KUTSU - toimitetaan erikseen kaikille tilaisuuteen kutsutuille (ryhmäadressin osalta edellytetään aktiivin tiedottavan muita)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiitos hämäläiseen tyyliin muistamisestanne tammikuussa poisnukkuneen karjalaisevakon, äitimme Selman poismenon johdosta

 

 

 

 

 

 

Hautajaiset ja muistotilaisuus on toki ehditty jo pitää. Perhepiirissä. Silloin ei vielä eletty korona-aikaa, mutta muiden rajoitusten takia koimme erilaisen, mutta ehkä ainakin eräille mieleenpainuneen hetken. Ainakin kirkkoherralle tilaisuus oli ainutlaatuinen verrattuna satoihin muihin hänen kokemiinsa arvokkaisiin tilaisuuksiin verrattuna.

Mukava kuulla.

Selma varmaankin tiesi lähtönsä hetken. 16.1.2020 kävin hänen toiveidensa mukaisesti ostoksilla useammassa paikassa.

Iso osa hankituista tarvikkeista jäi perheen valitseman muistotilaisuusratkaisun takia odottamaan toisenlaista käyttöä.

Heti perunkirjoituksen jälkeen jätimme Patentti- ja Rekisterihallitukseen anomuksen Selma and Tauno Fund ry:n perustamisesta. He viettivät 1.6.2016 juhlavasti 70-vuotishääpäiväänsä. Lahjoja he eivät enää tarvinneet, mutta toivoivat muistamiset muodossa, jossa niistä on hyötyä/iloa Afrikan lasten tulevaisuudelle. Isä sinnitteli tuohon hetkeen asti ja nukkui pois 4.6.2016.

Patentti- ja Rekisterihallitus vahvisti yhdistyksen 1.7.2020 ja nyt aloitamme heidänkin toiveensa toteuttamisen käytännössä.

Perunkirjoituksessa lapsista vanhin, esitti, että kuolinilmoitusta ei laitettaisi lehteen vaan siitä säästyvä summa lisättäisiin vanhempien toiveesta perustettuun Selma and Tauno Fund ry:en. Summalla saadaan maksettua lähes kymmenen lapsen lukuvuosimaksu oman kylän koulun jälkeisessä jatkokoulussa. Tämän viisaan neuvon mukaan toimimme.

Kutsun täten 15.2.2020 muistotilaisuuteen erillisen adressin toimittaneita muistosopalle (lohikeitto) sunnuntaina 9.8.2020 klo 13, klo 15 ja klo 17 aloitettaviin soppatarjoiluihin. (Klo 13 sukunimet A-L, klo 15 M-R, klo 17 S-Ö.) Jaottelu on koronarajoitteiden vuoksi.

Tapaamisen yhteydessä kerromme myös käynnistyneestä hankkeesta, jonka on tarkoitus tukea afrikkalaisten nuorten mahdollisuutta elää ja olla omalla mantereellaan itsestään ja rakkaistaan huolehtien.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen tuli jättää 31.7.2020 mennessä mielellään sähköpostilla tapani@isengeclub.fi, tai tekstiviestillä numeroon 040 526 9653 (Selma and Tauno Fund ry).

Sivustolta http://www.isengeclub.fi/441413311 varata itsellenne ja seurueellenne paikan tilaisuuden ajaksi. Ilmoittakaa varauksen yhteydessä haluamanne pöydän numero.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 Rakkaamme

Selma Hynnä    

 

                *11.4.1927 Sakkolan Haparaisissa,                                                                       kotonaan

                         † 16.1.2020 Vesilahden Mantereessa,

                         kotonaan

                                                   

                                                    Jumala on rakkaus.

 

                                                    Kiittäen


Lapset
Lastenlapset
Lastenlastenlapset
Sukulaiset ja ystävät.

 

 

 

 

 

 

 

Lisäksi haluan omalta osaltani tässä yhteydessä välittää muutaman kiitoksen.

Ensinnäkin Vesilahden kunta toteutti monia muita kuntia aiemmin veteraanien ruokatarjoilun koteihin. Ollessani vielä täysipäiväisesti työssä, koin miten suuri helpottava asia se oli. Siitä kaunis kiitos silloisille viisaille luottamushenkilöille.

Valkosen Merjasta kehkeytyi vuosien myötä kuin perheenjäsen. Yhteydenpidon nyt katkettua olen ihan kokenut vieroitusoireita. Kummallekin vanhemmistani Merja oli luottoihminen lähes kaikissa asioissa. Tiedän, että vanhempani osasivat jo aikanaan kiittää, mutta kirjattakoon se tähänkin. Ja täytyi Vesilahden terveyskeskuksenkin toiminnan olla vaikuttavaa, sillä Tampereella asumisvuosinaankin he halusivat säilyttää mahdollisuuden asioida Vesilahden terveyskeskuksessa.

Muistisairaus muuttaa ihmistä, mutta ei tee meistä tyhmiä tai tunteettomia. Muistisairaan kanssakin voi oppia elämään. Parhaita siinä taidossa olivat kissat, joille koitan nykyään osoittaa oman kiitokseni hyvä huolenpitona.

Merjan lisäksi matkan varrelle sattui jalkahoitaja Annukka Kalstela, jonka hoidon jäljiltä äiti oli aina todella voimaantunut ja läsnäoleva. Jos jollain on vastaavanlainen tilanne elämässä edessä, hyvistä kokemusta kannattaa ottaa vaarin. Jalat saatiin hoidettua juuri ennen lähtöä seuraavalle matkalle.

Mustikankulutus oli perheessämme suurta. Näinä loppuvuosina suuren hämmästyksen äidillä aiheutti se, kun Sinikka Kangasjärvi ja aikanaan Hedwig ja Alfred König kantoivat hänelle melkoisen suuret tuokkoset keräämiään mustikoita. Toisten tällä tavalla osoittaman rakkauden merkkinä näin ensin muutamia nyyhkäyksiä ja sitten pienet pisarat poskilla. Ilonkyyneleitä varmaankin.

Kanssanne oli uskomattoman mahtavaa seurata ihmisen matkalle lähtöä ja viimeisenä tervehdyksenään kaiken kruunasi Nöpö-kissan poskelle mojauttama pusu juuri kun viimeinen hengenveto oli vedetty.

Elämä voi olla kaunis asia. Paljon voimme itsekin siihen vaikuttaa!

Kiitos kaikille välittämisestä!

Tapani

1=grillikatos, 2=greenhouse, 4=terassilla, 7=kevyt katesuoja, 3 ja 8 aurinkovarjon alla, 5,6 ja 8 pihalla.