Lämpimät terveiset kaikille Stadtfestistä 2022

Paikka on siirtynyt tällä kertaa Edekan suuntaan

Kylän toimijoiden sponsoriraha kesäkuulta maksettiin tänään: 2 opettajaa a K500, 3 opettajaa a K400, keittiön vastaava K400, vartija K500. Kiitos tuestanne!

Ihana kohtaaminen iltamyöhään puskien juurella: Ukko tarkistaa, että siilille tarjolla oleva kostutettu kissanruoka on tarjoilukelpoista.

Taonga Mubanga iloitsee siitä, että hän sai tänään tiedon, että hänellekin löytyi oma Kummi Narvasta.

Kuvassa Vesilahti Community -koulun koko henkilökunta. Tänään 1.6.2022 aloitti kaksi vapaaehtoista opettajaa helpottamaan työruuhkaa. Kummit saavat tästäkin ottaa itselleen osan kiitoksena: aikamoista organisaatiota avustuksellanne kyetään pyörittämään.

Jos ei kuvan sanomaa ymmärrä kuvasta, minun on turha mitään sanoa. Tämä baabushka on selvinnyt elämässään toisen kerran sodan jaloista hengissä ja vahingoittumattomana.

4. bussi starttasi matkaan minuutilleen klo 15.30 Dream Teamin noustessa bussiin. Avustajat Espoosta pakkasivat auton lähtökuntoon. Kiitos ja hyvää matkaa!

Ilon päivä on tänään vuorossa kahdella Isengen koulun

oppilaalle, jotka saivat tänään Kummin Suomesta!

Nyt keräyksemme myös Ukrainan hyväksi on laillinen - kiitos Poliisihallituksen nopeasta toiminnasta. Tilin nimi on Ukraina2 ja tilinumero FI85 3939 0064 5286 23.

Vesilahti Community Schoolin oppilaat ja opettajat istuttamassa kasveja piha-aluetta kaunistamaan. Taustalla Selma&Tauno Fund House ja oikealla vesisäiliö.

Kristiina Hörkösen naistenpäivä blogi meille läheisestä aiheesta.

Kukaan teistä ei voi ymmärtää, miten ihanaa meistä on saada tulla kouluun. Olemme uusia eskareita!

Videota ei löydy

Tauno oli varsinainen mestari korttipelissä. Kuvaajan tappio pelissä aiheutti aikanaan tällaiset tunnelmat. Monen mielestä kotihoito on raskasta sen kai tämäkin kuva vahvistaa. Kannattaa kokeilla!

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Pitäisikö meidän nyt vuoden vaihtuessa maksaa taas klubin jäsenmaksu. Saa sen kyllä maksaa kesken vuodenkin, jos vaan varallisuus antaa myöten. 10€, onhan se iso raha.

LÄHES PÄIVITTÄIN TÄYDENTYVÄ TARINA

03.07., sunnuntai

Edellisistä nuhteista hieman traumatiosituneena menin heti tarkistamaan, ketkähän mahtavat tänään viettää nimipäiväänsä. Öjvind ja Ejvind, muun muassa. Mielenkiintoisia nimiä, vaikka en tiedä heitä tuttavapiiriini kuuluvankaan. Onnea kuitenkin heillekin ja kaikille muille kuluvana vuonna nimipäiväänsä viettäville.

Stephaniltakin ilmestyi ilmoitus kesäkuun töistä ja laitoin sen useammalle henkilölle kommentoitavaksi. Heti tuli havainto, että tunnin Teams-kokous oli kirjattu kolmen tunnin mittaiseksi. Multa osin Christine vahvisti työn koulun osalta. Nuhtelimme siitä, että viikottaisten tuntien tulisi olla lapsille säännöllisiä, eikä milloin sattuu pidettyjä. Samalla pyysimme selvitystä siitä, että mitäähn lapset ovat näillä tunneille oppineet.

Taidamme olla aika inhottavia.

Perjantaina pidetyn ylimääräisen Selma and Tauno Fund ry:n ylim'ääräisen hallituksen kokouksen päätöksen perusteella iso joukko asiapapereita on toimitettu Sisä-Suomen poliisilaitokselle Poliisihallituksen Arpajaishallinnon ohjeistuksen mukaisesti.

COMUPUTER TEACHERS MONTHLY REPORT

NAME: STEPHEN SOKOTELA

PERIOD: 01/06/30/2022

DAYS

WEED DAY

                                 WORKS

 HOURS

 EXTRA

 

01/06

WED

Lessons with pupils

2

 

02/06

THU

Morning lessons and evening lessons pupils from Roma

3

 

03/06

FRI

School meeting and film

2

 

04/06

SAT

 

 

 

05/06

SUN

 

 

 

06/06

MON

 Lessons with pupils

2

 

07/06

TUE

 

 

 

08/06

WED

Lessons with the pupils at Roma

2

 

09/06

THU

 

 

 

10/06

FRI

Lessons with the pupils at Roma

3

 

11/06

SAT

 

 

 

12/06

SUN

 

 

 

13/06

MON

School meeting in town

2

1

14/06

TUE

School harmonized data

2

 

15/06

WED

Teams meeting

3

 

16/06

THU

School harmonized data

2

1

17/06

FRI

School harmonized data

2

 

18/06

SAT

 

 

 

19/06

SUN

 

 

 

20/ 06

MON

Lesson with pupils

3

 

21/06

TUE

 

 

 

22/06

WED

Lesson with pupils

3

 

23/06

THU

 

 

 

24/06

FRI

Lesson with pupils

3

 

25/06

SAT

 

 

 

26/06

SUN

 

 

 

27/06

MON

Lesson with pupils

2

 

28/06

TUE

 

 

 

29/06

WED

Lesson with pupils

2

 

30/06

THU

School harmonized data

2

1

 

 

     

 

 

 

02.07., lauantai

Päättyyköhän hellekausi tähän toripäivään?

Mukavampaahan tämä kuitenkin on kuin sade ja tuisku.

Eilen illalla jouduimme pitämään jälleen Selma and Tauno Fund ry:n hallituksen pikakokouksen ja siitä sitten jossain vaiheessa päivää, nyt klo 6.45 otamme suunnaksi Narvan torin.

Myyjiä on arvatenkin vähemmän kuin viime viikon juhannustorilla, mutta se että paikalla on kolme vihannesmyyjää kertoo jotain torista. Marko Lounasranta& Co vastasivat paikallisen puolueensa kanssa kahvituksen hoitamisesta.

Meillä on tarjolla maistiaisina 52 palaa punaherkuukapiirakkaa ja kaikki meni ohikulkijoille ja asiakkaille.

Sää alkoi yllättäin tuntua uhkaavalta, mutta Ameenjärven shamaani poistui paikalta pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen ja huolehti siitä, että pahimmat sadepilvet ja ukkosen ärjähtelyt eivät tulleet Narvan seudun torirauhaa häiritsemään.

Väkeä oli paikalla jälleen erinomaisen hyvin ja olemme todella tyytyväisiä tähänkin päivään. Paikalla poikkesi iso joukko sympaattisia keskustelevia ihmisiä, joita osaa kiinnosti ihan se asiakin, jonka takia olemme torilla. Päätimme kuitenkin valmistaa pikaisesti vielä erillisen roll upin, joka kertoo, miksi olemme torilla.

Aamulla ensimmäiseksi annoin uudelle Kummille kuvan hänen kummioppilaastaan Sambiasta ja harvoin olen nähnyt ketään poistumassa torilta yhtä hyväntuulisen oloisena kuvaa kädessään hipelöiden.

Narva market stipendi             + 5 €. Kiitos!

Ensi viikolla taas uusin voimin Narvan torille. Silloin paikan päällä asiakkaita ilahduttavat Anneli & Johanna.

Kotimatkalla tuli pysähdyttyä Koskenkylässä Koskenvoimalla Pirkanmaalla Pienimmillä Markkinoilla. Paikan yli oli hetkeä aiemmin pyyhältänyt ukkoskuuro ja ilmanala oli oikein raikas. Myyjiä oli paikalla runsaasti, ei varmaan enempää voisi olla ollutkaan. Tasokasta tavaraa kaupan ja ohilkulkiesssa kuulosti siltä, että monessa pisteessä käytiin juuri kovaa hierontaa hinnasta. Tavara varmaankin vaihtoi omistajaa.

Upea juttu tällä pysähdyksellä oli kuulla erinomaisen hyvää palautetta eräästä kunnan virkamiehestä ja toimenpiteistä, joiden ansiosta joistakin ihmisistä on tulossa Vesilahden kunnan jäseniä nopeutetulla aikataululla. Laitan positiivisen  viestin eteenpäin asianomaisille toimijoille, mutta en kirjaa niitä ja perusteita tähän, sillä kilpailu on raakaa näillä markkinoilla, ja se mitä hyvää meillä on olemassa, ei kannata jakaa muille toimijoille. Joka tapauksessa tuntui erinomaisen hyvältä luottamushenkilönä kuulla moista. Hyvä kannattaa laittaa kiertämään, mutta harkitusti sekin.

Mielenkiintoisia keskusteluja kävimme myös kehitysyhteistyöasioista. Tämä oli itselle hieno tilanne senkin takia, että näin, miten keskiviikon Teams-palavereihin osallistuneet ihmiset ovat todella vahvasti sisällä kaikissa niissä asioissa, joita Sambiassa teemme. Eikä meille ole koskaan ole ollut tarvetta salata mahdollisia ongelmia. Tämä vahvisti taas uskoa siihen, että Narvan markkinoilla tiimimme selviää tehtävistään erinomaisesti. Vastuuhenkilöt eivät lässytä tyhjänpäiväisiä odotuksia vaan arkisestä elämästä koettuja faktoja.

Kotiin päästessäni sisätiloihin jäänyt seurue odotti pääsyä ulos. Käynti ulkona ei muodostunut kuitenkaan kovin pitkäksi, sillä ilmanala oli ahdistavan kuuma. Vain EiLa jäi pihalle. 

Itsekin siirryin lepotilaan ja simahdin oitis. Lepo keskeytyi oville kellon soittoon ja sitä seurasi analyysi kolme kuukautta kestäneestä ukrainalaisten oleskelusta Pirkanmaalla. Puhuttavaa oli paljon. Alueellisten toimijoiden tekemisistä olisi paljon sanottavaa, mutta en sano. Ei ole juurikaan minua koskeva asia; osaanpahan vai lähitulevaisuudessa paremmin prioriosoida kumppanit. Samassa yhteydessä päädyimme pitämään toisen argentiinalaisen viinin maisteluhetken. Tämä valkoviinin ystävien joukko luokittelu tarjolle tuodun tuotteen myos Bergamon matkan illallisen ylitanniinisen viinin rinnalla ylivertaiseksi ja rohkenemme nostaa sen esille myös huomisessa kolmannessa maistajaistilaisuudessa.

Vaihteeksi tuli taas nuhteita: en ole huomannut onnitella tänään nimipäivää viettäviä ihmisiä. Sitä kun nousee ylös klo 4 ja lähtee torille klo 6.45 ei välttämättä huomaa kiinnittää huomiota näin olennaisiin asioihin:

Tänään nimipäiväänsä viettävät Maija, Maria, Mari, Marika, Meeri, Maiju, Riia, Maaria, Maikki, Kukka-Maaria, Marie,Maj, Maja ja Mary sekä ortoksisen kalenterin mukaan Johannes, Juhani, Juha, Juho, Jouni, Jussi ja Jukka.

Hieman myöhästyneet onnittelut kaikille.

Silti en arvosta kovasti pelkästään sitä, että joku pelkästään tällaisen itsestään selvän asian takia nostaa suuren numeron. Me tarvitsemme toimintaa muuttaaksemme maailmaa. Tässökin kohtaa muistan lämmöllä vielä äitiäni, joka yli 90-kymppisenä oli innolla perkaamassa mustikkasatoa ja pilkkomassa raparperia piirakkaan.

Saksastakin tuli vihdoin palaute ensimmäisen Stadtfest-päivän osalta. Siellä oli edelleen varsin lämmin päivä, + 30 C, eikä esimerkiksi Hedwig ängennyt klo 14 avajaisiin. Keskustan muutostöiden takia osa juhlatapahtumista oli siirtynyt kohti Realschulen kenttää.

Hedwigillä on myös takana ensimmäinen kokous virallisena kaupunginvaltuuston edustajana. Nyt siellä on virallisestikin yksi valtuutettu puhumassa vakuuttavasti yhteistyömme jatkamisen puolesta. Tulihan sieltä vielä illasta kuvamateriaalikin.

Kummilapsi           + 20 €. Kiitos!

 

 

01.07., perjantai

Olipa varsin virkistävää poiketa pihalle klo 4.40. Sellaista raikkautta ei olisi uskonut ulkoilmassa enää voivan olla  olemassakaan. Suosittelen kaikille, jos helle tässä vielä jatkuu.

Tälle päivälle ohjelmassa on valmistautuminen huomiseen Narvan torin päivään.

Huomenna lauantaina pitää muistaa myös Pirkanmaan Pienimmät Markkinat Koskenvoiman ympäristössä klo 10 alkaen. Jos muistan oikein sielläkin kaikki myyntipaikat on varattu, mikä lupaa hyvää senkin tapahtuman osalta.

Piti palauttaa tänään erääseen liikkeeseen trimmeri, joka ensimmäisen käyttökerran jälkeen irtisanoi yhteistyösopimuksen ja kieltäytyi katkaisemasta noita tien varren hieman paksumpia pöheikköjä. Tutkivat laitteen ja viallinen on. On tuosta se ilo, että saa matkan varrella pysähdellä tietyissä liikkeissä hankkimassa tuotteita, joita on tarjolla vain rajoitetun ajan.

En kuitenkaan päässyt tänään katsomaan mahdollista korvaajaa laitteelle, kun aika kului kokonaan erään byrokraattisen hallinnollisen asian hoitamisessa. Taas ei voinut kuin kehua palvelun ystävällisyyttö valtion virkamiesten taholta, mutta kun eivät he niitä lakeja ole kijoittaneet ja haluamme toimia pilkun tarkasti näissä hallinnollisissa asioissa oikein. Viimeinen keskustelu ylitarkastajan kanssa vahvisti sen, että pidämme tänään eräästä pienen tuntuisesta asiasta ylimääräisen hallituksen kokouksen, jotta saamme siitä heti pöytäkirjanotteen toimitettavaksi eteenpäin. Hienoa, että tällaisellakin aikataululla niin moni näyttää pääsevän piipahtamaan Teams-kokoukseemme. 

Kiitos siitä!

30.06., torstai

Eilisestä loppuiltapäivästä tulikin sellainen sirkus, että ei meinannut itsekään pysyä mukana.

Ajatuksissa kyllä oli, että klo 19 alkaa poikkeuksellisen mielenkiintoinen Teams Kanadan osallistujineen, mutta että uuden toimintakyvyyttömän trimmerin palauttamisesta seurannut ketju erilaisia toimintoja huomaamatta jääneeseen kaavatoimikunnan Teams-kokoukseen alkoivat olla jo melkein sakkautuva yhtälö.

Laite jäi kuitenkin huoltoon, matkalta onnistuin nappaamaan erän tarvikkeita Narvan markkinoiden palkinnoiksi, nappaamaan henkilön kyytiin klo 14.42 Ideaparkilta ja palauttamaan Ideaparkille klo 18.43, jotta sitten ehdin Teams-palaverin alkuun klo 18.57.

Eilisen illan päätökset pyrkin kirjaamaan tähän iltapäivän aikana. Sovittu Isengen koulun maalausta koskeva raha K1950 ja kuukauden sähkö K550 toimitettiin kuitenkin jo eilisiltana eteenpäin, jotta koulutukseen matkaava rehtori voi hoitaa hankinnat samalla matkalla.

Tänään menee umpeen sitten määräaika tuolle Klaus Kurjen tielle ilmoittautumiselle. Klo 16 varmistan tiedon, toteutuuko matka vai ei. Tämä hellekeli ei oikein ikäihmisiä näytä innostavan 6 tunnin bussimatkalle. 

Kummilapsi            + 16 €. Kiitos!          JJE
Kummilapsi            + 20 €. Kiitos!          SM
Koululounas           + 100 €. Kiitos!        SM

Teams-palaveri pääsi kuin pääsikin eilen alkuun klo 19:

  1. Tervehdyssanat, puheenjohtaja

Yhdistyksemme vaiheissa tämä palaveri on varsin historiallinen. Tänään päättyy Pietarin toimistomme kausi toistaiseksi, ja avaamme uuden yksikön Kanadassa Mississaugan kaupungissa aivan Toronton kyljessä. Nyt alamme pommittaa Finnairia, että tuleville kausille sinnekin ainakin kesäaikaan saataisiin Suomesta suoria lentoja. Oli ilo havaita, että juuri tähän keskiviikkoon niin moni klubilainen ehti paikalle.

2. Ajankohtaiset kuulumiset
- Krääkkiö – maailman metropolissa kaikki hyvin. Arki Urjalan läheisessä naapurustossa sujuu rauhallisesti, eikä valkohäntäkauriistakaan ole ollut viime päivinä liikaa riesaa. Ovat kai pelästyneet pahasti puheita, että ovat mainittu vieraslajeiksi. Itsehän me ihmiset ne tänne vastoin tahtoaan 1930-luvulla raahasimme.
- Kirkonkylä – ei mitään uutiskynnyksen ylittävää. Seuraavaa toria innolla odottaen.
- Isenge – sieltä on jo ehditty kovasti kiitellä lupauksestamme lähettää rahaa koulun vaaditun maalauksen loppuun saattamiseksi
- Mantere – selvitty alkuviikon pop up -kahvilasta ja valmistaudumme täysillä viikonlopun Narvan toriin, odotamme sinnekin ryntäystä
- Mississauga – siellä oli ruudun ääressä suuri joukko porukkaa. Uuden toimiston avaus näytetään otetun sielläkin innolla vastaan. Sää on melkein samanlainen kuin meilläkin täällä. Pääsimme kurkistamaan myös talon emännän taideateljeehen ja valmisteilla oleviin uusiin töihin. Yhteys teki kesken esityksen tenän ja jatkamme taidekierrosta residenssissä ensi kerralla. Esittelyn aikana selvisi , että tuolta klubimme maailman metropolista on jo kauan ennen tätä tehty tuttavuutta Toronton kaupungin kanssa. Tähän asiaan toivottavasti palaamme uudelleen.
- Keihonen – aurinko hellii sielläkin klubilaisia ja innolla valmistaudutaan edessä oleviin laajoihin vastuutehtäviin Narvan markkinoilla.
- Vuokatti – iloksemme osallistuja Teamsiin pumpsahti myös liikuntaan kalskahtavalta paikkakunnalta nimeltä Vuokatti. Hienoa, että lomarytmin keskeltä löytyi aikaa saapua paikalle ja kuten tälläkin kertaa klubin kannalta vierailu oli äärettömän tuloksellinen. Reipasta lomailun jatkoa!

3. Lauantain tori 2.7.2022 Narvassa
Normipaketilla olemme lauantaina Sirkkojen kanssa torilla: arvat, korvapuustit ja munkit. Sään puolesta ei ainakaan kenenkään pitäisi olla pois paikalta. Yleensä ikäihmiset nousevat aamulla ajoissa ja silloin ilma on vielä melko raikasta. Ja oikein lämpökammoisille me kykenemme tarjoamaan palvelua jo klo 7.30 alkaen. 😊

4. Millä toreilla työskentelemme jatkossa? -keskustelu
Osa joukosta oli ehtinyt oikein ajan kanssa valmistautua tähän keskusteluun. Toistamme melkein viikosta toiseen toivettamme siitä, että porukoihin ilmaantuisi joku, jolla olisi aikaa tulla mukaan ajoittain ilman suurempia sitoumuksia oikein tekemäänkin jotain. Vetoamme siihen, että pitkällä tähtäimellä tämän tekemisemme kautta olemme pelastamassa Eurooppaa siltä, että satojen miljoonien pakolaisten siirtyminen Afrikasta Eurooppaan siirtyisi kauemmaksi. Ilmastonmuutos ja nälkä ovat kovia työntötekijöitä ja meidän lokoisilta näyttävät olomme täällä Pohjan perillä taas saattavat olla voimakas vetovoimatekijä. Siksi olosuhteiden parantaminen ja ymmärryksen lisääminen koulutuksen kautta paikallisten olojen kehittämisestä esimerkiksi Sambiassa on toivottavasti yksi keino auttaa tässä asiassa. Tätä meidän pieni porukkamme koittaa tehdä.

Monipuolisen keskustelun lopputulema on, että nykyisillä resursseilla emme kykene laajentamaan toimintaamme useammalle torille. Yksittäisiä heittokeikkoja olemme aikaisemmin tehneet ja tiedämme niiden aiheuttaman lisärasitteen niin kulujen kuin tekijöiden osalta. Kun löytyy uutta, tarmokasta, toimeen ryhtyvää väkeä, asiaa voidaan tarkastella uudelleen. Toki olemme iloisia siitä, että joku kysyy meitäkin torille. Yksi peruste oli mm. se, että yllätys kyllä , meillä on Narvassa muodostunut yllättävän suuri vakituisten asiakkaiden joukko, jotka joka viikko kokoontuvat luoksemme ainakin vaihtamaan kuulumisia, ei sitä aina tarvitse olla ostoksilla.

5. Narvan markkinoiden työntekijätilanne Isenge Clubin osastolla
Tilanne on edelleen mielestämme hieman huolestuttava. Tunkua apuun tulevista ei ole ollut ja tällä hetkellä kuulemani perusteella tilanne näyttäisi seuraavalta:
Keskiviikko  todennäköisesti myyntipaikan laittaminen paikoillee. Asiasta tarkemmin 10.7.2022 infon jälkeen.
Torstai          klo 13-17  AS (12-)
                                      SK
                                       TP
                                      JJE (14-)
Perjantai       klo 13-17  AS
                                      SH
                                      TP
Lauantai        klo 10-17  SK (aamu)
                                      TP
                                       SH
                                       Tässä on suuri työvoimavaje erityisesti klo 13-17.
Sunnuntai     klo 10-17   TP
                                       AS 10-
                                        SH
                                        Siivouksessa apuna JJE, SK.

6. Maalaustarvikkeiden hankkiminen Vesilahti Community Schoolin maalauksen loppuunsaattamiseksi – hankintapäätös
Hyväksytty yksimielisesti ja raha toimitettu kokonaisarvoltaan 151.99 € Christinelle Kummien varoista. Toistaiseksi sähkön osuus palautetaan Kummeille.


7. Uusi kummilapsi
Tervehdimme ilolla uutta kummilasta, jonka tiedot ja kuva toimitetaan ensi lauantaina Narvan torille uudelle, ylpeälle Kummille.

8. Esiteteksti jaettavaksi Narvan markkinoilla
Teksti on saanut positiivista palautetta ja Riitta otti vastaan palautteen ja huolehtii aineiston valmistamisesta valmiiksi Narvan markkinoille. Painatuskustannukset hoidamme markkinoiden kustannuksistamme. Kiitos kaikille aktiivisuudesta asiassa ja Riitalle työpanoksesta!
9. Muut asiat
Ei muita asioita.

Päätimme palaverin klo 20.10. Tämän jälkeen en enää erikseen välittele kenellekään linkkejä näihin vauhdikkaisiin palavereihimme. Ne ovat pääsääntöisesti joka viikko klo 19, toki pidätämme oikeuden muutoksiin. Vastaavasti en odota erikseen kyselyitä kuulumisista, koska kaikki informaatio tulee aina Teams-palavereissa tai vähintään Happy Days -sivulle kirjatuissa maininnoissa.

Kiitos aktiivisesta yhteistyöstä!

Ukraina2              + 289,20€. Kiitos!   YOP
Ukraina2              + 175,30€. Kiitos!   YOP

Klubilaisemme ovat äärettömän liikkuvia ja kiireisiä. Koitamme siksi vastata tähän kiireiseen rytmiin myös äkkinäisillä toiminnoilla: tänään klo 18-20 juhlistamme Suomen Nato-hankkeen etenemistä Alkoon saapuneen uuden Cabernet-Sauvignon viinin testimaistajaisilla. Tuote on kuuluisan Graffignan viinitarhan satoa. Rajoitettu erä. Tervetuloa Suvitie 1. (vain klubilaisille)

29.06., keskiviikko

Eilisiltaisen iloviestin takia koskien NATO-hakemusta, nautimme tänään klo 12 asti pihamaalla täytekakkukahvit. Tarjolla kaikille klubin jäsenille, ja toki samassa yhteydessä voi liittyä myös joukkoomme, jos löytyy varoja 10 euron vuosijäsenmaksuun.

Klo 01.13 Suomen aikaa tuli kuvallistakin materiaalia Kanadan vieraiden perille saapumisesta. Kuvissa on kuitenkin arkaluontoista mateariaalia, joten sitä ei voi tässä julkaista.

Jostain syystä paikallislehteen ei tullutkaan julkaistuksi tietoa tämänpäiväisestä Teams-palaveristamme. Palaverimme ei toki mikään uutinen ole, sillä tapaamme joka viikko. Tällä kertaa on erityisen paljon keskusteltavia asioita, joten lienee syytä koota niitä tässä yhteen, jotta saamme tapaamisen sujumaan rytmikkäästi:

Teams-palaverin ohjelma 29.6.2022 klo 19:

1. Tervehdyssanat, puheenjohtaja
2. Ajankohtaiset kuulumiset (pidätämme oikeuden muutoksiin)
- Krääkkiö
- Kirkonkylä
- Isenge
- Tel Aviv
- Mantere
- Mississauga
- Keihonen
3. Lauantain tori 2.7.2022 Narvassa
4. Millä toreilla työskentelemme jatkossa? -keskustelu
5. Narvan markkinoiden työntekijätilanne Isenge Clubin osastolla
6. Maalaustarvikkeiden hankkiminen Vesilahti Community Schoolin maalauksen loppuunsaattamiseksi - hankintapäätös
7. Uusi kummilapsi
8. Esiteteksti jaettavaksi Narvan markkinoilla
9. Muut asiat

Tervetuloa mukaan tarinoimaan!

Ja jos et ehdi millään Teamsiin, poikkea edes tuonne Hakkarin kesäteatteriin tänään klo 19.Sinne on vielä runsaasti paikkoja. Ohjelman pitäisi olla ainakin viihdyttävää.

Maksukortti                + 23,43€. Kiitos!

28.06., tiistai

Kello on 3 ja tämä päivä alkaakin käynnillä Helsinki-Vantaan lentokentällä. No, mikäs tällaisena raikkaana kesäaamuna on tehdä pieni kierros ennen kuin laittaa taikinat nousemaan tämän päivän pop up -kahvilaa varten. Kahvilan avaamme pihaan klo 12 ja pidämme sitä auki klo 18 asti.

Virikkeellistä päivää kaikille muillekin!

Ajomatka Helsinkiin sujui leppoisasti, kun aurinkokaan ei räkittänyt suoraan silmiin ja alkumatkasta liikennekin oli olematonta. Hyvinkään jälkeen sitten cityseudun ihmiset lähtivät joukolla liikkeelle.

En ollutkaan vielä käynyt lentokentällä henkiöautolla. Nyt ihmisten noutaminen ja saattaminen oli tehty paljon aikaisempaa selkeämmäksi ja muutamalla askelmalla pääsi heti uusittuihin upeisiin tiloihin.

Mutta se väkimäärä, mikä kentällä kulki oli aivan uskomaton. Ihme, että kun kentällä on paljon väkeä lähes kaikki liikkeet ovat suljettuina. Jono turvatarkastukseen oli niin pitkä, että sen pittuutta ei oikein pystynyt näkemään, sillä se kiemurteli lukemattomia kertoja ennen varsinaista turvatarkastusaluetta. Paras oli hyvästellä lähtijät oitis, jotta voivat koittaa ehtiä klo 8.05 lennolleen Lontooseen.

Itse olin kotona klo 7.55. Pysähdyin matkalla hämmästelemään hintoja Keimolaan. Vaatimattoman oloinen munkki se siellä odotti tiskissä kertoen hinnakseen 3,30 euroa. Sinne jäi minunkin jälkeeni. Minun piti jatkaa matkaa kotiin laittamaan munkkitaikina nousemaan.

Kurkistin myös lentokentän tiedoista, mitä lennolla kuuluu. Ei näyttänyt kuuluvan mitään. Jotain senkin lähdön osalta tokki, sillä kone irtautui terminaalista vasta klo 8.48 ja kiitoradalla se pääsi ilmaan klo 9. Sopii toivoa, että väki ehtii jatkolennolleen Lontoossa.

Kone näytti kuitennkin laskeutuneen klo 9.48 paikallista aikaa Englantiin, joten varmaan jatkolennollekin pääsy sieltä onnistui. Huomenna toivottavasti kuulemme kuulumisia myös Kanadasta.

Palautteen perusteella pullat onnistuivat tällä kertaa poikkeuksellisen hyvin. Ei ole kyllä koskaan taikina noussut sellaisella vauhdilla kuin tänään. Kannatti leipoa, sen verran paljon niitä on jo lähtenyt liikenteeseen.

Upeaa, nyt klo 16.39 kuului ensimmäinen kunnollinen ukkosenjyrähdys. Saattaa seurata hetken helpotus hikoiluun, eikä kahvilan puolestakaan tarvitse murehtia. Päivän saldo muodostuu oikein mukavaksi ja se syntyi leppoisten ihmisten kohtaamisista.

Maksukortti             + 152,45 €. Kiitos!

Hauska seurata, kun lento TS123 laskeutuu juuri nyt klo 23 Torontoon Pearsonin kansainväliselle lentokentälle. Huomenna siis virallisesti avaamme Teams-palaverissa Mississaugan toimistomme ja kuulemme viimeiset kuulumiset.

Samalla tiedotan mielenkiintoisesta mahdollisuudesta: huomenna keskiviikkona klo 19 on Hakkarin kesäteatterissa hyvin tilaa mennä seuraamaan Anni Polvan tekstiin pohjaavaa kesäteatteariesitystä. Liput maksavat 20 euroa ja niitä saa hyvin vielä ihan ovelta. Näytteljäkaartissa on mukana tuttuja Isengen kävijöitä vuosien takaa. Suosittelen lämpimästi! Säänkin pitäisi huomenna suosia.

 

 

27.06., maanantai

Nyt pitää muistuttaa kaikkia keskiviikkona Teamsiin klo 19 osallistuvia pohtimaan omaa kantaansa siihen, miten meidän olisi järkevää toimia alueella avoinna olevien eri torien suhteen. Ei se toki se mielipide yksinole ratkaiseva, sillä vaihtoehtoja esitettäessä täytyisi olla osoittaa toimintaan myös resursseja.

Sitten pitää selvittää, onko mahdollisuus käyttää paidan valmistajan kuvaa roll upissa, jonka voisi teettää Narvan markkinoille edistämään mahdollista paitakauppaa. Henkilö, joka asian voi selvittää on tietysti lomilla ja katsotaan, miten asian kanssa käy.

Sitten nostamaan pihakaivosta vettä, jotta lämmön hieman hellittäessä voi taas tarjota janojuomaa pihan sulostuttajille.

Eilen varmistui sekin, että Ukrainan matkojen autoista vastannut Kari Niemi on paikalla 9.7.2022 klo 19 Selma and Tauno Fund ry:n vuosikokouksessa kertomassa oman näkemyksensä avustustoiminnasta. Vapaamuotoinen keskustelu asiasta on aivan kokouksen alussa.

Kummilapsi          + 5 €. Kiitos!   AEEK
                           + 5 €. Kiitos!   PKH
                           + 5 €. Kiitos!   MK
                           + 20 €. Kiitos!  TJJ

Onneksi elämä on mielenkiintoista! Sitten klo 11.55 tajusin, että olen onnistunut saamaan taas aikaiseksi todella mukavan tilanteen. Sen takia nyt saa laittaa tassua toisen eteen hieman vauhdikkaammin. Katsotaanko, rohkenenko jossain vaiheessa kertomaan, mistä tässä kommelluksessa oikein on kyse.

Ja sitten vielä huomenna tiistaina 28.6.2022 on toinen Isenge Club pop up -kahvila tässä Suvitie 1:ssä klo 12-18. Tarjolla on tuoretta pullaa samaan tyyliin, mitä torilla tarjoamme. Tervetuloa jäähdyttelemään kahveille!