THE LAST WILL (private)

TÄMÄ INFORMAATIO-OSUUS ON TAPANI PIETILÄN HENKILÖKOHTAISTA VUODATUSTA, EIKÖ TALOUDELLISELTA OSALTAAN LIITY MILLÄÄN TAVALLA ISENGE KLUBIIN.

Kerroin melkein kateissa olleella äänelläni kevätjuhlassa 2.6.2018, että olin joutunut olosuhteiden pakosta tekemään muutoksen siihen ajatusrakennelmaan, joka vuonna 2008 hahmottui lehtori Hannulan säätiöselvitysvalmistelussa.

Pyrin nyt jäljellä olevien elinpäivien aikana pienellä tavalla muistamaan yhteishenkeä Vesilahden yläasteella nostattaneita henkilöitä, pääroolissa tietysti ovat oppilaat.

1. Ensimmäinen muistaminen toteutetaan Pariisin lennon muodossa syyskuussa 2018

Kohteeseen valituille henkilöille on asiasta ilmoitettu henkilökohtaisesti ja mikäli heillä on käynnin jälkeen asiasta jotain kerrottavaa, se ilmestyy nähtäväksi tälle sivustolle ihan samoin kuin mahdollinen kuvamateraalikin.

Bon voyage!

Kutsutut ovat saaneet seuraavanlaisen kutsukirjeen:

www.isengeclub.fi/424143653 löytyy tieto siitä, että aion viimeisinä elinpäivinäni aika ajoin muistaa ihmisiä, pääosin oppilaita, jotka olivat luomassa Vesilahden yläasteen menestystarinaa*.

Ensimmäinen valinta osuu teidän kohdallenne. Teille on hankittu lentolippu reitille Tampere-Riika-Pariisi-Tampere. Lennoille on varattu myös tyylikästä syötävää.

Jokainen hankkiutuu lähtöaamuna itse Tampere-Pirkkalan 1 terminaalin aulaan. Lennon lähtöselvitys alkaa klo 4.50. Mukana pitää olla passi. Matkavarusteet yhteen helposti kuljetettavaan reppuun. Muista nesterajoitus.

Oleskeluaikamme kaupungilla ei ole pitkä. Siksi pitää tarkasti tietää, mitä haluat nähdä. Emme voi seistä Eiffelin tornin jonossa 1½ tuntia. Kerro, mikä kiinnostaisi. Jos et osaa sanoa, minä tunnen pariisin turistinähtävyydet ja kierrämme ne reippaalla otteella. Jalkaan hyvät vanhat kengät, kunnolla unta pari päivää ennen matkaa ja kokemus voi onnistua.

Tämä on henkilökohtainen kiitokseni siitä, että laitoit itsesi täysillä peliin kouluaikanasi Vesilahden yläasteella. Minkä elämässään taakseen jättää, sen joskus eestään löytää – positiivisessakin mielessä.

Matkalla sinulla ei pitäisi juuri rahaa kulua, jos et ala kultakoruja ostella Lafayettelta.

Fiksumpi ymmärtää, että tämä kirje jo sinällään on aikamoinen työtodistus.

Yhteistyöterveisin,

30.7.2018 Vesilahdessa                                    Tapani Pietilä, rehtori evp"

2. Isengen vierailu

Satunnaisissa keskusteluissa kesän 2018 aikana olemme tulleet siihen tulokseen, että olisi syytä poiketa Isengen kylässä tarkistamassa, mikä siellä oikein on asioiden hoidon suhteen tilanne. Pellina ja Jomo alkavat jo olla iäkkäitä, eikä meillä ole tietoa, onko jonkinlaista sukupolvenvaihdosta suunnitteilla.

Tavoitteena ei ole tällä kertaa rakentaa mitään laajaa Afrikan kiertomatkaa.

Ajankohta olisi helmi- maaliskuun vaihde 2019. Lentojen hintoja Ndolaan kannattaa tarkistella.

Jos reissu kiinnostaa, ota pikaisesti yhteyttö, tapani@isengeclub.fi.

Henkilö, jolla on näyttöä aktiivisesta toiminnasta koulun kehittämisessä, voi hakea tätä matkaa varten henkilökohtaista stipendiä, joka kattaa osan lentokuluista, noin 300-400 €. Hakijan tulee myös pystyä ilmaisemaan, miten hän voisi omassa elämässään viedä eteenpäin niitä tavoitteita, joita tälle Afrikka-yhteistyölle olemme asettaneet. Ihan pelkkää henkilökohtaiseen uteiaisuuteen perustuvaa matkustusinnokkuutta ei tueta.

Hakemukset 30.10.2018 mennessä tapani@isengeclub.fi.