KAUTTAMME APU SAMBIAAN JA ISENGEEN (YHTEISTYÖKYLIIMME) MENEE LYHENTÄMÄTTÖMÄNÄ JA AVUN LAHJOITTAJA NÄKEE HANKINNOISTA TOIMITETUT KUITIT JA KUVA-AINEISTON HANKINTOJEN TOTEUTTAMISESTA. ISENGE CLUBILLA EI OLE HALLINTOKULUJA JA NETTIKULUT KUSTANNETAAN JÄSENMAKSUILLA.

KUVAUS ISENGE CLUBIN TAVOITTEISTA LÖYTYY TEKSTIN ALAOSASTA TÄLTÄ SIVULTA UUTISTEN JÄLKEEN

Videota ei löydy

14. Maalis, 2018

VUODEN 2018 SIMPLESITEMAKSU ON MAKSETTU

tänään 14.3.2018 yhteensä 119,00 euroa.

26. Joulu, 2017

PANKKIYHTEYDET VAIHTUVAT

Kaikki Isenge Clubin pankkiyhteydet vaihtuvat. Pyydämme, että ette enää välittäisi mitään avustus-, yms. rahoja aiemmin käytössä olleiden tilien kautta. Vanhat tilit toki toimivat jonkin aikaa ennen sulkemistaan, mutta parempi, että liikenne niiden kautta rauhoittuisi. Tilit siirretään S-Pankkiin, sillä se on jatkossa ainoa pankki, joka palvelee paikallisesti Vesilahdessa SALE-myymälän kassalla.

6. Loka, 2017

10V JUHLAN TARVIKKEET MAKSETTU

tänään pankin kautta Pellinoille. Yhteensä 5500 kwachan summa teki euroina 487,19 ja henkilöä kohti kohteeseen saapuvan ihmisen osalta kustannus on pankin kuluineen 32 euroa. Summa toivotaan pikimmiten maksettavan Senegal-tilille, jolta toimitettu summa on maksettu.

6. Loka, 2017

ISENGEEN GOFORE-LAHJOITUSKONEET HANKITTU

4.10.2017 hankimme kolme HP 250 G5 15,6" -kannettavaa tietokonetta lisävarusteineen vietäväksi Isengeen lokakuun matkan yhteydessä. Ostos maksoi 1373,40 euroa ja se toivotaan voitavan rahoittaa Gofore- yhtiön lahjoituksella.

2. Loka, 2017

SEURAA SAMBIAN MATKAAMME

tarkoituksemme on kirjoittaa tälläkin kertaa matkan vaiheista varsinkin itse kohdemaan Sambian osalta. Seuraa siis tätä varten avattavaa sivustoamme.

2. Loka, 2017

10-VUOTISJUHLAN KUSTANNUKSET

Valitettava velvollisuuteni on kertoa kaikille Vesilahden yläasteen ja Isengen 10-vuotisjuhlaan osallistuville, että joudumme asettamaan länsimaisille vieraille osallistumismaksun, jotta paikalliset kykenevät hankkimaan raaka-aineet juhlaruokailun toteuttamiseen. Odotamme parhaillamme Pellinalta vahvistusta tilaisuuden budjetille.

28. Syys, 2017

KUKA VOI KULJETTAA OMPELUKONEET

Koululla on nyt kolme tarkistettua ompelukonetta, jotka odottavat kuljetusta Sambiaan. Menomatkalla juhlavieraille on varattu mahdollisuus kuljettaa 2 x 23 kilon matkalaukkua käsimatkatavaroiden lisäksi ja näissä kilomäärissä koneet voisi hyvin kuljettaa. Lisäksi lentomme laskeutuu kylän lähimmälle mahdolliselle lentokentälle, joten koneiden ja muiden kantamusten kuljettaminen ei ole erityisen raskasta. Olhaa hyvä ja ottakaa mahdollisimman pikaisesti yhteyttä.

24. Syys, 2017

SAMBIAN OHJELMAAN TULOSSA UPEA UUSI LISÄYS

Matkalaiset saavat nauttia eräässä matkansa vaiheessa Zambian Vocal Collection - kuoron esitystä. Asiasta tuli ehdotus tänään sunnuntaina 24.9.2017. Välitämme iloisesta tapahtumasta tiedon myös paikalliselle suurlähetystöllemme. Kuoron musiikki on yhdistelmä perinteisiä afrikkalaisia rytmejä, lauluharmonioita ja koreografiaa. Soittimena toimii oma keho.

12. Syys, 2017

SAMBIAN SUURLÄHETYSTÖ VIESTII MEILLE

Dear Tapani,

Thanks for the advance notice of your programme.

Ambassador would have wished to attend the ceremony in Ndola , unfortunately he will not be in the office the dates you will be in Ndola and at the Embassy.

However, you are welcome to come and meet us at the Embassy. I will be available and will confirm the availability of the Deputy Head of Mission as soon as possible. And the meeting at the Embassy on 23rd October is set for 11.00hrs. How many will be coming?

Regards

Elizabeth
Sector Advisor
Embassy of Finland

8. Syys, 2017

Suomen ulkoasiainministriön turvallisuustiedote koskien matkailua Sambiaan

Turvallisuustaso
Noudata tavanomaista varovaisuutta
UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia


UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia

Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Kriisitilanteissa noudata paikallisten viranomaisten ohjeita. Seuraa uutisointia tiedotusvälineissä sekä tiedotusta edustuston verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain mukaisesti. Valmismatkalaisia avustaa ensisijaisesti matkanjärjestäjä.
Konsulipalvelulaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498
Valmismatkalaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941079

UM suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä.
Matkustusilmoitus https://matkustusilmoitus.fi/
Ajankohtaista
Sambiaan on julistettu julkiseen infrastruktuuriin kohdistuneiden tihutöiden johdosta 90 päivän valmiustila (threat of
Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Kriisitilanteissa noudata paikallisten viranomaisten ohjeita. Seuraa uutisointia tiedotusvälineissä sekä tiedotusta edustuston verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä. UM ja Suomen ulkomaanedustustot avustavat suomalaisia konsulipalvelulain mukaisesti. Valmismatkalaisia avustaa ensisijaisesti matkanjärjestäjä.
Konsulipalvelulaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990498
Valmismatkalaki http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941079

UM suosittelee matkustusilmoituksen tekemistä.
Matkustusilmoitus https://matkustusilmoitus.fi/
Ajankohtaista
Sambiaan on julistettu julkiseen infrastruktuuriin kohdistuneiden tihutöiden johdosta 90 päivän valmiustila (threat of emergency), joka on voimassa 9.10.2017 saakka.

Valmiustila laajentaa turvallisuusviranomaisten valtuuksia etsintätilanteissa. Valmiustila ei oleellisesti muuta Sambian turvallisuustilannetta. Mahdollisista lain ja määräysten rikkomuksista voi kuitenkin seurata tavallista raskaammat seuraamukset. On tärkeää seurata viranomaisten antamia ohjeita.
Yleinen turvallisuustilanne
Sambiassa on noudatettava tavanomaista varovaisuutta. Maa on yleisesti ottaen varsin turvallinen matkakohde.
Erityiset turvallisuusriskit
Kehitysmaa- ja trooppiset olosuhteet tulee ottaa huomioon Sambiassa.
Rikollisuus
Lusakan alueella tapahtuu aseellisia ryöstöjä. Erityisesti yöaikaan rikolliset ovat seuranneet autoja ja pakottaneet ne pysähtymään. Suosittelemme noudattamaan varovaisuutta, lukitsemaan auton ovet ajon aikana ja kuljettamaan mukana vain välttämättömimmät tavarat.
Jos passisi katoaa tai varastetaan, tee siitä ilmoitus paikalliselle poliisiasemalle. Mikäli kohdemaassa ei ole Suomen edustustoa, hae hätämatkustusasiakirjaa (ETD = Emergency Travel Document) toisen EU-maan edustustosta.

Ota kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista. Säilytä ne erillään alkuperäisistä.
Liikenne
Tiet ovat pääosin hyvässä kunnossa. Pimeällä ajaessa tulee noudattaa varovaisuutta. Villieläimiä kannattaa varoa liikenteessä. Teillä saattaa olla yllättäviäkin liikennehidasteita ja poliisien tarkastuspisteitä. Polttoaineesta voi ajoittain tulla pulaa. Autolla ajaessa kännykkään puhuminen on lainvastaista.
Luonnonolot
Sadekaudella tiet saattavat tulvia. Erityisesti sivutiet saattavat olla huonossa kunnossa ja asfaltissa voi olla veden peittämiä syviä kuoppia. Lämpötilat voivat ajoittain nousta hyvin korkealle. Luonnonpuistoissa ei pidä poistua ajoneuvoista.
Terveys
Sairaaloiden varustetaso suurimpien kaupunkien ulkopuolella on riittämätön. Vakavat sairaustapaukset voidaan joutua evakuoimaan kolmanteen maahan, useimmiten Etelä-Afrikkaan.

Sambiassa esiintyy tavanomaisia trooppisia sairauksia. Malarianestolääkettä on syytä käyttää ja hyttysenpistoksilta on syytä suojautua. Sadekausien yhteydessä voi kaupunkien köyhemmillä alueilla esiintyä koleraa. Vesistöissä uiminen on vaarallista krokotiilien ja virtahepojen takia.
Jos sinulla on sairaus, olet raskaana, matkasi suuntautuu vaarallisille alueille tai harrastat riskialttiita lajeja, tarkista vakuutuksen kattavuus ja voimassaolo omalta vakuutusyhtiöltäsi. Sairaan tai kuolleen kotiuttaminen on kallista ja vaikea järjestää ilman kattavaa matkavakuutusta, eikä hoitoa aina saa ulkomailla ilman maksusitoumusta tai ennakkomaksua.

Selvitä ennakkoon matkakohteesi tartuntatautitilanne ja rokotussuositukset. Ne löydät seuraavien viranomaisten verkkosivuilta:
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, "Matkailijan terveysopas" https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/ohjeet-ja-saadokset/matkailijan-terveysopas
Maailman terveysjärjestö WHO http://www.who.int/en/
Euroopan tartuntatautivirasto http://www.ecdc.europa.eu
Maan lait ja käytännöt
Villieläimistä peräisin olevien esineiden (kehonosat ja luut) hallussapito ja maastavienti on laitonta ilman Zambian Wildlife Authorityltä (ZAWA) saatua erityislupaa. Luonnonpuistoissa vierailevin on syytä muistaa, että alueilta ei saa ottaa mukaan mitään matkamuistoina.

Homoseksuaalinen kanssakäyminen sekä pornografisen materiaalin hallussapito on Sambian lakien mukaan rangaistava teko ja siitä voidaan tuomita enintään 14 vuoden vankeuteen.

Huumeiden käyttö ja hallussapito ovat myös rangaistavia, tuomiot 10–25 vuotta vankeutta. Epäselvyyksien välttämiseksi reseptilääkkeiden reseptit on oltava mukana.

Julkisten rakennusten, sotilaskohteiden ja voimalaitosten kuvaaminen on kiellettyä.
Maahantulosäännökset
UM ei vastaa vieraiden valtioiden maahantulosäännöksistä, kuten passin voimassaoloa koskevista ehdoista tai viisumivelvollisuudesta. Varmista ajantasaiset maahantulosäädökset kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta.

Suomen kansalaisen matkustusasiakirjat http://formin.finland.fi/passi/

8. Syys, 2017

17.9. lokakuun matkan valmistelukokouksen esityslista

Lyhyt taustaselvitys Vesilahdenyläasteen ja Isengen kylän 10-vuotisesta yhteistyöstä

Käytännön asiat ennen lähtöä Sambiaan:
– lentoliput
– viisumit
– rokotukset/malariatabletit/rokotustodistus
– rahan vaihto
– adaptorien hankinta?
– tuliaiset

Gofore
– lyhyt taustaselvitys projektista
– meidän rooli ja odotukset asiaan

Käytännön asiat Sambiassa

– ohjelman läpikäynti - majoitukset
– 10-vuotisjuhlat - toimenpiteet esim. tuliaiset,lahjojen luovittaminen, esitykset
– safariin valmistautuminen
– vastaanotto suurlähetystössä
– maksuliikenne esim. hotellimaksut yms.
– paikallinen raha
– vaatteiden pesu
– turva-asiat
– juominen, syöminen
– ilmasto, pukeutuminen ja muut varusteet

Muut mieleen tulevat asiat ja kysymykset

8. Syys, 2017
4. Syys, 2017

5800 EUROA ISENGEEN

Ainakin Gofore.com sivulla näyttää tänään mainitun, että Suomen suosituimman työpaikan 2017 kampanjan avulla oltaisiin antamassa 5800 euroa GoForBetterLife -digikeskuksen toteuttamiseen Vesilahti Community Schoolin yhteistyökohteessamme Isengen kylässä Sambiassa. Tämä jos mikä on aivan uskomaton ja erinomainen uutinen!

4. Syys, 2017

TÄNÄÄN 4.9.2017 TULEE TIEDOKSI SITTEN HISTORIALLISEN POSITIIVINEN

uutinen, jonka koitan laittaa tähän, kun palaan illalla kunnanhallituksen kokouksesta Tampere-talosta.

22. Elo, 2017

840 RAHA SAAPUNUT PERILLE

Sambiaan ilmoitti Rachel tänä aamuna viestissään. Nyt hän voi sitten suorittaa harjoittelukautensa ensimmäiset maksut.

Koitin samalla saada selvyyttä 18.7. lähetetyn 400 euron kohtalosta, siinä oli mm se 240 euron osuus tulevan syysslukauden kouluruuan hankkimiseen. Siitä Rachel ei nyt osannut sanoa mitään.

15. Elo, 2017

RACHELIN VIESTEJÄ TÄNÄÄN

1.
They are asking for affiliation fee and money for transcripts which is k350 all together for me to get the results, I will send when I get. University of Zambia examination council. Sorry I didn't tell u its k300 affiliation and k50 transcript.
2.

3. I had to pay back transport money from Lusaka to the village and from the village to the airport. I got money from some one. Also when I came back from Finland, I had to use money for transport going and coming back to school. I also had to pay transport money and center fee at school during exams, we don't write exams from our school. It's not every thing that's I tell you, at school there's too much extra money every time, sometimes I just ask my brothers to help me if they have the money which is not always possible.
4.

5.
If there's a person who knows how to save and use money then it's me, you can ask Pellina she will tell you.
6. minä
7.

8. When you helped me I started school, my friends used to laugh at me because I never had nice clothes and shoes, but I never used to worry because I know what I want from school. It's better I sleep without eating but I pay school fees. But now since I came back from Finland, am a princess, they are even admiring how I look with those clothes some people gave me. I really appreciate them. And most of all my sincere gratitude goes to you father isenge. The manner in which you received me was wonderful I never expected to be received like that and the way You kept me till I came back was very good I will never forget. I was kept like a princess, it was like I was dreaming. I will always live to remember the nice moments I spent with you in Finland. May the good Lord continue blessing you father and all the isenge club members.

15. Elo, 2017
15. Elo, 2017
14. Elo, 2017

RAHA RACHELIN VIIMEISEN VUODEN HARJOITTELUUN LÄHTI VIIMEIN MATKAAN

Maksun tiedotVarmistusAllekirjoitusToimeksianto vastaanotettu

Toivottavasti harjoittelu siellä pääsee käyntiin vauhdilla ja valmista tulisi!


IBAN / Saajan tilinumero

50130568900

Saajan nimi ja osoite

JOMO SIMBAYA
P.O.BOX 72970 NDOLA
ZAMBIA

Viesti maksun saajalle

MONEY TO PAY THE COSTS OF THE PRACT
ICE PERIOD OF RACHEL. ALL RECEIPTS
REQUIRED.


Maksajan nimi ja osoite


OPPILASKUNTA/ISENGE
SUVITIE 1
37500 LEMPÄÄLÄ

Maksetaan tililtä


FI27 5511 3620 0115 98
Saajan pankin SWIFT (BIC)


Pankin nimi ja osoite


STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA

Tekopäivä


14.08.2017


Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA


Maksutapa: Maksumääräys (MM)Valuutan määrä ja valuuttalaji


840,00 EUR

Vasta-arvo (EUR)


840,00


Laskennallinen kurssi

13. Elo, 2017

THE CONFIRMED PROGRAMME OF THE 10TH ANNIVERSARY CELEBRATION AT ISENGE VILLAGE

10 th Anniversary Journey to Isenge village Zambia

Tuesday the 17th of Oct

Flights depart from Helsinki 4 pm and 5 pm via London. Meeting at terminal 2 according to common agreement. Check that you have your passport and Malaria tablets with you.

Wednesday the 18th of Oct

Arrival to Ndola 3 pm.

We will stay at Eunice´s House nearby Ndola center. First evening we board at the house and we can also visit the local Shoprite to buy all needed items.

Welcome party at the house. Check every night that you have the mosquito net.

Thursday the 19th of Oct

Breakfast at the house.

Preparing ourselves for the anniversary celebration and visiting the city center. If transportation can be arranged we can visit also the Dag Hammarskiöld Memorial Museum.

Friday the 20th of Oct

Breakfast at the house.

10th Anniversary celebration at the village at 1 pm. Everyone has to take the passport because they can be checked at the control point before the village. We have to carry all the luggage we aare going to leave to the village with us.

The programme of the celebration will be published separately.

Saturday the 21st of Oct

Early breakfast at the house.

Bus transportation to Lusaka. About 5 hours.

Lodging at Lusaka Backpackers very near to the center of the town. Atmosphere s very young, prices moderate but the quality not the highhest one.

Dinner at the Lodge.

Special night tour in the darkness. (Remember to take the reflector and lamp with you from Finland. Here it will be totally dark in the evenings, the sn goes down after 6 pm).

Sunday the 22nd of Oct

Breakfast at the Lodge.

Free day.

Guided tour the nearest shopping mall and the main street of Lusaka.

Meeting with Mr James Musonda and Celvin Nachuma. Both of them have been visiting Finland ad Vesilahti.

Monday the 23rd of Oct

Breakfast at the Lodge.

Visit to the Embassy of Finland.

Tuesday the 24th of Oct

Early breakfast at the Lodge.

Bus transportation to Livingstone. We book a scheluded bus from Lusaka busstation. part of the luggage can be left at the Lusaka Backpackers. During the journey one can buy refreshments and also some delicious food at the busstations on the way.

We will stay at the Jollyboys.

Dinner at the local city restaurant.

Wednesday the 25th of Oct


Breakfast at the Lodge.

Guided tour to the Livinsgtone Museum.

Visiting the Victoria Falls.

A short visit to Zimbabve is also possible. You have to apply for an extra vica for this tour at the border. About 50 $.

Thursday the 26th of Oct

Early breakfast at the Jollyboys.

Departure to the overnight safari in Botswana. We stay over night at the luxury tents in the bushes. Remember to take your passport with you.

Lunch after arriving to Botswana.

Safari through the Zambesi River. 3 hours. Warning: The sun is very dangerous. Take the best care of your skin during this tour and also elsewhere during your stay in Zambia.

Safari in Chobe area. 3 hours.

Break at the tents. Remember to drink enough water!

Evening safari 2 hours.
Dinner in the darkness in front of the tents. Special instruction about the clothing.

Friday the 27th of Oct

Early breakfast at the camp.

Departure to the harbour and arriving Jollyboys about 11 am.

The rest of the day is free.

If you are interested in local souvenirs, please contact your guide.

Saturday the 28th of Oct

Relaxing at the pool.

Sunday the 29th of Oct

Bus transportation to Lusaka.

Our plan is to enjoy the rest of the journey at a very cosy hotel next to the Main Bus Station.

Monday the 30th of Oct

Preparations for the departure and party with local friends.

Tuesday the 31st of Oct

Breakfast at the hotel.

Departure to the airport at 9 am.

Have a great journey!

Tapani

13. Elo, 2017
31. Heinä, 2017

GOFORE OY:N KAMPANJALTA TUKEA DIGIKESKUSTA VARTEN

31.7.2017 klo 6 tilanteen mukaan 2750 euroa! Erinomainen tulos ja tilannehan jatkuu vielä.

Kesän aikana saimme vihdoin yhteyden kylään ja tarkennuksia hankkeen eteenpäin viemiseksi.

Kylällä digikeskuksen rakentamisen osalta nähtiin suurimpana haasteena se, että kylään mahdollisesti saataville tietokoneille tulisi rakentaa turvallinen säilytystila. Jos rakentamiseen tarvitsee ryhtyä, se ihan kokemuksemme mukaan vie runsaasti aikaa.

Koitimme ehdottaa heille, että pieniöä tietokoneita voisi harkita säilytettävän koulun vieressä sijaitsevassa kontissa eli Pellina Shopping Mall´issa. Toimittamamme kontti on turvallinen ja kun lukko vain on kunnollinen, ei sinne pitäisi kenenkään onnistua murtautumaan. Odotamme ehdotukseemme lopullista kylän kantaa.

Jos saamme käyttöömme kylään toimitettavia suhteellisen uusia koneita, tarvitsisimme talkooväkeä, joka pystyy suorittamaan koneelle tiettyjen ohjelmien poistamista ja muuten varmistamaan, että koneet ovat käyttökunnossa. Lokakuussa 10-vuotisjuhliin matkaavien ihmisten olisi sitten tarkoitus kuljettaa noita koneita kylään.

25. Heinä, 2017

VALMISTELUA GO FOR BETTER LIFE - KESKUKSEN RAKENTAMISEKSI ISENGEN KYLÄÄN

Klo 20.01 tuli Rachelilta sitten toinen viesti: "There is a need to build a very safe room for the computers and other things they are still finding out." Tässä viestissä on kyse siitä, että olen kiireisesti pyytänyt vastausta toimenpiteistä, joita tarvitaan, jotta Go For Better Life Digital Center saataisiin pystyyn Vesilahti Community Schooliin. Tässä on siis sama ongelma kuin sen lehmän kanssa. Lehmälle pitää olla ympäri vuoden erillinen vartija ja sen lisäksi vielä vakuutukset. No, eivät ne olot kovin paljon turvallisemmat ole täällä läntisessä sivistysyhteiskunnassakaan. Viestissä ei kuitenkaan viitattu mitenkään yhteyden rakentamiseen liittyviin kustannuksiin. Lieneekin parempi siinä asiassa ottaa yhteyttä Lusakassa asuviin yhteyshenkilöihimme.

25. Heinä, 2017

RACHELIN LISTAA KULUISTA OPINTOJEN LOPPUUNSAATTAMISEKSI

Hi...how are u and how is every one.
Next semester sch fees. Going to Choma general hospital for eight months practicals.
(1)Tuition fee k5,000
(2)Accommodation fee k2,400.
(3)Exam fee k1,000.
(4)Laboratory fee k1,050
(5)Lab coat k100
(6)Money for up keep, I don't know if you want to send it in advance or per month

19. Heinä, 2017

VESILAHDEN YLÄASTEEN BIOLOGIAN JA MAANTIEDON

lehtorin sijainen on valittu tänään 19.7.2017 klo 17.00. Rehtorin perusteltu päätös lähtee huomenna Kuntarekryn kautta, mutta asia julkaistaa jo tätä kautta, koska sitä on niin kovasti kysytty, enkä ennen iltaa pääse tänään poikkeamaan enää toimistolla.
Tehtävään on valittu FM Nitta Virolainen Ylöjärveltä.
Haastatteluryhmääb kuuluivat sivistyslautakunnan puheenjohtaja Harri Penttilä, sivistyslautakunnan jäsen Susanna Suoniemi ja yläasteen rehtori Tapani Pietilä. Haastatteluryhmä on esityksestä yksimielinen.

18. Heinä, 2017

PITKÄSTÄ AIKAA UUSI JÄSEN KLUBIIMME

Tervetuloa! Aktiiviset, rakentavan kriittiset jäsenet ovat aina tervetulleita!

18. Heinä, 2017

TUKEA ILMAANTUNUT JÄLLEEN KEHITYSYHTEISTYÖHÖN

Ensinnäkin 3.7.2017 on tullut 50 e suoritus nuorelta suomalaiselta filosofilta merkinnällä "Tukea tarpeelliseen." Kylä kiittää - ja apu laitettu tänään matkaan, niin alta näkyy.

Lisäksi tilille on maksettu 20 e Meeri Salokankaan runokirjasta. Itselläni ei ole asiasta mitään tietoa, joten jos suoritus on tällä kertaa tullut väärälle tilille, niin olkaa hyvä ja ilmoittakaa.

18. Heinä, 2017

VAKUUTUS- JA KOULULOUNASRAHA LÄHTI MATKAAN

IBAN / Saajan tilinumero

Saajan nimi ja osoite
JOMO SIMBAYA
FIVE PUMPKINS FARM
P.O.BOX 72970 NDOLA
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle
COW INSURANCE 120E, SCHOOL LUNCH FO
R PUPILS AUTUMN PERIOD 240 E, TAXI
40 E, RECEIPTS REQUIRED. PEOPLE CHE
CK THEM AT CHRISTMAS MARQUET.
Maksajan nimi ja osoite
OPPILASKUNTA/ISENGE
SUVITIE 1
37500 LEMPÄÄLÄ
Maksetaan tililtä
FI27 5511 3620 0115 98
 
 
Saajan pankin SWIFT (BIC)
SCBLZMLX
Pankin nimi ja osoite
STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA
 
 
Clearing

Saajan pankin maa
ZM
 
 
Tekopäivä
18.07.2017
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)
 
 
Valuutan määrä ja valuuttalaji

Vasta-arvo (EUR)
400,00
Laskennallinen kurssi
1,00

16. Heinä, 2017

GOFOREN KAMPANJA ON JO TUOTTANUT

melkoisen summan Go For Better Life - tietokeskuksen pystyttämiseksi Isengeen Vesilahti Community Schooliin. Mahtava juttu ja aikaa on vielä jäljellä. Kylältä emme ole vielä saaneet viestiä siitä, miten heidän näkemyksensä mukaan asiassa pitäisi edetä.

1. Heinä, 2017

SAMBIAN MATKALLE LÄHTEVIEN PALAVERI KERAVALLA

su 17.9.2017. Seuraa lisätietoja tapaamisesta! Hyvää matkaa kaikille! Olethan huomannut, että Turkish Airlinesin lentoaikataulu on muuttunut.

1. Heinä, 2017
27. Kesä, 2017

ISENGE CLUBIN VUOSIPÄIVÄTAPAAMINEN

28.6.2017 klo 16 - ennnakkoilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan tapaamispaikka. Tervetuloa!

23. Kesä, 2017

YSILUOKAT LOPETTIVAT LUOKAN TILINSÄ

ja sopimuksen mukaisesti luokanvalvoja lehtori Huhtala siirsi tilille jääneen ja sinne kertyneiden aiempien tilimaksujen palautusten takia kertyneen isomman summan 40,25 euroa Isengen tilille. Rahaa käytetään syyskauden kouluruokailujen maksamiseen koulussa, sillä valtion kouluksi vahvistuksesta ei vieläkään kuulu mitään.

30. Touko, 2017

MUISTATHAN AITTAKAHVILAN AVAJAISET

maanantaina 5.6.2017 klo 12. Sää saattaa olla kolea,mutta reippaat nuoret kaipaavat heti alusta rohkaisua ja kannustusta haastavassa työssään. Tarjolla tuoreita korvapuusteja, raikasta tämän sadon raparperipiirakkaa ja tietysti maittavaa Tiramisu-kakkua! Tervetuloa rakkaan yhteistyökumppanimme kauden käynnistämistilaisuuteen! Avoinna joka päivä klo 12-18.

20. Touko, 2017

ENSIMMÄINEN LAHJOITUS GOFOREN KAUTTA

Näyttää siltä, että Gofore-yhtiöön palkatuista henkilöistä olisi yksi valinnut avustuskohteeksi tämän Isengen kylän digihankkeen aloittamisen. https://gofore.com/parannetaan-maailmaa/.

Kyseessä on 500 euroa ja kampanja jatkuu vielä useita kuukausia. Joka tapauksessa jokainen joskus on tehnyt jotain hyväntekeväisyystyötä, tietää, miten valtava työ on 500 euron saamisessa kasaan. Siinä saa myydä melkoisen määrän arpoja, leipoa kahvitukseen jokusen kotiuunipellillisen pullaa ja kakkua tai hoitaa omaishoitajakorvauksessa sairasta ihmistä nykyisellä yhteistoiminta-alueella reilusti yli kuukauden.

19. Touko, 2017

ISENGE PÄIVÄ 28.6.2017

vietämme päivän yhdessä juhlan merkeissä risteilyllä Turku-Maarianhamina-Turku. Osan matkasta voimme osallistua Vesilahden yläasteen oppilaskunnan seminaariin laivalla. Juhla-ateria paluumatkalla Maarianhaminasta Turkuun. Paikkoja rajoitetusti, varaa paikkasi pian, tapani@isengeclub.fi.

RACHELIN VASTAANOTTOJUHLA SIIRTYY

oletettavasti aloitettavaksi tänään su 23.4.2017 klo 18 osoitteessa Suvitie 1 ennalta ilmoittautuneille klubilaiselle. Pahoittelemme aikataulun toistuvaa siirtymistä.

23. Huhti, 2017
20. Huhti, 2017

ISENGE CLUBIN JÄSENMÄÄRÄ UUTEEN ENNÄTYKSEEN

Tarkemmat tiedot voi katsoa kohdasta "Jäsenluettelo".

20. Huhti, 2017
20. Huhti, 2017

RACHELIN MATKASSA VAIKEUKSIA

tarkemmin tässä vaiheessa osiossa "Happy Days are here again"

20. Huhti, 2017
18. Huhti, 2017

RAHA LÄHTI MATKAAN HIUSSALONKIA VARTEN

IBAN / Saajan tilinumero
Saajan nimi ja osoite
FIVE PUMPKINS FARM
P.O.BOX 72970 NDOLA
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle
EQUIPEMENT FOR MORO HAIR SALON, REC
EIPTS REQUIRED

Maksajan nimi ja osoite
ISENGE CLUB ADMINISTRATION
SUVITIE 1
37500 LEMPÄÄLÄ
Maksetaan tililtä
FI17 5511 3620 0113 90
Saajan pankin SWIFT (BIC)
SCBLZMLX
Pankin nimi ja osoite
STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA
Clearing
Saajan pankin maa
ZM
Tekopäivä
18.04.2017
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)
Valuutan määrä ja valuuttalaji
Vasta-arvo (EUR)
350,00

18. Huhti, 2017
18. Huhti, 2017

MORO HAIR SALON VALMISTUNUT ISENGESSÄ

ja aamulla 18.4.2017 saapui seuraava viesti: "They have finished building the barbershop and they need about K3,500 for all the equipment needed for the barbershop." Tämän päivän kurssilla se tekee 349,45 euroa ja hallintopuolen tilillä on sen verran rahaa. Laitan sen tänään matkaan, jotta tämä seuraava kylää työllistävä hanke saadaan pikaisesti etenemään.

18. Huhti, 2017
16. Huhti, 2017

RACHEL VIESTI KYLÄSTÄ SU 16.4. KLO 10.42

ja lähettää teille kaikille lämpimät terveiset myös Jomolta ja Pellinalta sekä kaikilta kyläläisiltä. Rachel valmistelee kotikylässään matkaanlähtöä ja kuulee vuonna 2013 Suomessa käyneiltä vanhemmiltaan viime hetken vinkkejä.

16. Huhti, 2017
12. Huhti, 2017

RACHEL PAKKAA NYT LAUKKUJAAN NDOLASSA SAMBIASSA

ja lähtee matkalle Suomeen tulevan viikon keskiviikkona. Rachelin vierailuohjelma on ihan omana sivustonaan, joten voit helposti seurata hänen liikkeitään.

12. Huhti, 2017

VASTAUS TULI KYLÄSTÄ MAHDOLLISEEEN APUUN LIITTYEN HETI

"Charity money that will be great. I asked them about it and they said that they need drum set for the church, other things they will let you know later."

Rachelin kautta vastaus kylästä tuli jo eilen illalla. Kuten viestistä näkyy, rumpusettiä kaivataan kirkkoon jumalanpalveluksissa käytettäväksi. Kysymys kylään tuli toimitettua nopeasti, eikä taustoja ehtinyt paljon purkaa. Jos avun kautta voisi saada alkuun jotain suurempaa, esimerkiksi toimintaa, joka voisi pitemmäksi ajaksi työllistää kylän nuoria, ei siitä ehtinyt tässä hässäkässä antaa vinkkiä. Siksi tuo esitetty pienehkö toive on kovin konkreettoinen ja meistä se saattaa tuntua oudolta. Niinhän meistä aina toisten ihmisten tekemät ratkaisut tuntuivat oudoilta. Rachelin ensi viikolla alkavan käynnin yhteydessä alamma keskustella asiasta syvällisemmin.

12. Huhti, 2017

TUTUSTU SUOMEEN PARHAASEEB TYÖPAIKKAAN JA SEN AJATUKSEEN AUTTAA

https://gofore.com/parannetaan-maailmaa.

11. Huhti, 2017

MITÄ APUA ISENGESSÄ SEURAAVAKSI TARVITTAISIIN ?

Olemme tänään toimittaneet Isengen kylään tiedon, että Suomen parhaaksi työpaikaksi nimetty Gofore Oy saattaa lahjoittaa jonkin verran varoja tämän sambialaisen kylän kehittämiseen.
Systeemi etenee niin, että kyläneuvosto pohtii asiaa ja sieltä tulee sitten tietoa yläasteen oppilaiden pohdittavaksi. Aikanaan tiedämme,mihin rahkeet riittävät ja sitten etenemme valitun hankkeen toteuttamiseksi.

11. Huhti, 2017

WHAT THE ISENGE VILLAGE NEEDS NOW?

Today the 11th of Apr 2017 we heard that the Gofore Ltd will donate money for some charity purposes. The staff of this company has chosen three different kind of purposes that might get the donations. The Gofore Ltd try to find new qualified staff and they donate 500e to that charity project the elected person has chosen.

That is why we have asked the village council to think and suggest what might be the next improvement to be done in the village. After the ideas from the village the pupils of the students board will discuss about this matter.

11. Huhti, 2017

SELMAN ONNITTELUISTA HIENO POTTI LASTEN KOULUNKÄYNNIN TUKEMISEEN

syntymäpäivähuomionosoituksina saapui sinne Selma and Tauno Pietilä Fund -tilille 640 euroa Isengen kylän lasten koulumaksujen suorittamiseen Vesilahti Community Schoolin jälkeisten opintojen rahoittamiseen. Yhteensä tällä tilillä on tällä hetkellä 3383,96 euroa. Loistavaa! Tämä asia julkaistaan kylässä 10-vuotisjuhlassa ja asian julkaiseen Selman ja Taunon puolesta Soila Mattila, Henriikka seuran yhteyshenkilömme.

11. Huhti, 2017

USKOMATON UUTINEN -GOFORE TUKEE

Tänään näyttää tapahtuneen sitten toinenkin suuri, minusta todella merkittävä tekijä. Tommi Palm -niminen henkilö on jossain yhteydessä maininnut Isenge Clubin toiminnan Gofore Oy:n tilaisuudessa. Gofore Oy on viime vuonna valittu Suomen parhaaksi työpaikaksi. Yritys kasvaa kovaa vauhtia ja palkkaa suuren joukon uusia työntekijöitä. Tuossa yrityksessä kuullaan henkilökuntaa ja uskotaan heidän kauttaan syntyvään innostukseen ja voimaan. Henkilökunta on esittänyt yrityksen rekrytointien yhteydessä tuettavaksi hienoiksi pitämiään hyvää tukevia hankkeita. Yksi valituista tuettavista hankkeista on Vesilahden yläasteen työ Afrikassa ja se on nyt mennyt maailmalle nimikkellä Isenge Club. Asiasta löytyy enemmän sivustolta:

https://gofore.com/parannetaan-maailmaa

11. Huhti, 2017
10. Huhti, 2017

TIISTAINA 11.4.2017 JULKAISTAAN SE SUURI SALAISUUS

koitamme viestiä tästä positiivisesta huomionosoituksesta heti kun se vaan on mahdollista.

10. Huhti, 2017

RACHEL SAAPUNEEKIN JO TORSTAINA

20.4.2017 ja jos kaikki sujuu hyvin, saatamme tavata hänet Viialassa Rakas Lotta -näytelmässä muun seurueemme mukana.

10. Huhti, 2017
10. Huhti, 2017
7. Huhti, 2017

RACHELIN ALUSTAVA OHJELMA

to 20.4.2017 klo 19 Rakas Lotta -näytelmässä Viialan teatterissa
pe 21.4.2017 saapuminen Helsinkiin
la 22.4.2017 mukana koko päivän Lempäälän Runomaratonissa

su 23.4.2017 isengeclubilaisten vastaanottojuhla

ma 24.4.2017 tapaaminen 5 Vesilahden yläasteen luokan kanssa klo 8.15-14.15, klo 14.41 Tampereelle. Vahvistamattomat käynnit Tampereen Kesäyliopistossa ja Aamulehdessä.
ti 25.4.2017 Henriikka seuran vieraana tutustumassa Helsingissä maailman edistyksellisimpään lastensairaalaan
ke 26.4.2017 tapaaminen 6 Vesilahden yläasteen luokan kanssa
to 27.4.2017 Isenge Clubin saksalaisten jäsenten kanssa päivävierailulla Tallinn assa
pe-la 28.-29.4.2017 Rexin synttäriristeilyllä Viking Linen Gracella

su 30.4.2017 perhepäivä.
Ohjelmasta puuttuu vielä tapaaminen paikallislehden kanssa ja sen salaisen toimijan,josta en vielä saa mitään informoida.

7. Huhti, 2017
6. Huhti, 2017

KLUBILAISTEN VAALIVALVOJAISET

sunnuntaina 9.4.2017 klo 19 on nyt valitettavasti täynnä!

29. Maalis, 2017

SVEN TUUVA HUIKEA ESITYS- 30.3. BUSSIIN MAHTUU MUUTAMA

soita pian 050 50 12760 /Tapani.

29. Maalis, 2017
28. Maalis, 2017

PÄÄRYHMÄN LIPUT ISENGEJUHLAAN LOKAKUUSSA 2017 ON NYT VARATTU

Liput on maksettu ja lähetän laskut pikimmiten kaikille, joiden paikka on vahvistunut. Tarkistakaa passian voimassaolot ja rokotukset!

20. Maalis, 2017

SAKKOLAN MATKA 10.-13.7.2017

toteutuu - seuraa matkavalmistelujen etenemistä tältä sivustolta Sakkola 2017 -kohdasta.

21. Maalis, 2017

YSILUOKKALAISET SAIVAT TUKEA SUURISTA JOULUMYYJÄISISTÄ PÄÄTTÖRETKELLEEN

Saajan tilinumero ja BIC
FI57 5511 3620 0032 98
OKOYFIHH
Saajan nimi
Vesilahden yläaste 2014-2017
Viesti
Suurten Joulumyyjäisten 2016 tuotosta päättöluokan oppilaiden matka-avustus, Anna Tuomisen esittämä oppilaskunnan päätös
 
Maksajan nimi
SUURET JOULUMYYJÄISET  
Maksajan nimen lähde
Nimi pankin järjestelmästä
 
Viitenumero  
 
 
Kirjauspäivä
21.03.2017
Arvopäivä
21.03.2017
 
Arkistointitunnus
201703215937318N2083  
 
Maksupäivä
21.03.2017
euroa
560,00

16. Maalis, 2017

RAHAA KOULUTARVIKKEISIIN ISENGEN KOULULLE

14.3.2017 on Isenge tilille saapunut 50 e koulutarvikkeiden hankkimiseen Vesilahti Community Schooliin. Kiitämme lahjoittajaa Lempäälästä. Varat toimitetaan tarvikkeina perille lokakuun vuosijuhlamatkalla.
Kaikkihan ovat tietoisia siitä, että me emme kerää rahaa kohteisiimme. Näitä ominpäin saapuneita rahoja lupaamme kuitenkin toimittaa tarvitsijoille ystävyyskouluumme Sambiaan. Kuitit ostoksista esittelemme myöhemmin.

8. Maalis, 2017

RAHA LÄHTI SAMBIAAN LEHMÄN OSTAMISEKSI

JOMO SIMBAYA
FIVE PUMPKINS FARM
P.O.BOX 72970, NDOLA
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle
MONEY FOR COW+ALL ACCORDING YOUR LI
ST K19710+ MILKING EQUIPEMENT ACCOR
DING TO YOUR LIST K5125-RECEIPTS RE
QUIRED
Maksajan nimi ja osoite
ISENGE
SUVITIE 1
37500 LEMPÄÄLÄ
Maksetaan tililtä
FI27 5511 3620 0115 98
 
 
Saajan pankin SWIFT (BIC)
Pankin nimi ja osoite
STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH

 
Clearing

Saajan pankin maa
ZM
 
 
Tekopäivä
08.03.2017
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)
 
 
Valuutan määrä ja valuuttalaji

Vasta-arvo (EUR)
2 425,12

Maksutoimeksiantosi on vastaanotettu viitteellä:
MMW03 08129 34547

8. Maalis, 2017

OPPILASKUNNAN HALLITUS HYVÄKSYI LYPSYSOPIMUKSEN

Lehtori Lintula ilmoitti 7.3.2017, että Vesilahden yläasteen oppilaskunnan hallitus on hyväksynyt lehmän hankintaan liittyvän sopimuksen ja raha voidaan lähettää matkaan.

5. Maalis, 2017

Vielen Dank und viel Glück für euch und gutes Gelingen für den Isenge Club.

1. Maalis, 2017

RAUHALLINEN LOMA SE JATKUU - TÄSSÄ 1.3. SAAPUNUT VIESTI ISENGESTÄ

MEMORANDUM OF UNDESTANDING
BETWEEN
ISENGE COMMUNITY OF ZAMBIA
AND
ISENGE CLUB OF FINLAND
FOR ONE DAIRY ANIMAL (HEIFER) DATED 20TH FEBRUARY 2017


The Memorandum of Understanding is set herewith the following terms and conditions agreed upon by both parties
1. Agreed that the animal (Heifer) shall be kept by Mr. and Mrs. Simbaya 2. Agreed that during lactation period, the animal is expected to produce the milk between 18 20 litres per day. The whole of this milk shall be supplied to school going children of Vesilahti 3. During school holiday or break, the milk will be sold so that the money can be used to buy food stuffs and other school requirements. 4. Agreed that by the time of 3 years, the Shepherd or worker shall be taken care of by the Isenge Community. Considering that the animal is expected to give birth to another female calf by luck. 5. Agreed that the animal shall be insured against death or theft. The details of insurance shall be availed or given at a later stage soon. 6. Other costs / utensils that were added for rearing of cow.
2 silver milking buckets @ K350 = K700
2 X 10ltrs silver cans @ K800 = K1600
2 X 20ltrs silver cans @ K1250 = K2500
1 X milk strainer – K250
1 X milk Jug - K75
Total Amount K5,125

1. Maalis, 2017

LOISTAVA UUSI MAALISKUU - NELJÄ JÄSENTÄ LISÄTÄÄN TÄNÄÄN LISTALLE

Tiedot löytyvät toisaalta jäsenluettelosta.

28. Helmi, 2017

60 000. KÄVIJÄ ISENGE-SIVUSTOLLA KALEVALAN PÄIVÄNÄ NOIN KLO 20

Kiva! Uusi jäsen, joka on pysynyt on tullut keskimäärin aina 30 000 käynnin jälkeen.

28. Helmi, 2017

RACHEL SAI VIISUMIN KALEVALANPÄIVÄNÄ

"Good afternoon! I have got my visa today, am remaining with a yellow  book only."

26. Helmi, 2017

RACHELIN OPISKELUMURHEITA

My fellow students were crying at school because things have changed, this time no going for practicals if you got less than 45% in one or two subjects, but all the past years students have been going for practicals and then later on they write a supplementary exam,but now things have changed. You have to repeat the subjects (one/two) you pass and then you go for practicals. For me I was told to go and check on Monday tomorrow how they have sorted that issue.

26. Helmi, 2017
24. Helmi, 2017

MITEN RACHELIN OPINNOT OVAT SUJUNEET?

Siitä saimme tänään perjantaiaamuna tiedon Rachelin viestillä: "The results are already out and l did very well in 7 subjects except for one subject there were an error when marking and they are still sorting it out, l don't know what will happen, am very worried that's why am quite not communicating with you regularly."

23. Helmi, 2017

RACHELIN VIESTI 23.2.

Rachel toimitti 23.2. seuraavan kulttuuritiedotteen: Matebeto cerebration which means when a man is marrying and has paid bride price, the bride's family have to prepare different types of food (traditional food) to show that they have accepted the bride price.

11. Helmi, 2017

RACHELIN VIESTI SAMBIASTA 11.2.2017

Wow I can't wait to have that experience (kerroin hänelle täällä olevista pakkasista), when i come in April. Here is +30 degrees hot.

By the way I have just finished with my visa process and I am told to wait for 10 days after paying k417  for medical insuarance (noin 40 €) from money for the blanket because it was urgent, but I still need to go for yellow fever vaccination and I don't know how much money to pay their but I will let you know today.

7. Helmi, 2017

JOUKKO SENEGALIN KUITTEJA VASTAANOTETTU -MYÖS OPPILASKUNNAN TUTKITTAVAKSI

Kuitit löytyvät tältä sivustolta kuvatiedostoina. Lisää kuitteja alempana uutisten jälkeen.

4. Helmi, 2017

RACHELIN VIESTI PE 3.2. KLO 22.24

"I got my passport today morning and on Monday I have to go and get the invitation and take my application letter for visa."

1. Helmi, 2017

APUA VIISUMI- PASSI- JA PUHELINKULUIHIN

Tänään lähetimme matkaan käyttövarat viisumi- ja passiprosessin loppuunsaattamiseksi sekä hajonneen puhelimen hankkimiseksi. Puhelin saattaisi olla hieman halvempi täältä Suomesta, mutta yhteydenpidon takia tulevat viikot ovat hyvin tärkeät.

Saajan nimi ja osoite
JOMO SIMBAYA
FIVE PUMPKINS FARM
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle
COSTS FOR THE VICA PROCESS/PASSPORT
, CHANGE OF PHONE, RECEIPTS REQUIRED
Maksajan nimi ja osoite
ISENGE

Maksetaan tililtä
FI27 5511 3620 0115 98


Saajan pankin SWIFT (BIC)
SCBLZMLX
Pankin nimi ja osoite
STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA

Clearing

Saajan pankin maa
ZM


Tekopäivä
01.02.2017
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)

Valuutan määrä ja valuuttalaji

Vasta-arvo (EUR)
240,00

30. Tammi, 2017

UPEETA - JÄSENMÄÄRÄMME ON JO 48 !

Ilman sen suurempaa meteliä - hienoa! Tekemistä riittää!

23. Tammi, 2017

VESILAHTI COMMUNITY SCHOOL´IA EHOSTETAAN

Eilisen vahvistuksen mukaan lähetimme Isengeen joulumyyjäisissä kerätyn avustuksen käytettäväksi 2012 kylään avatun koulun peruskorjaukseen. Lähetimme matkaan 400 euron summan:

Saajan nimi ja osoite: JOMO SIMBAYA
FIVE PUMPKINS FARM

ZAMBIA
Viesti maksun saajalle: CHRISTMAS MARQUET: TO FIX VESILAHTI
COMMUNITY SCHOOL
Pankin nimi ja osoite: STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA
Saajan pankin SWIFT (BIC):
Clearing
Saajan pankin maa: ZM
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)
Maksajan nimi ja osoite: ISENGE
SUVITIE 1
37500 LEMPÄÄLÄ
Maksetaan tililtä: FI27 5511 3620 0115 98
Valuutta ja määrä: 400,00 EUR

Lähetimme ilmoituksen Sambiaan rahan lähettämisestä ja saimme sitten jo iltapäivällä vahvistuksen siitä, että ilmoitus on vastaanotettu ja siitä kiitettiin.

22. Tammi, 2017

22.1. palaverin sisältö:

Tekstiä kirjattiin aluksi mukautetulla englanninkielellä, koska soppaporukka oli varsin kansainvälinen:

1. It was accepted to send that 120 euros to a student from Isenge village. She is beginning her studies to be a teacher. Studies will take some years. All this begun from private initiative and accordng to the pupils´bord we cannot promise further donations.

120 euron siirtäminen opettajienkoulutuksen aloittavalle vahvistettiin. Oppilaskunnan ohjaavan opettajan kanssa on todettu, että oppilaskunta ei tässä vaiheessa voi sitoutua jatkokustannuksiin.

2. The agreement with the Isenge people concerning milking the cow should be done quickly with Jomo and Pellina. After that we will send the money to buy the cow.

Rahat lehmän ostoon toimitetaan heti, kun saamme kirjallisesti sovittua, miten lehmän maitoa toimitetaan koulun oppilaille.

3. The village commitee has informed that they would use the 390 euros that we got at the Christmas Marquet at Isenge desk to fix the Vesilahti Community School a bit before the Finnish delegation will arrive in Oct 2017.

Viime joulumyyjäisissä Isenge Clubin pöydältä kertyi 390 euroa varoja ja nyut kylän esityksen perusteella summa lähetetään kylän käyttöön. Kylä esitti, että rahoilla kunnostetaan Vesilahti Municipality Schoolin tiloja ennen edessä olevaa 10-vuotisjuhlaa. Rakennus vihittiin käyttöön Ida Ollinpojan toimesta 27.2.2012.

4. Flight tickets to Zambia will be booked shortly when we have received all the e-mails from the people who ake part in this trip. Some of the people who has booked the trip earlier are travelling to Zambia by themselves and they will stay longer in Africa. That is why there are now three seats to be booked if you are interested in joining this unique voyage with us.

Alamme varata Sambian lippuja pikapuoliin. Nyt on muutama paikka käytettävissä, koska osa ihmisistä saapuu paikalle omia reittejään, eivätkä kulje ryhmän mukana lentojen osalta. Kannattaa toimia pikaisesti.

5. We spoke about the activities we had last year and people found the following ones the most significant:
Muistelimme, mitä toimintoja vuoden 2016 aikana teimme Isenge Clubin puitteissa ja tämän saimme kokoon:

- Grease musical at Valkeakosken kaupunginteatteri 4.2.2016 and 28.4.2016
- trip to Parga 4.-11.6.2016
- co-operation at Aittacafé, excellent summer, 15 pupils got their summer work and thousands of clients a good memory of Vesilahti, many club members took part in these acitivies. Customers could get acquaintance also with our projects in Africa.
- summer meeting the 28th of June
- three meetings at Viking Line, daily cruises
- preparing Rachel´s visit to Finland
- preparing 10th anniversary at Isenge
- sending donations to Isenge
- Laukko lunch in June
- Laukko special dinner with large group of club members the 5th of Nov
- organizing Christmas Marquet with the pupils of Vesilahden yläaste

21. Tammi, 2017

JOKU TAAS TUKI ISENGEHANKETTANNE

sillä Pargan mailla viihtyneet matkalaiset ovat lähettäneet 17.1. tilille ilman kohdennusmerkintää 50 euron summan. Kiitos! Toivottavasti tulette katsomaan Pargan valmistunutta kuvakirjaa 22.1. tapaamiseemme!

20. Tammi, 2017

JO 26 ON OMATOIMISESTI MAKSANUT VUODEN 2017 JÄSENMAKSUN

10 euroa! Hieno juttu! No näillä jäsenmaksuilla pystymme suorittamaan vuoden mittaan tulevat keskimääräiset kustannukset nettisivustosta, MeNyt-palvelusta ja peruskopioinnista, mutta lisä ei ole siksi pahasta, että melkein joka vuosi on tullut varsinkin Sambiasta tarvetta pieniin lisämaksuihin. Kiitos aktiivisuudestanne!

Ulkolaiset mukaan lukien meitä on jo 41, mikä ei ole ollenkaan huono tulos. Ulkomaalaisjäsenemme ovat lisäksi ihanan aktiivisia.

17. Tammi, 2017

KYLÄLÄISET EHDOTTAVAT 390 EUROA

käytettäväksi Vesilahti Community Schoolin peruskorjaukseen ennen kuin kylässä vietetään suurta Vesilahden yläasteen ja Isengen kylän 10-vuotisjuhlaa lokakuussa 2017.

Rahan käytöstä voi päättää sunnuntaina 22.1. kokoontuva isengeclubilaisten joukko, koska raha kerättiin myyjäisissä clubilaisten talkooväen voimin. Toki tässäkin asiassa on korrektia informoida oppilaskunnan hallitusta koululla ja sen Marja Lintula varmasti tekee.

Asiasta informoi viestissän 17.1.2017 Rachel.

17. Tammi, 2017

JOMON JA PELLINAN KIRJE 17.1.2017 (postitettu 9.9.2016)

Lähetyksen mukana on myös Jomo ja Pellinan kirje ja siinä sanotaan suurinpiirtein seuraava: Voimme kaikki varsin hyvin täällä Sambiassa. Presidentinvaalit (elokuussa) olivat rauhalliset ja nyt herra Lungu on valittu jatkokaudelle. Prosessi oli kuitenkin aika raskas.

Kuten sanoin, meillä menee myös varsin hyvin täällä kylässä. Kauppakeskus, jonka täällä avasimme lähettämäänne kontiin on kyläläisille aikamoinen ihme. Ajatella, että pikkuasioiden takia olemme joutuneet matkaamaan yleensä kymmeniä kilometrejä kaupunkiin tai markkinapaikalle. Ihmiset todella pitävät tästä ostoskeskuksesta. Lähetimme tässä kirjeessä muutamia kuvia, jotta saatte jonkinlaisen käsityksen asiasta.

Saimme varsin hyvän maissisadon tänä vuonna ja siksi olo tuntuu tällä hetkellä turvalliselta. Nyt sitten alamme valmistautua seuraavaan satokauteen sateiden jälkeen. Sateita odotamme kolmen kuukauden kuluttua.

Meillä oli maitoa hyvin antanut lehmä, joka varastettiin eräänä yönä. Saimme siitä hyvin maitoa ja myös rahaa, mutta valitettavasti tällaistäkin tässä maailmassa tapahtuu.

London Mwapesta emme ole kuulleet yhtään mitään. Emme tiedä, mistä olet kuullut häntä koskevat tietosi, ehkä joiltain kanssasi täällä kylässä käyneiltä.

Olemme siirtymässä kesäaikaan ja sää muuttuu. Öisinkin on kuuma ja tietysti myös päivisin, lisäksi tuulet ovat olleet voimakkaita.

Terveisiä kaikille rakkaille ystävillemme Suomessa! Jumalan siunausta teille kaikille, ikävöimme teitä kovasti!

Jomo ja Pellina Simbaya

17. Tammi, 2017

KUVIA PELLINA SHOPPING MALLISTA JA MORO KAMPAAMOSTA ESILLÄ

sivuston Happy Days Are Here Again alussa. En juuri nyt ehdi siirrellä niitä useisiin eri paikkoihin.

16. Tammi, 2017

YLIMÄÄRÄINEN TUKIMAKSU ISENGEEN

Tarkempi selostus tästä asiasta löytyy tuolta sivustolta "Happy Days Are Here Again"
Saajan tilinumero ja BIC
FI40 5364 0640 0255 98
OKOYFIHH
Saajan nimi
Anja Selenius
Viesti
Idah Nkhoman opettajankoulutusmaksuun osa, Tuulan ja Tahvon tekst myynti jm 2015
Maksajan nimi
OPPILASKUNTA/ISENGE  
Maksajan nimen lähde
Nimi pankin järjestelmästä
Viitenumero  
 
Kirjauspäivä
16.01.2017
Arvopäivä
16.01.2017
Arkistointitunnus
20170116593731IR3028  
Maksupäivä
16.01.2017
euroa
120,00

16. Tammi, 2017

BOOK YOUR FLIGHT NOW TO THE 10TH ANNIVERSARY IN OCT 2017

Now we begin to book flights for people who are taking part in the 10th anniversary celebration of Vesilahden yläaste and Isenge village co-operation. Celebration should take part at Isenge village the 20th of Oct 2017. You can book your flight from your nearest airport and join our Finnish group in Zambia. Please contact us tapani@isengeclub.fi.

15. Tammi, 2017

LOKAKUUN ISENGEN 10-VUOTISJUHLAMATKAN LENTOJEN VARAUS ALKAA NYT

Aivan kuten vuosi sitten ilmoitettiin Henriikka seura ilmoitti päivälleen oman kiintiönsä lokakuun 20.10.2017 Isengen yhteistyön 10-vuotisjuhlamatkalle ja lentopaikkojen varaaminen alkaa heti, kun matkalle lähtevien henkilöiden nimien vahvistettu lista on saapunut minulle.

Lopullisten tietojen mukaan jonotuslistalle ilmoittautuneilla ihmisillä olisi nyt mahdollisuus saada itselleen paikka. Asia tulee vahvistaa pikimmiten, jotta lippuja voidaan koittaa saada varattua samoille reiteille kuin muillekin matkalaisille. Ilmoita nimesi siinä muodossa kuin se on kirjattu passiin. Passin tulee olla voimassa 4 kk matkan päättymisen jälkeen.

9. Tammi, 2017

TUKEA ISENGEN KYLÄN SEURAKUNNALLE

Isenge-tilille näyttää saapuneen myös 28.12. Vesilahden seurakunnalta 80.30 euron suoritus. Keskustelin asiasta kirkkoherra Henttisen kanssa ja hänelle sopii. että tuo raha annetaan 10-vuotisjuhlan yhteydessä kylän seurakunnan käyttöön.
Sambiassa paikalliset seurakunnat tekevät mittavaa sosiaalista työtä yhteisön sisällä. Valtion puolesta ei ole juuri mitään tarjolla ja siksi ihmiset eri puolilla maata kylissään tekevät minkä pystyvät ihmisten ongelmien helpottamiseksi. Jo eurolla saa tuolla päin maailmaa paljon aikaiseksi, varsinkin kun kykenemme valvomaan, miten rahaa käytetään.

9. Tammi, 2017

TUKEA RACHELIN HARJOITTELUKAUDEN OPISKELUUN

8.1.2017 Isenge-tilille on saapunut 75 e suoritus lähetettäväksi Rachelille helpottamaan hänen edessä olevan harjoittelukautensa kustannuksia. Erityisesti tämä helpottaa päivittäistä ruokahuoltoa, sillä sitä ei ole hoidettu millään tavalla koulun puolesta. Kiitokset Rachelin puolesta!

8. Tammi, 2017

KARU ARKI SIMBAYAN PERHEESSÄ - RACHELIN VIESTI

sunnuntaina 8.1.2017 kertoo seuraavaa:

"Jomo 72 and Pellina 70; they are old people now even failing to do some work at the village. The old house they live in due to rains is a big challenge because it rains in all the rooms."
Rachel kertoo, että afrikkalaisittain Jomo 72 ja Pellina 70 ovat varsin vanhoja ihmisiä. Suurin perhettä koskeva ongelma tällä hetkellä lienee se, että sadekaudella vesi tulee katon läpi kaikkiin huoneisiin. Juuri tällä hetkellä Sambiassa on meneillään sadekausi.

8. Tammi, 2017

UUSIA KUVIA ISENGESTÄ NYT

tuolla Happy Days are here again -sivustolla. Rachel on ottanut kuvat joululomansa aikana.

4. Tammi, 2017

VALITETTAVASTI JÄLLEEN AIKA MAKSAA JÄSENMAKSUT

8.1.2017 näyttää kahdeksan jäsentä suorittaneen vuoden 2017 jäsenmaksun. Jäsenmaksu on ainakin toistaiseksi 10 euroa vuodessa.

Me emme häiritse lähettelemällä ilmoituksia maksamattomista jäsenmaksuista. Se on täysin vapaaehtoista! Jäsenmaksut tilille Isenge Club FI17 5511 3620 0113 90. Kiitos!

28. Joulu, 2016

USKOMATON UUTINEN KOSKIEN RACHELIN VIERAILUA

Keskiviikkona 28.12.2016 tuli aamulla ennakkotieto, että Rachelin vierailun yhteydessä saattaa olla mahdollista hänen tutustumisensa erääseen Suomen arvostetuimpaan sairaalaan. Asia on tällä hetkellä valmistelussa ja varmistuu seuraavan kahden viikon aikana.

27. Joulu, 2016

RACHEL KIITTÄÄ

"Ok, thank you very much. I couldn't communicate regularly because of the exams, but now i'm a bit free until I go in for practicals next month. I can't wait for that experience, I will be communicating."

26. Joulu, 2016

RACHELIN VIIMEISEN KOULUVUODEN KULUJA

JOMO SIMBAYA
FIVE PUMPKINS FARM
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle
SCHOOL FEES 924,11 E, BAG 24,35 E,
LIFE 100 E. RECEIPTS REQUIRED! REME
MBER STAMPS FROM SCHOOL.
Maksajan nimi ja osoite
ISENGE
37500 LEMPÄÄLÄ
Maksetaan tililtä
FI27 5511 3620 0115 98
 
 
Saajan pankin SWIFT (BIC)
SCBLZMLX
Pankin nimi ja osoite
STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA
 
 
Clearing

Saajan pankin maa
ZM
 
 
Tekopäivä
26.12.2016
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)
 
 
Valuutan määrä ja valuuttalaji

Vasta-arvo (EUR)
1 049,46

24. Joulu, 2016

REXIN RISTEILYN VOITTAJA SUURISSA JOULUMYYJÄISISSÄ

Kanadassa Karola Koivunen arpoi Rexin risteilyn voittajaksi Sami Vuohijoen. Voittajan sijaintikunnasta ei saa arvontalipukkeen perusteella mitään havaintoa,mutta kaavakkeessa oli oikea vastaus> VESILAHDESSA IHMISET VOIVAT SUOMESSA PARHAITEN.

24. Joulu, 2016

MONSIEUR BADARAN JOULUAATON VIESTI

"Cher partenaire, je viens d'avoir tes messages. Je m'excuse et sachez que je te respecte beaucoup. J'avais bougé. Mais il faut qu'on se parle vraiment. Merci."

20. Joulu, 2016

LOISTAVA JOULULAHJA ISENGEN KYLÄÄN

Vesilahden yläaste on tilittänyt Isenge-tilille 7.11.2017 Taksvärkin tuoton oheisen ilmoituksen mukaisesti:

"19.12.
VESILAHDEN YLÄASTE
Vesilahden yläasteen taksvärkkikorv
aukset syksyllä 2016
TILISIIRTO
+2 617,00"

Tästä lähtee tänään ilmoitus Jomo ja Pellina Simbayalle, jotta he voivat käynnistää toimenpiteet lehmän hankkimiseksi. Tältä palstalta näkyy varsin reaaliaikaisesti rahan siirtymiset Sambiaan, samoin kuin selvitykset kuittien saapumisista.

12. Joulu, 2016

WARM CHRISTMAS GREETINGS TO ALL OF US FROM ISENGE VILLAGE ZAMBIA

from Jomo and Pellina. Pyysin heitä tänä vuonna olemaan lähettämättä meille kalliita joulukortteja. Jouluksi lähetetyt kortit tulevat usein kuitenkin vasta pääsiäiseksi ja tässähän se heidän lämpöä hehkuva kiitollinen jouluviesti tulee meille kaikille toimitettua.

9. Joulu, 2016

TERVETULOA 24. SUURIIN JOULUMYYJÄISIIN VESLAHDEN YLÄASTEELLE

Näyttää siltä, että joulumyyjäiset toteutuvat tänäkin vuonna. Lehtorit Tiina Toivola ja Timo Honkakunnas saivat reippaiden oppilasjoukkojensa kanssa myyntipöydät perjantaina hyvissä ajoin paikoilleen, teknisen toimen Kyrköt ja Jokinen tekivät erinomaista valmistelutyötä ja lauantaina talkooporukan pitäisi tulla paikalle viimeistelemään kaikki sunnuntaita varten. Sivusta on mukava seurata, miten asiat vain sujuvat!

1. Joulu, 2016

JOTAIN UUTTA MYYJÄISISSÄ!

EN
If suddenly appears that by December 11 you are in Finland and quite near from city Tampere, then you are welcome to attend the wonderful Christmas market in little town Vesilahti! You will have the opportunity to see the Huge Soap Bubble show and make your own bubbles. More information can be found here: http://www.isengeclub.fi/422001472
FN
Jos satut olemaan Joulukuun 11. päivä Suomessa ja olet vielä Tampereen seudulla, olet lämpimästi tervetullut ihanille Joulumarkkinoille Vesilahteen! Sinulla on mahdollisuus nähdä suuri saippuakupla esitys sekä tehdä itse valtavia saippuakuplia. Lisää informaatiota löydät täältä: http://www.isengeclub.fi/422001472
LV
Ja nu pēkšņi 11. decembrī Tu esi Somijā, un netālu no pilsētas Tampere, tad esi aicināts apmeklēt brīnumaino Ziemassvētku tirdziņu mazajā pilsētiņā Vesilahti! Tev būs iespēja arī redzēt Lielo Ziepju Burbuļu Šovu un pašam uzburt burbuli! Vairāk info, te: http://www.isengeclub.fi/422001472

20. Marras, 2016

HENRIIKKA SEURA LÄHETTI TUKEA RACHELIN OPINTOIHIN

Tänään 20.11.2016 Henriikka seura lähettäneen apua käytettäväksi Rachelin opintojen loppuunsaattamiseen 000 €. Summasta lähetetään heti tänään eteenpäin 200 euron summa, koska päättökokeisiin ja yksityisessä yrityksessä tehtäviin laboratoriotöihin tarvittiin rahaa, ja tästä ei taas lukukauden alussa ollut Rachelillakaan mitään tietoa. Rachel tietää tarkkaan, että aikanaan hänen tulee toimittaa asianmukaiset kuitit avustuksen käytöstä. Henriikka seuran lähiseudulla asuville jäsenille on varattu mahdollisuus Rachelin tapaamiseen hänen vierailunsa aikana huhtikuussa.
Ohessa vahvistus osan lähettämisestä:
IBAN / Saajan tilinumero

Saajan nimi ja osoite
JOMO SIMBAYA

Viesti maksun saajalle
MONEY FOR RACHELS STUDIES: RECEIPTS
REQUIRED. Maksajan nimi ja osoite
ISENGE

Maksetaan tililtäSaajan pankin SWIFT (BIC)
SCBLZMLX
Pankin nimi ja osoite
STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA

Clearing

Saajan pankin maa
ZM


Tekopäivä
20.11.2016
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)

Valuutan määrä ja valuuttalaji

Vasta-arvo (EUR)
200,00
Laskennallinen kurssi
1,00

20. Marras, 2016

BUDGET FOR ONE HEIFER(COW). Lehmän hankinnan kustannukset 15.11.2016 tiedon mukaan:

2 year cow @ k9,500. -2'vuotiaan lehmän hinta 910,83 €
Stockman's wages k6,000 per year. Vuoden palkka 575,26 €
Dairy meal k3,000 per year. 287,63 €
DCP K120 per year. 11,51 €
Soul K360 per year. 34,52 €
Maize bran K480 per year. Maissileseet 46,02 €
Veterinary costs K250 per year. Eläinlääkäri 23,97 €
TOTAL BUDGET: K19,710. KOKONAISKUSTANNUS/VUOSI 1889,74 €

Osasta nimikkeistä ei ole vielä tietoa, sillä ne eivät voi tarkoittaa ihan sitä, mitä me huonolla englanninkielen taidollamme oletamme.

Sunnuntaiaamuna odotti tällainen laskelma lehmänhankinnan kustannuksista. Sunnuntaina klo 10.24 valuuttakurssien mukaan 1 euro on 10.43 Sambian kwacha.

18. Marras, 2016

AVUSTUSRAHA LÄHTI MORO BEAUTY SALONIN VESISUOJAUKSEN RAKENTAMISEEN

Saajan tilinumero

Saajan nimi ja osoite
JOMO SIMBAYA
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle
MONEY TO FIX MORO BEAUTY SALON. RECEIPTS REQUIRED. Maksajan nimi ja osoite
ISENGE
SUVITIE 1
37500 LEMPÄÄLÄ
Maksetaan tililtä
FI27 5511 3620 0115 98


Saajan pankin SWIFT (BIC)
SCBLZMLX
Pankin nimi ja osoite
STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA

Clearing

Saajan pankin maa
ZM


Tekopäivä
18.11.2016
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)

Valuutan määrä ja valuuttalaji

Vasta-arvo (EUR)
250,00
Laskennallinen kurssi
1,00
- Kiitos kaikille, jotka mahdollistitte tämän avun eteenpäin laittamisen!

18. Marras, 2016

APUA SAAPUNUT ISENGEEN

Jälleen kentältä on löytynyt ihmisiltä apua lähetettäväksi Isengeen.
Joko/tai aviopari on siirtänyt Isenge-tilille 17.11.2016 yhteensä 116 euroa ja juuriaan kaipaava karjalaistyttö päivää aikaisemmin 50 € kauppakeskuksen Moro Beauty Salonin viimeistelyyn. Kiitokset! Koitamme saada rahan matkaan jo nyt viikonloppuna, sillä Isengessä on satanut kaatamalla ja kauppakeskuksen osa kaipaa sadekatosta pysyäkseen paikoillaan.

13. Marras, 2016

RACHELIN ARKI JÄRKKYI - päivitetty

Viesti 11.11.2016 klo 12: "Hi! How are you and how is everybody there. Me here i'm fine just studying for the exams and the extra lessons are going on well on the weekends. Yesterday one of the theives was caught at our college and was badly beaten, my friend was injured he had a knife, he blocked in one of the rooms where my friend sleeps. Right now he is the police custody.
These thieves have been stealing laptops phones and relish from the fridges each hostel has one fridge in the kitchen.
Some thieves last week block in one of our lecture's house and stole a lot of things at night.

3. Marras, 2016

MITEN SAISIMME ISENGEN 10-VUOTISJUHLASTA ELOKUVAN?

Ensi vuoden lokakuussa juhlimme Sambiassa Isengen kylässä yhteistyömme 10-vuotisjuhlaa.

Vuosien varrella olemme tehneet kylään ja eri puolille maata monta matkaa. Kuvia on otettu ja muunlaisiakin tallenteita, mutta mitään selkeää nimenomaan kylästä kertovaa koontaa emme ole saaneet aikaiseksi. Itse en ole mikään kuvaaja ja varsinkin jos koittaa pitää puhetta, siinä on aika vaikea samalla koittaa ottaa tasokasta filmiä talteen.

Onkohan lähtijöiden joukossa ketään, joilla saattaisi olla kiinnostusta pohtia tätä. Tulevia ja nykyisiäkin ihmisiä varten olisi hyvä olla olemassa ihan kuvamateriaalia, josta selkeästi näkisi, mitä olette siellä saaneet yhteistyöllä aikaiseksi.

30. Loka, 2016

HYVIÄ UUTISIA SAMBIASTA

Näköjään myöhään lauantai-iltana oli saapunut Ndolasta viesti, jossa kerrottiin, että Sambian kouluhallintoviranomaiset ovat vihdoin antaneet Vesilahti Community School´ille numeron. Todella reipasta toiminta! Emmehän ole odottaneet sitä kuin neljä vuotta, tai oikeastaan seitsemän vuotta. No, hosumallahan ei koskaan synny mitään hyvää.
Tuosta äskeisestä tiedosta seuraa sitten toivottavasti jotain olennaista myös koulun pedagogisen kehittämisen saralla, sillä Rachelin viestin mukaan valtion viranomaiset ovat nyt alkaneet etsiä koululle head teacher´iä eli rehtoria.

Samassa viestissä Racheli kertoo, että koulun oppilasmäärä on tällä hetkellä 40 ja oppilaat ovat esiluokalla ja luokilla 1-2.

19. Loka, 2016

PELLINAN AVUNPYYNTÖ

Pellina soitti tässä alkuviikosta, mutta puhelusta oli vaikea saada selkoa ja siksi pyysin Rachelia kertomaan,mistähän puhelussa mahtoi olla kyse ja tässä selvitys:
Pellina was saying that since the rain season has started they need 10 roofing sheets and 2 bags of cement costing K800 for making a shelter at the shopping mall. She also said that they are organizing veslaat football team and Jomo's church band for your intertainment as well as pass on chicken gifts.

19. Loka, 2016

TÄMÄN VUODEN APUMME ISENGEEN

Rachelin kanssa oli puhetta Suomessa kuohuntaa nostaneista väärinkäytöksistä kehitysaun kanssa. Rachel on monasti aiemmin todennut, että hän on kokenut rahankäytön selvittämisen velvollisuudekseen.
Tiliote kertoo, että rahaa on lähetetty Sambiaan seuraavasti:
26.01.2016 lähetetty 1000€,
24.02.2016 lähetetty 250€ kouluruokiin,
20.04.2016 lähetetty 1000€ Henriikka Seuran lahjoitus,
31.05.2016 lähetetty 2000€ kauppakeskuksen rakentamiseen,
13.07.2016 lähetetty 867€ Rachelin opintoihin,
18.08.2016 lähetetty 293,51, josta koululounaaseen 240 ja loput Rachelille,
01.09.2016 lähetetty 120€ Rachelin opintoihin,
30.09.2016 lähetetty 44€ Rachelin opintoihin,
05.10.2016 lähetetty 160€ Rachelin opintoihin.

Kaiken kaikkiaan 5785 €, uskomaton summa vuotena, jolloin ei ollut suunniteltu mitään erityistä. Kiitos teille suurelle joukolle tukijoita! Toivottavasti kuitit ovat nähtävissä Suurissa Joulumyyjäisissä 11.12.2016.

12. Loka, 2016

KIITOS LAHJOITUKSESTA VESILAHTI COMMUNITY SCHOOL´IN KOULULOUNAISIIN

Ihmisen vierailu Joulupukin luona pohjoisessa sai hänet tekemään 50 euron lahjoituksen Isengessä toimivan koulun oppilaiden lounaiden maksamiseksi. Lämmin kiitos! Koulua ei vieläkään ole vahvistettu osaksi valtion koulujärjestelmää, eikä valtio siten hoida vielä näitä peruskustannuksia.

4. Loka, 2016

RAHA "KITIN" HANKINTAA VARTEN LÄHTI RACHELILLE

IBAN / Saajan tilinumero:
Saajan nimi ja osoite: JOMO SIMBAYA

72970 NDOLA
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle: 160 E TO BUY THE KIT FOR RACHEL FOR
HER STUDIES. RECEIPTS REQUIRED.
Pankin nimi ja osoite: STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA
Saajan pankin SWIFT (BIC): SCBLZMLX
Clearing
Saajan pankin maa: ZM
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)
Maksajan nimi ja osoite: OPPILASKUNTA/ISENGE
SUVITIE 1
37500 LEMPÄÄLÄ
Maksetaan tililtä: FI27 5511 3620 0115 98
Valuutta ja määrä: 160,00 EUR
Tekopäivä: 05.10.2016
Olen tutustunut lähtevien ulkomaan maksutoimeksiantojen yleisiin ehtoihin ja hyväksyn ne.
- Toivottavasti nämä opintojen kuluessa esille tulleet lisäkulut alkavat vähitellen olla lopussa. Suurissa Joulumyyjäisissä kannattaa sitten kysellä kuittien perään. Laitamme ne kyllä tapahtumassa kaiken kansan nähtäville.

30. Syys, 2016

RACHEL KIITTÄÄ JA JATKAA - RACHEL THANKS FRO HELP AND CONTIUNUES...

Thank you very much, this money is for affiliation fee and it will go directly in
the examination counsel of health sciences (ECHOS) account.

What about the diagnostic kit ?

It was about K1,600 - K1,800 last time when I asked.

- siis näyttää siltä, että edelleen puuttuu varat tuosta tarvikekokonaisuudesta (ymmärrän sanan kit tarkoittavan sitä tässä yhteydessä. Pyydän tarkennusta.) Tuo 1300 kwachaa näyttäisi olevan 115 euron tämän päivän kurssilla.

28. Syys, 2016

RACHEL KIRJOITTAA VIHDOIN JOTAIN OPINNOISTAANKIN- FINALLY RACHEL TELLS SOMETHING ABOUT HER STUDIES

The other concern is that the administration has told us to pay affiliation fee of K300 before exams in November and a diagnostic kit which everyone should have when going to rural experience in January 2017 for 7 months.

Yeah that is how it is at Makeni college of health sciences, some students have been stopping school because of lack of sponsorship, this program is just too demanding some of the things i just don't tell you, but I still have hope in you and some students they even admire what you do for me and asking if I can introduce them to you so that you can help them as well.

Life in Zambia is difficult just to get education is a problem. That's why alot of people are not educated.

28. Syys, 2016

PITKÄSTA AIKAA KUULUMISIA PIISPA MWAPESTA - FINALLY WE HEARD SOMETHING FROM BISHOP MWAPE

Hi there, I found out about Mr Mwape someone went there and he said that he is not fine, he is suffering from diabetes mellitus, but recently he received some laptops from his donners.

He also said that the school is not ran properly because of his condition.

25. Syys, 2016

JÄLLEEN TERVEISIÄ RACHELILTA

25.9.2016: Tässä kiitoksia kaikille teille, jotka olette olleet tukemassa Rachelia hänen terveydenhoitajaopinnoissaan:

Good afternoon?

We started extra lessons last week Sunday and yesterday we had two sessions very interesting, it's helping me a lot to catch up with some of the lectures which we are not having with some of the lecturers and today at 14:00 hours we are having two lectures.

Thank you very much for what you are doing for me you people, you are such a blessing to me, may the almighty God continue blessing you ialways pray for you all.

22. Syys, 2016

LEHMALLEKIN SAATIIN UUSI HINTA SAMBIASTA

Rachel viesti tanaan 22.9.2016: About that cow's prices k3,000 and k5,000, i consulates from mum Pellina and she said that it's for a one day old cow.

Nyt hinnat nayttavat tulleen Ndolan alueellakin kohtuullisemmalle tasolle ja voimme alkaa valmistella lehman/lehmien hankintaa.

21. Syys, 2016

VIESTI RACHELILTA SAMBIASTA

Hi there, how is everybody in Finland? For me here I am fine, sorry for replying the text late because i didn't have access to the Wi-Fi the past few days. There is now one health post nearby which is working, where I can get a job after i finish. The other one is not yet been opened.

The container is just fine though it has changed to a shopping mall instead of a Moro health post.

21. Syys, 2016

LÖYTYYKÖ YLÄASTEELTA LUCIA-KULKUE JOULUMYYJÄISIIN SU 11.12.2016

Voisiko joku asioissa yhtä toimiva ottaa asiasta pikaisesti selvää tai muutoin saan ensi viikon perjantaina pyytää Joutohetkien seurasta innokkaita vapaaehtoisia tuomaan tässäkin muodossa joulun sanomaa tapahtumaamme.

8. Syys, 2016

OVATHAN VESILAHDEN YLÄASTEEN OPPILAAT TIETOISIA

siitä, että heillä on oikeus varata vanhan erinomaisen käytännön mukaisesti myyjäisissä myös henkilökohtainen myyntipaikka edellyttäen, että heillä on jotain itse tehtyä tai muuten vaan opetussuunnitelman hengen mukaiseen yrittämisen innostamiseen liittyvää. Viime vuosina olemme saaneet nauttia yksittäisten oppilaiden yrittämisestä, eivätkä yrittäneet ole tietääkseni yrittämiseensä pettyneet. Lisätietoja kannattaa kysyä tapani@isengeclub.fi.

5. Syys, 2016

KARMEITA UUTISIA SAMBIASTA

Viesti Rachelilta maanantaina 5.9. klo 18.40:

Sad news! I forgot to tell you that in Ndola the biggest cow by the name of Tuula was stolen by thieves last week on Wednesday.
It was at night and all the cows where in the menger where cattle sleep. I felt very bad and I was emotionally disturbed. The thieves took it from the menger to the nearby farm and they killed it and took it away without anyone hearing them. That is how it happened.

Viestin mukaan siis Tuula-lehmä olisi varastettu. Odotamme parhaillaan lisätietoja.

"They informed the police. Life in Zambia has become so dangerous since they announced the President, things have become very expensive leading to increase in crime. But as Christians will continue to pray and believe that everything will come back to normal."

1. Syys, 2016

APU RACHELILLE LÄHTI TÄNÄÄN

koska kaksi nuorta paria/puolikasta näyttävät tänään 1.9.2016 lahjoittaneen Isenge-tilille kumpikin 50 euroa ja tuo aiemmin mainittu lahjoitus mukaan lukien Rachelin pitäisi selvitä kokeisiin liittyvistä maksuista. Rachelin puolesta lämmin kiitos!

IBAN / Saajan tilinumero:
Saajan nimi ja osoite: JOMO SIMBAYA
FIVE PUMPKINS FARM
P.O.BOX 72970 NDOLA
ZAMBIA
Viesti maksun saajalle: FOR RACHELS LAST EXAMS AT THE NURSE
SCHOOL. RECEIPTS REQUIRED. ALL THE
BEST!
Pankin nimi ja osoite: STANDARD CHARTERED
NDOLA BRANCH
NDOLA
ZAMBIA
Saajan pankin SWIFT (BIC): SCBLZMLX
Clearing
Saajan pankin maa: ZM
Kulut: Maksan oman pankkini kulut, SHA
Maksutapa: Maksumääräys (MM)
Maksajan nimi ja osoite: ISENGE


Maksetaan tililtä: FI27 5511 3620 0115 98
Valuutta ja määrä: 120,00 EUR
Tekopäivä: 01.09.2016
Maksutoimeksiantosi on vastaanotettu viitteellä:
MMW09 01128 67039

12. Kesä, 2016

VIESTI TASAVALLAN PRESIDENTIN KANSLIASTA 10.6.2016

Tasavallan Presidentin kansliasta saapui viesti Aittakahvilan sähköpostiin. Viesti on PDF-muodossa, joten en saa sitä tähän siirrettyä, mutta heti kun on aikaa koitan sen tähän kirjoittaa.
- sisältö on osana vuorotteluvapaa - osiota.

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Videota ei löydy

Videota ei löydy

22. Syys, 2015

Videota ei löydy

Tervetuloa tutustumaan Isenge Clubiin! Welcome to our Isenge Club!

You find some information also in English on other page.

Isenge on kylä Sambiassa, Afrikassa. Joukko ihmisiä on päättänyt olla mukana matalalla profiililla auttamassa Isengen kylää. Klubin nimeksi valittiin Isenge Club, koska se kuulostaa melko mukavalta monilla kielillä. Tällä hetkellä avustamme  myös Senegalissa pientä Diamniadion kylää.

Tausta

Vesilahden yläaste aloitti kehitysyhteistyötoiminnan vuonna 2004 antamalla Vesilahdesta vapaaehtoistyöhön Afrikkaan lähteneelle kuntalaiselle mukaan kyseisen vuoden oppilaiden taksvärkin tuoton toiveena, että Afrikassa vietettävän puolen vuoden aikana löytyisi selkeä kohde, jonka kanssa sitten voisi aloíttaa yhteistoiminnan.

Mitä kaikkea tässä alkuvaiheessa tapahtui, on pitkä ja monimutkainen tarina ja siihen pääsee tutustumaan muissa yhteyksissä sivustollamme kunhan ehdimme saada sitä kasattua.

Kesällä 2015 yksityiset ihmiset päättivät koota voimansa ja sopia siitä, että yhteyksiä näihin kyliin yritetään pitää senkin jälkeen, kun hanketoimintaa käynnistämässä olleet ihmiset siirtyvät pois työelämästä. Samalla sovittiin, että Isenge Clubin toiminnassa toinen tärkeä asia on jäsenille tarjottavat mahdollisuudet tavata toisiaan matkojen ja erilaisten tapahtumien muodosssa.

Tarkoituksemme ei ole sotkea tai hämmentää mitään, haluamme vain hyväksi havaitun toiminnan jatkuvan. Vesilahden yläasteen oppilaskunnan on sovittu, että oppilaskunnan puheenjohtaja on oikeutettu osallistumaan klubin tapaamisiin.

Toimintamme tavoite

1. on saada Senegalin Diamniadioon rakennettava koulu toimimaan ja seuraamme sen toimintaa. Tämä koulu tullaan hyväksymään osaksi Senegalin valtion ylläpitämää koulujärjestelmää, joten meille ei synny jatkuvaa velvoitetta mm. tukeen  henkilökunnan palkoissa tai oppilaiden materiaaleissa.

2. avustaa ja tukea Isengen kylän kehittämisessä Sambiassa

Tähän mennessä kylään on rakennettu alakoulu, porakaivo, wc-tilat koulun välittömään läheisyyteen, sähköt koululle, kaksi erillistä taloa opettajille asunnoiksi, ompelukurssit 20 kylän naiselle ja 2 ompelukonetta, aktivoitu naisryhmiä juurikkaiden ja muiden kasvien viljelyyn sekä kanankasvatukseen.

Kylään on toimitettu Suomesta myös uusi kontti johon oli tarkoitus rakentaa terveysasema. Tässä kohtaa asia muuttuu, koska valtio rakentaa lähelle virallisen terveysaseman. Nyt selvitämme kaupan sijoittamista konttiin.

Henriikka seura rahoittaa jo toista vuotta kylästä kotoisin oĺevan nuoren naisen opiskelua sairaanhoitajaksi. Ajatuksena oli, että hän voisi toimia ainakin osan työajasta oman kylän terveysasemalla.

3. mahdollisuus uusiin pienimuotoisiin avustuskohteisiin maailmalla on optio

4. Porukka jaksaa, kun se voimaannuttaa riittävästi itseään: siksi pidämme huolen siitä, että meillä on riittävästi mahdollisuuksia yhteiseen toimintaan.

Sivu on avattu 5.8.2015 ja tästä alkaa vähitellen tämän kasaaminen.

Uusia jäseniä toivomme mukaan toimintaan! Pyrimme tehokkaaseen tiedottamiseen netin kautta.Tässä vaiheessa jäsenanomusilmoitukset osoitteeseen tapani@isengeclub.fi.   New members are warmly welcome to our club. We promise to inform about all activities concerning our club. Members who do not live at the moment in Finland need not to pay the membership fee because most of the activities will happen in Finland. Send your membership application to tapani@isengeclub.fi.

Jäsenmaksu täysi-ikäisiltä Suomen kansalaisilta on ensimmäiseltä toimintavuodelta 10 euroa, alle 18-v ei peritä jäsenmaksua, eikä muiden maiden kansalaisilta.

Jäsenmaksu vuodeksi 2019 ja vuodeksi 2020 on 10 euroa/vuosi/henkilö.