta ei saa tuottaa mitään kustannuksia klubille.

Kahvin keitosta vastaava laajennettu yksikkö on myös varmistettu ja keittolaitteet varattu aikaisempia vuosiakin suuremmalle volyymille. Lisäksi kahviloiden tapahtuman aikainenkin tuotanto on varmistettu ja kuljetusketju kunnossa.

Tapahtumapäivä on sunnuntai 15. joulukuuta 2019. Tuota ajankohtaa voi markkinoida omalta osaltaan kaikille tahoille ja toki mielellämme otamme vastaan taitavia tekijöitä erilaisiin käytännön asioihin. Osa valmistautumisesta alkaa jo torstaina 12.12.2019.

Tieto asiasta on laitettu välittömästi klubilaisten whatsup-ryhmään. Jos et vielä kuulu siihen - omatoimisuutta!

Tarkoituksemme ei ole laittaa itsessään myyjäisiin erillistä myyyntipöytää, ihan kaikkeen rahkeemme eivät ehkä kuitenkaan riitä, vai kuinka?

16.09., maanantai

13 463 euroa

Tämä päivä tulee olemaan yhtä lentoa. Saa nähdä koska pääsee koneelle.

Luvassa pitäisi olla syksyn alku ja siksi viimeistään nyt pitäisi saada siistittyä omenapuiden alusta. Tämän vuoden sato on paras, jonka olen 30 vuoteen nähnyt. Kovin monta kottikärryllistä sai kärrätä sivuun , jotta voi ajaa puiden alustat siistiksi ruohonleikkurilla. Työn jälki näytti hyvältä ja samalla kertyi vielä 20 litraa hyvälaatuisia omenia siirrettäväksi sivuun odottamaan, josko niille ilmaantuisi jotain käyttöä. Huomenna joka tapauksessa teemme erityisen herkullisena pidettyä omenapiirakkaa, johon tulee pohjaan oikein kunnon annos mantelijauhetta.

Aamupäivän huhkiminen kävi todella voimille ja aina välillä sai poiketa ulkoiluttamassa Nöpöä.

Klo 13 odottelimme äidille jalkahoitajaa, mutta hänen aikataulunsa oli 30 minuuttia myöhässä. Se oli oikeastaan onni, sillä ennen hänen tuloaan ehdimme tehdä fysioterapeutin toivomia muutoksia huoneen kalustamisessa.

Jalkahoitaja totesi edelleen rouvan jalkojen olevan varsin hyvässä kunnossa, vaikka omatoimiset jalkojen hieronnat ovatkin viime viikkoina jääneet harvemmiksi pesukertojen harventumisen myötä. Samalla saimme selityksen sille, miksi iäkkäämmillä ihmisillä tulee mustelmia pienemmistäkin kolhuista, eikä kyse siten ole pahoinpitelystä.

Sivusta oli mukava kuulla Selman jutustelua jalkahoitajan kanssa. Hienoa voida seurata sellaisen ihmisen työskentelyä, joka on todella kuin luotu tekemään työtään.

Seuraavaksi oli vuorossa fysioterapeutin käynti ja onneksi sitten hänen kohdallaankin kävi niin, että aikataulu oli 30 minuuttia myöhässä. Päällekkäisyyttä ei tullut.

Hänellä oli mukana useita erilaisia laitteita, joiden avulla siirtymisiä voi helpottaa. Teimme muutoksia sänkyyn ja pikapuoliin hankimme sänkyyn uudenlaisen patjan, joka helpottaa hoitotoimenpiteitä. Ihmettelin henkilölle toimintojen aikana, miten ihmeessä tällaisen toiminnan ihmisen kaltaista työntekijää ei ole terveyskeskuksen henkilökunnassa. Äidin kohdalla tilanne voisi olla erilainen, jos 14 vuorokauden terveyskeskussairaalajakson aikana olisi aktiivisesti jatkettu Valkeakosken aluesairaalassa aloitettuja toimenpiteitä.

Joka tapauksessa on ollut ilo havaita, että ammattilaisen ja vielä pääluottamusmiehen havainnoimana on voinut todeta, että kyseinen makuutettu rouva on nyt sellaisessa vireessä, että voidaan jopa harkita lyhytaikaista oleskelua Apilassa, ja sitten sen perusteella ratkaista voisiko kotiin hankkia vielä erityiset nostamista helpottavat laitteistot. Huone itsessään on kuulemma riittävän suuri näitä erityislaitteita varten.

Äidin siirtyminen pyörätuoliin näiden käytettävissä olleiden yksinkertaisilta näyttävien laitteiden kanssa tuntui ja oli todella vaivatonta. Nyt sitten pitäisi harjoittelun kautta oppia kaikki ne samat, varsin yksinkertaiset toimenpiteet ilman asiantuntijan läsnäoloa. Oli uskomaton kokemus, kun siinä siirrossa ei oikeastaan tarvinnut käyttää lainkaan voimaa.

Aika alkoi käydä vähiin. Klo 17 kokoontui oman, vielä nykyisen puolueeni ryhmä keskustelemaan illan kunnanhallituksen listan sisällöstä ja sitä ennen piti käydä tarvikehankinnoissa Ideaparkin Prismassa ja valmistaa pienimuotoinen supper narvalaisen herrasmiehen lauantaina lahjoittamasta herkullisesta kuhasta.

En tietenkään muistanut, että Ideaparkin Prisma on kuin myrskyn jäljiltä, enkä tietenkään löytänyt kiertoni aikana kuin 65% tarvitsemistani tavaroista.

Ruuan valmistaminen kuitenkin sujui ripeästi. Kotomaan jauhoiset Timo-perunat kypsyivät vauhdilla, eikä kastikkeessakaan kulunut monta minuuttia.

Ahmin ensin paikalle saapuneiden vieraiden kanssa oman annokseni keittiön pöydässä, ennen kuin siirryin tarjoilemaan aterian äidille sänkyyn. Tässä kohtaa ei ollut aikaa siirtyä pyörätuolin kanssa keittiön pöytään. Kala kuitenkin maistui mainiosti. Eilisen aterian yhteydessä, kun meillä oli vielä juuri metsästä noudettujen kantarellien höystämä kastike, äiti koki jotain erityistä. Saatoimme puhua Haparaisista ja kotikulman metsien runsaista sienisaalista ja eiliselläkin syömisellä kaikki oli lähes kotoa saatua Narvan kuha mukaan lukien. Se kaikki näytti jotenkin herkistävän. Hieman sama juttu kuin isän kohdalla. Viimeisten kuuden elinviikkonsa aikana hän kävi ruokalistassa läpi kaikki elämänsä aikana herkkuina kokemansa annokset. Isän kohdalla muisti vielä toimi täydellisesti. Monen ruuan kohdalla hän kyllä rehellisesti totesi, että yritys oli kyllä hyvä, mutta mm. läskisoosikaan ei kyllä kuulemma ollut läheskään sellaista, millaisina sen Selma ja Olga valmistivat. Arvostan rehellisyyttä.

Pääsin lähtemään myös puolueen edustajien tapaamiseen, koska piti nauttia vieraiden kanssa vielä pala Sacher-kakkua. Kakussa ei varmaan ollut mitään vikaa, mutta kummasti on senkin merkitys rapissut. Vielä 1990-luvulla ensimmäisen Wienin matkan yhteydessä siitä piti itsekin suurempaa numeroa ja tyhmä kun oli maksoi siitä ihan päättömän hinnan kaupungin tunnetuimmassa Sacher-kahvilassa. Ihminenkin kun usein on niin kovin turhamainen.

Puolueväen palaveri sujui ihan hyvässä hengessä. Meillä oli edessä klo 18 alkava mielenkiintoinen kunnanhallituksen kokous. Listalla oli mm sote-yhteistyö Juupajoen ja Mänttä-Vilppulan yhteistoiminta-alueen kanssa.

Kunnanhallituksen varsinaisista jäsenistä kaksi ei ollut paikalla, mutta varajäsenet onneksi olivat.

Soteasiasta päästiin aika hyvin eteenpäin. Tiedottaminen asiasta oli mennyt hieman metsään, sillä asia levisi julkisuuteen ennen kuin kunnanhallituksessa oli siitä mitään tietoa. Rapatessa roiskuu. Se on kuitenkin fakta, että meidänkin kuten kaikkien naapurikuntien talous on pahasti kuralla. Noin kahden miljoonan euron vajeen kattamiseksi täytyy etsiä ratkaisuja.

Toteutetun viestinnän perusteella moni ihminen on tulkinnut tilanteen niin, että uhkana on omien vanhuuden päivien osalta joutua vuodeosastolla Mänttä-Vilppulaan. TÄSTÄ TÄSSÄ ASIASSA EI KUITENKAAN OLE KYSE. Ensinnäkin nyt haetaan ainoastaan valtuutusta neuvotella asiasta.

Käydyn keskustelun perusteella voimme tämän osalta tässä vaiheessa hyvin rauhoittua. Nyt vain pitää kartoittaa, onko olemassa mitään muuta vaihtoehtoa toteuttaa sote-palveluita taloudellisemmin kuin tällä hetkellä laadusta kovinkaan paljon tinkimättä.

Kokous oli hyvä ja tulehtuneetkin asiat saatiin varmaan aika hyvin avattua. Aina meillä kaikilla on opittavaa, eikä voi aina uskoa kaikkiin lähteisiinsä. Tai ei tällä kertaakaan lähteissä sinänsä ollut vikaa: Pirkkalan osalta tietyt tahot kertoivat, että eivät olleet kuulleet mitään tällaisesta mahdollisuudesta, mutta Vesilahdesta oli kuitenkin asiasta informoitu vastuullisia tahoja. Nyt tuntuu hyvältä.

Kokous päättyi jo klo 20.20, joten ehdin kotiin hyvin iltatoimiin. Vieraat olivat poistuneet ilahduttamasta Selmaa hetkeä aikaisemmin.

Jossain vaiheessa päivää olin toki ollut yhteydessä myös St Georgeniin. En viitsi juuri kommentoida asiaa, sillä viestittäjät ilakoivat oman kotipaikkansa todella lämpimällä säällä. Nyt illalla on kuitenkin syytä juhlaan, sillä olemme saaneet kasaan huippuryhmän osaavia ihmisiä lähtemään St Georgeniin 1.7.2020. Heti ensi viikolla voimme vahvistaa lennot ja varata ryhmämme pikkubussin ja sen jälkeen jää hyvin aikaa löytää majapaikka touhukkaalle ryhmällemme. Kiitos kaikille aktiivisuudesta tässäkin asiassa. Pikkubussissa on vielä paikka kahdelle!

Viimein tässä ehti myös selata saapunutta postia ja postin joukossa oli mm. viittaus lauluun

Etsin kunnes löydän sun
En lopettaa voi kuitenkaan
Miten rauhaton oon yhä vain
Jotain multa puuttunee

Jotain mikä rauhoittaa
Mun sydämeni lyönnit vois
Kuten aamuisin päivä ja yö
Suutelevat toisiaan
Me jossain kohdataan

Etsin kunnes löydän sun
Ja tiedän toiveen täyttyvän
Ilman sua mitään mieltä ei ois
Kuljeskella yksinään

Yksin vielä huomiseen
Mä jaksan sillä löydän sun
Sinä myös ehkä etsien käyt
Kunnes tulee hetki tuo
Se kutsuu meitä luo

Etsin kunnes löydän sun
En lopettaa voi kuitenkaan
Miten rauhaton oon yhä vain
Jotain multa puuttunee

Jotain mikä rauhoittaa
Mun sydämeni lyönnit vois
Kuten…

Saatan olla jotenkin yksinkertainen, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä, mikä sanoma tässä laulussa voi olla. Sanooko se jollekin teistä jotakin?

17.09., tiistai

13 684 euroa

Kiire jatkuu. Nyt on pyydetty tietoja siitä, mitä pitäisi saada selville tapaamisessa paikallisten ihmisten kanssa Sambiassa. Meille on aikaisemmin annettu tiedoksi seuraava tiedote:
Tapaaminen osoitteessa Ndola Golf Estate, 10101 Ndola on lauantaina 19.9.2019 klo 18 alkaen.

”Tapaamisessa sovimme käsittelevämme seuraavat asiat:

  1. Pankkikortin käyttöön tutustuminen
  2. Vastuuhenkilöstä sopiminen
  3. Kortin toimivuuden testaaminen
  4. Keskustelu muusta yhteistyöstä Isenge Clubin kanssa ja asioiden kirjaaminen tulevaisuutta varten. Lista näistä asioista toimitetaan kylään etukäteen. Klubilaiset saivat kommentoida niitä sivujemme kautta jo talvikaudella, mutta toki niistä voi näin mattimyöhäisenäkin lausua kun englanninkielinen versio on valmis.
  5. Käynnillä luovutetaan aiemmin luovutettavaksi sovittu 300 euroa kirkon laajentamiseen (summasta vajaa puolet on Vesilahden seurakunnan jumalanpalveluskolehtirahaa 18.12.2018 Suurista Joulumyyjäisistä).
  6. Esitän klubilaisille, että tässä kohtaa annamme koulun kahdelle vapaaehtoisopettajalle 100 euron stipendin tärkeästä työstä. He eivät saa vieläkään palkkaa valtiolta ja kylä maksaa heille muutamaa euroa vastaavan summan kuussa.
  7. Muita asioita tässä varmaan ilmaantuu, kun tuo vuositapaaminenkin on vasta edessa 28.7.2019 klo 14.
  8. Tapaamisen päätteeksi iltapala Urban hotellin piharavintolassa.”

 

Lisäksi kylästä saapuneeseen sähköpostiosoitteeseen on toimitettu myös meille kaikille aikaisemmin tiedoksi annettu agendaluettelo:

“CO-OPERATION PLAN WITH THE ”ISENGE”-VILLAGE IN THE FUTURE (in 2020´s)

 

World is changing and we have to look a bit to the future also in our activities. We have asked the opinions of the Isenge Club members about their views and ideas. Discussion has not been very active but anyway it has not been either negative so according to these preparations we think people agree with these themes and ideas what we are now trying suggest you for the future.

We believe that education is the most important way to get the life a bit better in the future also for all local people in Zambia. Isenge Club tries to help in activities that give services to several people in the area.

We ask your Village Council to give comments on the following cases that we have tried to open:

CO-OPERATION WITH THE ”ISENGE” VILLAGE

  1. Computers

 

On behalf of the monetary help of the GOFORE LTD – company we carried you in October 2017 computers (3 pieces).

Finally July 2017 pupils got education also at computering. We would like to know, what kind of use there has been before that in the school.

Now we wish that activity goes on at school. If we manage to get you more computers, they have to be used at the school building to help pupils and also adults to learn basic things about computering.

Gofore Ltd funds can be used for these educational purposes concerning computering.

19.9.2019 were brought 2 more computers for school. Computers can be used at school  and also evenings if there is some education for adults.

 

Comments: Rachel´s studies

With the help of Henrika seura we manage to get funds to pay Rachel´s studies.
Studies are now over and Isenge Club cannot anymore support this project. We wish that the idea that the educated nurse will serve the local community will come true. Otherwise this kind of projects has no future.

Comments: The calf bought by pupils of the Vesilahden yläaste

Pupils collected money to buy a calf and the idea was that in the future pupils at the school could get part of the year fresh milk to drink. Pupils collected monety 2016. Now it is 2019. What is the situation?

Also equipement for milking the cow were bought long time ago. In what use those things have been all that time?

Now we have decided that the calf will be donated to Mrs Pellina Simbaya because this project is too expensive for us if we ned to buy all materials for the calf. It would have been much cheaper to buy milk from the shop. We kindly wish that Pellina will from time to time give some milk to children to drink. Then even God might bless more our actions.

Comments: New tables and chairs for pupils to the school

Pupils collected money also to get some new tables and chairs for pupils. We got one offer from Ndola, but it was terribly expensive, 4800 §. In Senegal we got tables and chairs for 40 pupils at the price of 1405€.

How this case could be solved quickly?

Comments: The Curriculum of the Vesilahti Community School

-          When school year begins/ends

-          How many pupils there are at every class/boys and girls

-          The number of teachers, names and qualifications

-          What subjects are tought in different classes, how many hours a week

-          Comments: Earlier projects

Can you shortly tell what is the situation now with the projects that we have begun earlier

6.1. MORO Hair Salon?

Comments:

6.2. Dressmakers´?

Comments:

6.3. Pellina Shopping Mall?

- any profit from that

Comments:

6.4. Women projects

- chicken and vegetables

Comments:

7. Selma and Tauno Pietilä Fund

Pupil that has been studing at Vesilahti Community School can apply fopr monetary help to pay the cost of the next school (1st year money for pupil´s clothes and the school year fee). Receipts have to be shown during 3 months from the beginning of the studies. From the schools where pupils are continuing their studies must be shown the receipts of the payment.

Pupil who applies for this stipendium must have a diploma from Vesilahti Communit School that shows that pupil has really studied at this school. These documents can easily be send by whatsup.

Comments:

8. Contact person

Now it is good that Pellina has also whatsup. In the village you have to find also someone to follow Pellina at these activities.

Also you have to plan the person who will use the Isenge Club Bank Card there in Zambia. Only one person can be responsible. The card is used to take the agreed money from the ATM´s to pay the costs of certain part of t he project.

Comments:

9. Electricity bills

Now we have some money to help you to pay electricity. You have to send us a pic of the bill always by whatsup.

Comments:

 

10. Material for pupils at school

We carry you now about 30 kilos of notebooks, pencils etc to be used at school. All material must be given to the pupils according to their need. (Not to be sold at shop). Then we will buy some more material from the local marquet at Ndola.

Comments:

Yours sincerely

On behalf of the Isenge Club

Vesilahti 28.7.2019

 

Tapani Pietilä”

Nyt on sitten ihan viime hetken mahdollisuus kysyä tai pyytää täydennettäväksi näitä asioita. Tosin meillä ei ole mitään varmuutta siitä, tavoittaako sähköposti paikallisia ennen tapaamista.

Vesilahden seurakunta toimi todella ripeästi ja toimitti vaikuttavan viestin Isengen pentacosta seurakunnalle.

Totesin, että eilisen päivän olisi pitänyt olla kiireinen, mutta näyttää siltä, että tälle päivälle sitä riittää toimintaa osin ihan pyytämättä.

Asiat, joiden tiesin kuuluvan tähän päivään olivat klo 11 Koulutustuen taloustoimikunnan kokous ja johtokunnan kokoukseen valmistautuminen. Tuohon kokoukseen valmistautuminen omalta osaltani tapahtui todella positiivisissa merkeissä. Harvinaista herkkua. Lisäksi oli mukava saada kuulla kuvauksia reaalielämästä naapurikunnan ihmisten näkökulmasta.

Toinen asia, mikä pitäisi hoitaa oli eilisen kunnanhallituksen pöytäkirjan tarkistus. Ennakolta siitä odotettiin tulevan toki hikinen urakka, mutta se sote-asiaa koskeva asia osoittautuikin selkeämmäksi kuin mitä meille oli alun perin annettu tiettyjen tahojen toimesta ymmärtää.

Tänään oli aihetta käyttää äiti myös oikein kunnolla pesulla. Koska juuri silloin ei talossa ollut ketään käymässä, tehtävä oli hieman haastavampi, mutta hyvin suunniteltuna sekin sujui mainiosti. Samalla ymmärsimme, että todennäköisesti riittävän usein suoritettava perinpohjainen veden kanssa lotraaminen vähentää sitä silmien rääppääntymistäkin. Nyt iso kasa rääppää valui silmien suojista ja katse oli kirkas kuin saalistavalla haukalla.

Suurten Joulumyyjäisten sähköpostinkin palauttaminen onnistui ja toivottavasti vastuutahot saavat myös mainokset tosi ripeästi matkaan. Ammattilaisia ei kuitenkaan tarvitse neuvoa.

Myyjäispaikkavarauksia voi kuitenkin nyt alkaa vauhdilla jättää osoitteeseen suuretjoulumyyjaiset@gmail.com ja puhelimella tavoittaa Kaarlon 045/6034323.

Pullia ja omenapiirakkaa valmistui pieni erä ja muutamia asioita hoitui pihallakin.

Näyttää siltä, että Afrikkaan emme nyt ainakaan kyläläisiin saa kontaktia, joten jäämme odottelemaan kuulumisia. Klubilaisilta eikä muiltakaan ihmisiltä tullut mitään lisäkommentteja, ja kuten sanottu, ei niistä nyt olisi mitään iloa ollutkaan, koska yhteys on poikki. At-opettajankin puhelin on rikki ja hän odottaa, että maksamme hänelle uuden, mutta se kyllä jää valitettavasti odotukseksi.

Juupas- eipäs asiaakin koitin hieman kartoittaa, kun jotenkin tässäkin asiassa haiskahti hieman kummalta muutamat asiat. Sain epäilykselleni vahvistusta ja meidän kaikkien on hyvä tiettää, että on vain hyvä asia, että erilaisia vaihtoehtoja asioiden hoitamiseksi tulevaisuudessa kartoitetaan. Jostain on se lähes 2 miljoonan euron vaje katettava. Siivoojien ja keittäjien palkoilla ei enää kasaan saa.

18.09., keskiviikko

13 905 euroa.

Paikallislehdessäkään ei mitään uutta ja mullistavaa. Lokakuun Lanttujaisista ainakin osataan pitää numeroa ja se on hyvä. Huomaisivatpa koulun puolesta vastaavasti tehdä samoin 27. Suurten Joulumyyjäisten osalta, sillä on sekin aikamoinen ponnistus oppilailta.

AirBalticin lento Tampereelta näytti lähtevän ennen aikojaan matkaan.

Oikeastaan syksynkin tulo on oikein mukava juttu.

Makujen tasaannuttua tuo illalla leivottu omenapiirakkakin maistuu oikein erinomaiselta.

Nyt voisi vaihteeksi pitää omaishoitajan vapaapäivän.

19.09., torstai

14 126 euroa.

20.09., perjantai

14 347 euroa.

21.09., lauantai

14 568 euroa.

22.09., sunnuntai

14 789 euroa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitä pallo kertookaan tulevasta? Onnellista lomaa!

Ohessa näkyy Rachelille Johannesburgissa annettu paperi, jonka perusteella hänelle oli sanottu, että paluulento on kunnossa.

Klikkaa tähän lisätäksesi tekstiä. Kerro hieman vaikkapa itsestäsi, harrastuksistasi ja työstäsi.